Materiał na Abady !
Napisano Ponad rok temu
niewiem z jakiego materialu je uszyc ;/
te abady ktorymi ja dysponuje sa kupowane w brazyli (abady kolegi) sa zrobione z dosc elastycznego materialu. slyszalem ze dostanie identycznego materialu w polsce (a przynajmniej w łodzi) graniczy z cudem, myslalem nad poliestrem i lnem grubym ale....
poliester nieprzepuszcza prawie powietrza co = przyklejanie spodni do nog i hektolitry potu
len - mocny, przewiewny. ale nierozciagliwy
jak znacie jakies dobre materialy z ktorych np. Wy macie abady to napiszcie, jesli jestescie z Łodzi to tez byl bym wdzieczny za jakies namiary gdzie takowy material mozna kupic
ps - prawdopodnie byl juz taki topic wiec sorki ze powtarzam sie ale po przejzeniu polowy forum dostalem oczopląsu i niemialem sily szukac dalej.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ps - prawdopodnie byl juz taki topic wiec sorki ze powtarzam sie ale po przejzeniu polowy forum dostalem oczopląsu i niemialem sily szukac dalej.
widac az tak Ci nie zalezy
Podobnie jak Phoenomen, proponuje bistretch
Napisano Ponad rok temu
to ten no ten tego..... to gdzie mozna to kupic ? w polsce najlepiej w Łodzi
Napisano Ponad rok temu
to gdzie mozna to kupic ? w polsce najlepiej w Łodzi
W Łodzi nie powinno być problemów z dostaniem jakiegokolwiek materiału - przeca to miasto z takiiiimiii włókienniczymi tradycjami... ))
Napisano Ponad rok temu
czy przeciętna krawcowa będzie wiedziałą co to bengalina? Dałbym swoje białe gacie do sklonowania, no ale narazie nie wiem jak z materiałem :?Z tego co wiem to abadki robione sa z bengaliny a malhas z bistretchu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wlasnie na entradzie szyli gacie z bistreczu i bengaliny (kolorowe)Jesli entrada.prv.pl wiedziala, to wydaje mi sie, ze nie bedzie z tym problemu
Napisano Ponad rok temu
pozdr - Salvador
Napisano Ponad rok temu
a tak pozatym to co sadzicie o Abadach z Lnu/płuna, takie dosc luźne
w sumie tez swoj urok mają
Napisano Ponad rok temu
a tak pozatym to co sadzicie o Abadach z Lnu/płuna, takie dosc luźne
w sumie tez swoj urok mają
hmm...to jest choc troche elastyczne? bo cos nie wydaje mi sie
Napisano Ponad rok temu
no wlasnie to jest totalnie nieeleastyczne ale zato mocne, spotkalem sie pare razy z Abadami zrobionymi z Plecionki Bawelnianej (material z ktorego sie zazwyczaj robi Ubranka do Karate itp) i płutna, dlatego wlasnie sa takie.....Szerokie, niemialem takowych nigdy na tylku wiec niewiem czy zdają egzamin czy niebaldzo
wiec moze ktos z Forumowiczuf ma/mial takowe abadki i moze napisac swoje doznania zwiazane z nimi ;P
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
no wlasnie to jest totalnie nieeleastyczne ale zato mocne, spotkalem sie pare razy z Abadami zrobionymi z Plecionki Bawelnianej
spoko, ja sobie zrobie gacie na drutach ;P po co eksperymentowac? a, i nieelastyczne abady...hmm...ciezka sprawa
Napisano Ponad rok temu
no wlasnie to jest totalnie nieeleastyczne ale zato mocne, spotkalem sie pare razy z Abadami zrobionymi z Plecionki Bawelnianej (material z ktorego sie zazwyczaj robi Ubranka do Karate itp) i płutna, dlatego wlasnie sa takie.....Szerokie, niemialem takowych nigdy na tylku wiec niewiem czy zdają egzamin czy niebaldzo
wiec moze ktos z Forumowiczuf ma/mial takowe abadki i moze napisac swoje doznania zwiazane z nimi ;P
pozdrawiam
No ja miałam:) Może nadają się one do karate czy judo...ale moim zdaniem do capo nie...Powody: 1)nie są elastyczne, nie ma takiej swobody ruchów, po prostu czujesz jak cię zatrzymują :-)
2)jest w nich gorąco, no w końcu to dość gruba warstwa materiału...
3)nieładnie się układają
To tyle jeśli chodzi o spodenki, zarówno te, które miałam z treningów taekwondo, jak i te, które z takiego materiału uszyła mi krawcowa. Właśnie....krawcowa-musisz jej DOKŁADNIE wytłumaczyć( i pokazać obrazki: ) jak mają abady wyglądać,że mają być luźniejsze( bo moja mi chciała jakieś obcisłe zrobić ) Ja polecam sznurek i wcięcia po bokach jeśli chodzi o utrzymanie ich na swoim miejscu:) Co jeszcze...nie kupuj materiału za cienkiego, takiego 100%elastycznego z jakichś sztuczności,bo nie dość że nie przepuszcza to powietrza, to jeszcze źle wygląda i szybko się drze :?
Napisano Ponad rok temu
juz mam Abadki takie calkiem ladne z mocnego bialego Lnu, sprawdzily sie przez 3 tygodnie na obozie, nawet niesa takie straszne jak myslalem
krawcowa wstawila porzadny klin w krok i jest luzz, na tylku sie trzymaja na cienkiej gumce i Cordao wiec jest git
pozdro
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Otworzono pierwszą Academię Capoeira w Polsce!
- Ponad rok temu
-
Atabaque - oferta
- Ponad rok temu
-
Mały helpik by sie przydał
- Ponad rok temu
-
Festyn w Capoeira? Może czas to rzucić.
- Ponad rok temu
-
Synowie marnotrawni, hehehe
- Ponad rok temu
-
muzyka do capo..?!
- Ponad rok temu
-
Co ze stroną Grupo Magia www.capoeira.zajc.pl ?
- Ponad rok temu
-
I po festiwalu
- Ponad rok temu
-
Kraków
- Ponad rok temu
-
Berimbau
- Ponad rok temu