Co sadzicie o odepchnieciu przeciwnika w roda?
Mozna tak pokazac zeby wyluzowal? Ze chcecie troche odpoczac?

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo_small napisał
... hmm wedlug mnie to zlezy od graczy, kazdy z nas inaczej zareaguje jak go sie odepchnie... w sumie lepej jest odepchnac niz pozniej zbieraz zeby z podlogi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo_small napisał
no wiec wedlug mnie mozna odpychac no bo kurcze co robisz jak w roda zaczyna byc goraco? zaczniesz gadac do kolesia z ktorym grac?? no bez przesady...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo_Phoenomen napisał
Aczkolwiek nie musi
Napisano Ponad rok temu
budo_Phoenomen napisał
Ale wydaje mi sie ze bencao trudniej trafic niz rekoma
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo_Piaba napisał
No tak Marreco,ale za odepchnieciem rekoma stoi wiecej sily,bo odpychasz calym cialem.Poza tym bencao mozna przechwycic albo wyciac kogos je wykonujacego (szczegolnie w poldystansie albo bliskim dystansie).
Wg mnie odpychac mozna jak najbardziej.To jest pewna forma defensywy,jtoar jest czesto bardzo skuteczna (patrz boks).
A co do tego co napisal Marreco,ze to nie jest Capo?
À co to dla Ciebie Capo?Capoeira nie ma wlasciwie granic.Mozna w niej zrobic teoretycznie wszystko co sie da,zeby wyjsc z opresji.W kazdym razie w Capo nie ma granic co do stosowanych w niej technik (i nie mowie tu o akrobatyce,tylko o ostrzejszej grze).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo_Goliatus_ napisał
Cóż innego można zrobić jeśli ktoś łapie cie za fraki i proboje wciagac do parteru? Albo co innego zrobic jesli ktos za wszelka cene proboje zalozyc tesoure, a robic tego nie potrafi i wyglada to jakby chcial zgwalcic czyjas noge.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo_Kili napisał
Zastanów się co piszesz. Zasunięcie komuś z łokcia lub z kolana w rodzie to jest czysty akt buractwa. Może będziesz się czuł jak zwycięzca, ale dla innych będziesz burakiem :roll:
Cóż innego można zrobić jeśli ktoś łapie cie za fraki i proboje wciagac do parteru? Albo co innego zrobic jesli ktos za wszelka cene proboje zalozyc tesoure, a robic tego nie potrafi i wyglada to jakby chcial zgwalcic czyjas noge.
Łokieć na twarz no i mamy jeszcze kolana, a odpychają sie baby![]()
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu