tajemnica X ów
Napisano Ponad rok temu
+ za łatwość obsługi, skuteczność,
+ za cenę (w innych sklepach oczywiście) 40 pln
+ za to że to takie "małe" cudo
+ za nie zostawianie... hmmm uciekło mi słowo no więcie metal nie wywija się na drugą stronę co mnie wku... przy ostrzeniu
- to nie służy do OSTRZENIA OD 0, tylko do szybkiego podostrzania już ostrego noża ( to samo tyczy chyba Spyderko triangle, ale w mniejszy stopniu)
- za to, że mała powieżchnia zmusza do czyszczenia pręcilów co 10-15 pociągnięć
P.S. na zakończenie długiego posta mała refleksja. Może coś robie źle, ale zauważyłem, że po użyciu kamienia 1000 ostrze noża jest ślicznie wypolerowane, ale nie goli !! przy czym to samo ostrze goliło przy kamieniu 600 8O Jakiej gradacji używają firmy takie jak Spyderko, Benchmade czy Buck to tworzenia swoich "brzytew" bo widać wyraźne poprzeczne "pasy" na krawędzi tnącej ???
Napisano Ponad rok temu
- to nie służy do OSTRZENIA OD 0, tylko do szybkiego podostrzania już ostrego noża ( to samo tyczy chyba Spyderko triangle, ale w mniejszy stopniu)
W bardzo mniejszym stopniu. Po pierwsze z racji rozmiarow a po drugie z racji pretow o grubszym ziarnie.
A co do ostrzenia na kamieniu 1000 to juz jest sztuka i nie kazdemu sie to udaje. Ale zaloze sie ze gdy dojdziesz do wprawy to Twoj noz bedzie jeszcze lepiej golil (ale niekoniecznie bedzie tak dobrze cial)
KKamiLL
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Panowie, moze jeszcze nie jest za pozno dla nas na leczenie?
- Ponad rok temu
-
Sklepy z nożami w Krakowie
- Ponad rok temu
-
Co proponujecie - fixed,5-7",płaski szlif,mocna stal ?
- Ponad rok temu
-
Noże Toma Anderson'a
- Ponad rok temu
-
Benchmade Griptilian 550 - pierwsze wrażenia
- Ponad rok temu
-
Talonit ??
- Ponad rok temu
-
A sprężyna w Socom Mini Auto Microtecha ?
- Ponad rok temu
-
Pajaki cd - Delica, Endura
- Ponad rok temu
-
Boa sprężyna... jeb
- Ponad rok temu
-
który model jest sztandarowy ??
- Ponad rok temu