Odpychanie w roda?
Napisano Ponad rok temu
Co sadzicie o odepchnieciu przeciwnika w roda?
Mozna tak pokazac zeby wyluzowal? Ze chcecie troche odpoczac? Albo zasugerowac ze gra jest za ostra? Czy takie odepchniecie moze tylko zirytowac gracza i ten zacznie bardziej agresywne jogo?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
... hmm wedlug mnie to zlezy od graczy, kazdy z nas inaczej zareaguje jak go sie odepchnie... w sumie lepej jest odepchnac niz pozniej zbieraz zeby z podlogi
Bzdura, w capoeira nie odpycha się rękami.
Napisano Ponad rok temu
Przynajmniej w ten sposób druga osoba ćwiczy utrzymywanie się w stabilnej pozycji a odepchnięcie to nic złego.
Złe i głupie wg mnie jest, nie odpychanie dla zasady ;P bo czase po prostu trzeba sobie zrobić miejsce a takie odepchnięcie może wybić drugiego gracza z rytmu, wypchnąć za roda...
Ale z kolei zbliżanie się po to tylko by odepchnąć też jest głupie ;P , to musi wyjść z gry i z bliskości 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no wiec wedlug mnie mozna odpychac no bo kurcze co robisz jak w roda zaczyna byc goraco? zaczniesz gadac do kolesia z ktorym grac?? no bez przesady...
Walisz mu z liscia w leb Galopante jest najlepsze ;P po co odpychac?
Napisano Ponad rok temu
Rzecz to przydatna i wcale nie wydaje mi sie sprzeczna z capoeira zwlaszcza jak gra sie zaostrza...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Aczkolwiek nie musi
Ja sie staram opanowywac
Ale wydaje mi sie ze bencao trudniej trafic niz rekoma dlatego jesli trafimy kogos bencao to go ambicje poniosa bo jest tego swiadom I bedzie sie staral odegrac
Napisano Ponad rok temu
Ale wydaje mi sie ze bencao trudniej trafic niz rekoma
Ale noga jest silniejsza od reki, poza tym jak chcesz odpychac? bo jakos tego nie widze...
Napisano Ponad rok temu
Wg mnie odpychac mozna jak najbardziej.To jest pewna forma defensywy,jtoar jest czesto bardzo skuteczna (patrz boks).
A co do tego co napisal Marreco,ze to nie jest Capo?
À co to dla Ciebie Capo?Capoeira nie ma wlasciwie granic.Mozna w niej zrobic teoretycznie wszystko co sie da,zeby wyjsc z opresji.W kazdym razie w Capo nie ma granic co do stosowanych w niej technik (i nie mowie tu o akrobatyce,tylko o ostrzejszej grze).
Napisano Ponad rok temu
No tak Marreco,ale za odepchnieciem rekoma stoi wiecej sily,bo odpychasz calym cialem.Poza tym bencao mozna przechwycic albo wyciac kogos je wykonujacego (szczegolnie w poldystansie albo bliskim dystansie).
Wg mnie odpychac mozna jak najbardziej.To jest pewna forma defensywy,jtoar jest czesto bardzo skuteczna (patrz boks).
A co do tego co napisal Marreco,ze to nie jest Capo?
À co to dla Ciebie Capo?Capoeira nie ma wlasciwie granic.Mozna w niej zrobic teoretycznie wszystko co sie da,zeby wyjsc z opresji.W kazdym razie w Capo nie ma granic co do stosowanych w niej technik (i nie mowie tu o akrobatyce,tylko o ostrzejszej grze).
Napisałem, że w capoeira nie odpycha się rękami, ponieważ nigdy się z czymś takim nie spotkałem. Wcale nie uważam się za eksperta ale co nieco już widziałem. I to tyle. Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Cóż innego można zrobić jeśli ktoś łapie cie za fraki i proboje wciagac do parteru? Albo co innego zrobic jesli ktos za wszelka cene proboje zalozyc tesoure, a robic tego nie potrafi i wyglada to jakby chcial zgwalcic czyjas noge.
Ja sie miedzy innymi z takimi sytuacjami spotkalem w rodzie i najprostszym wyjsciem bylo odepchniecie kogos i rozpoczecie gry od nowa.
Napisano Ponad rok temu
Cóż innego można zrobić jeśli ktoś łapie cie za fraki i proboje wciagac do parteru? Albo co innego zrobic jesli ktos za wszelka cene proboje zalozyc tesoure, a robic tego nie potrafi i wyglada to jakby chcial zgwalcic czyjas noge.
Łokieć na twarz no i mamy jeszcze kolana, a odpychają sie baby
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zastanów się co piszesz. Zasunięcie komuś z łokcia lub z kolana w rodzie to jest czysty akt buractwa. Może będziesz się czuł jak zwycięzca, ale dla innych będziesz burakiem :roll:
Łokieć na twarz no i mamy jeszcze kolana, a odpychają sie baby
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Materiał na Abady !
- Ponad rok temu
-
Otworzono pierwszą Academię Capoeira w Polsce!
- Ponad rok temu
-
Atabaque - oferta
- Ponad rok temu
-
Mały helpik by sie przydał
- Ponad rok temu
-
Festyn w Capoeira? Może czas to rzucić.
- Ponad rok temu
-
Synowie marnotrawni, hehehe
- Ponad rok temu
-
muzyka do capo..?!
- Ponad rok temu
-
Co ze stroną Grupo Magia www.capoeira.zajc.pl ?
- Ponad rok temu
-
I po festiwalu
- Ponad rok temu
-
Kraków
- Ponad rok temu