na przeszpiegi... ;D
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
fajnie sie tak wybrac do innych klubow u nas w malym miateczku wybralismy sie z kumplem z klubu do sekcji Tsunami :-) i musze przyznac wbrew opiniom ze calkiem wporzo ten styl, bardzo podobny do kyoka, jednak bylismy tylko na 1 treningu zbyt wiele technik nie poznalismy ale jedna na przyklad jest mae geri nie chusoku ani haisoku tylko wchodzi sie cala stopa a nawet troche pieta, noo i bonus ktorego brakuje na kyok czy innych to niektore dzwigine i rzuty 8) calkiem fajne np wykrecanie nadgarstka, reki i fajny rzut przez biodro nie pamietam nazwy ogolnie wrazenie : calkiem fajnie sie cwiczy tsunami - jest ono jednak troche przeznaczone do starc na ulicy
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
mae geri nie chusoku ani haisoku tylko wchodzi sie cala stopa a nawet troche pieta
Z partyzanta
Napisano Ponad rok temu
a jesli chodzi o dźwignie i rzuty, to jest zabawnie: u mnie na kyoku nauczyli nas paru - dzialaly
poszlysmy na kung-fu, nasze NIE dzialaly na nich 8O , pokazali nam nowe...
poszlysmy na shotokan i... NIE dzialaly zadne z poprzednich, trener pokazal nam kolejne sposoby... ehh, a my tu żylysmy ze swiadomoscia, ze sie chociaz na ulicy wyrwac potrafimy
aha, i mam ciekawe spostrzezenie - jak sie trener (ten "obcy" ) skapuje, ze cos innego ćwicze, to od razu (moze mimowolnie ) zaczyna dobitniej mi pokazywac swoje metody... (na shotokan w ciagu 1,5h 4x lezalam na ziemi "za wąsko stoisz, ja ci zrobie tak i tak i... O, JUZ LEZYSZ :twisted: ", na kung fu to nie lyczylam... ehhh :roll:
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
aha, a terz poszukuję właśnie łódzkiej sekcji aikido - gdyby ktoś coś wiedzial (zamierzemy oczywiście zaszczycić ich nasza obecnością, a jak )
Napisano Ponad rok temu
hehehehe no to mialyscie objazd po roznych stylach, ale dziwne zeby niektore dzwignie i rzuty z kung fu nie dzialaly na shotokanowcow:D
Nie znowu takie dziwne mojego senseja nawet tymi stosowanymi w shotokanie nie obalisz tak łatwo (pozycja podobna do bocznej bokserskiej, w K1 często widać coś podobnego) pozatem w niektóre sekcje shotokanu (raczej żadko spotykane) czwiczą pzrekrojowo :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
blazah--> sekcja kk, (nejlepsza w łodzi, of kors ) jest w budynku YMCA na ul.Moniuszki 4a, jesli chodzi o szczegóły, to zapraszam na stronke [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] (stronka 'w budowie' od roku, wiem o tym, ale najwazniejsze info sa) tu nie będe sie rozpisywac - wlasnie siedze sobie na obozie i za chilke nasz sensei wygoni nas z kafejki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale rozumiem Cie, sama w lipcu tez wariowalam
teraz jestem w domku od 24h, z czego jakies 12 przespalam , jestem maxymalnie zjebana (przykro mi, ale zadne innne slówko mi nie pasuje)
i totalnie szczęslia, naladowalam sie endrofinami na caly rok, no i moge iscs do sklepu po nowy pas (jupi )
a co do kung fu to podzielam twoje odczucia, po tym ich treningu mam wrazenie, ze połączenie tych 2 styli byloby zabójcze (na odpowiednim poziomie, of cors ;D)
blazah---> glównie czyste kk, ale bywaja u nas i policjanci, którzy ucza samoobrony, na obozie bywaja elementy jogi a na sparringach krav magi (ale malo) i troszke boksu.. jednym slowem.... NIE NUDZIMY SIE
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zasady Kyokushin
- Ponad rok temu
-
Konfrontacje 2004
- Ponad rok temu
-
100 kumite Naomi Wood IKOK Matsushima