Co proponujecie - fixed,5-7",płaski szlif,mocna stal ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam natomiast RTAK'a i bardzo sobie chwalę. Używam w kuchni i do rąbania. Ze względu na wymiary jest nieporęczny w kuchni ale komfort pracy b. wysoki (wystarczy przesunąć chwyt do przodu). Ze względu na pełny płaski szlif tnie bez oporów, a odpowiednia grubość klingi zapewnia wystarczającą wytrzymałość.
Co do wykonania to przy tej cenie trudno znaleźć jakieś braki. Stal 1095 w wydaniu Ontario jest na przyzwoitym poziomie (przypadkowe uderzenie w bloczek betonowy jedynie stępiło krawędź tnącą nie uszkadzając jej).
Powłoka jest całkiem przyzwoita (taka sama jak w nożach wojskowych i stosowana od lat).
Jestem z niego natyle zadowolony, że uzupełnię kolekcję pozostałymi dwoma nożami z rodziny RAT.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
male, w miare grube, krotkie, dla mnie nie wygodne. nie podoal mi sie i zdewcydowanie odstaje od proponowanych tu nozy. mozesz go sobie w swiecie nozy zobaczyc
Napisano Ponad rok temu
ale mam pomysł - gdybyście wszyscy poszli do Świata Noży i obejrzeli Rat-7 i Swamp Rata i co tam jeszcze mają i opisali mi swoje wrażenia to ...
miałbym już jakieś pojęcie
aa
[a sprzedawcy by się w#$#% ]
Napisano Ponad rok temu
niestety w Stolycy byłem ostatnio w podstawówce
ale mam pomysł - gdybyście wszyscy poszli do Świata Noży i obejrzeli Rat-7 i Swamp Rata i co tam jeszcze mają i opisali mi swoje wrażenia to ...
miałbym już jakieś pojęcie
aa
[a sprzedawcy by się w#$#% ]
to jakos wyjatkowo spokojny czlowiek...
tylko nie zna sie na nozach nurkowych:P
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Noże Toma Anderson'a
- Ponad rok temu
-
Benchmade Griptilian 550 - pierwsze wrażenia
- Ponad rok temu
-
Talonit ??
- Ponad rok temu
-
A sprężyna w Socom Mini Auto Microtecha ?
- Ponad rok temu
-
Pajaki cd - Delica, Endura
- Ponad rok temu
-
Boa sprężyna... jeb
- Ponad rok temu
-
który model jest sztandarowy ??
- Ponad rok temu
-
Zakupy w Internecie Benchmade Model 813 Mini TSEK