Dlaczego zapaśnicy mają największe rankingi???
Napisano Ponad rok temu
Czy wynika z tego że ZAPASY + bjj jest lepsze niż BJJ + zapasy ??????????
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Rankingi na kalafiory?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisałem że kazdy i tak ćwiczy przekrojowo, ale każdy ma jakiś własny podstawowy styl, a zapaśnicy mają lepsze rankingi od bjj-towców.
Napisano Ponad rok temu
Przeciez nikt nie bedzie robil w klatce czy na ringu "wózka" tylko klucz, duszenie itd.
Wg. mnie bardziej poradzi sobie zawodnik bjj ze slaba umiejetnoscia sprowadzania od zapasnika ze slaba znajomoscia technik konczacych.
Dla mnie BJJ+troche zapasow i jest ok.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
jest ich wiecej? Czesciej walcza? Czesciej jako swoj styl deklaruja zapasy? Fajnie jest czasem pomyslec i przeszukac archiwum. :? Bylo o tym.
Napisano Ponad rok temu
Wg. mnie bardziej poradzi sobie zawodnik bjj ze slaba umiejetnoscia sprowadzania od zapasnika ze slaba znajomoscia technik konczacych.
Nie zawsze. Już parę walk widziałem, gdzie BJJowiec dąży do parteru i nie umiejąc przewrócić przeciwnika ląduje na plecach i dostaje po łbie.
Zapasy są także bardzo ważne, nie bez powodu Minotauro ćwiczy je oddzielnie od BJJ.
Zapaśnik musiałby sporo się nauczyć w kwestii gardy, ale podstawowe dźwignie i duszenia, to dla niego niewielkie wyzwanie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przeciez nikt nie bedzie robil w klatce czy na ringu "wózka" tylko klucz, duszenie itd.
Pozdrawiam.[/quote]
Chyba nie do konca tak jest, zauważ , ze obecnie dominuje przygotowanie ogólne i siłowe zawodników, specjalisci od czystego bjj przestaja sie liczyć, a zapasy to własnie doskonałe przygotowanie ogolne. Zreszta o tym mowi w wywiadzie zamieszczonym w polskim wydaniu "Vale Tudo mity .... " Bas Rutten. opowiada jak błędnie skoncentrowal sie na technikach wykańczajacych, a tak na prawde nie umial sie obronic przed sprowadzeniem do parteru przez zapaśnika, czego najlepszym przykladem jego ostatnia walka w życiu z Kevinem Randelmanem (zapaśnik własnie).
Napisano Ponad rok temu
Bez znajomosci technik konczacych nie mozna myslec o sukcesach w walce na zasadach MMA majac za fundament styl chwytany.
Pozdrawiam.
Chyba nie do konca tak jest, zauważ , ze obecnie dominuje przygotowanie ogólne i siłowe zawodników, specjalisci od czystego bjj przestaja sie liczyć, a zapasy to własnie doskonałe przygotowanie ogolne. Zreszta o tym mowi w wywiadzie zamieszczonym w polskim wydaniu "Vale Tudo mity .... " Bas Rutten. opowiada jak błędnie skoncentrowal sie na technikach wykańczajacych, a tak na prawde nie umial sie obronic przed sprowadzeniem do parteru przez zapaśnika, czego najlepszym przykladem jego ostatnia walka w życiu z Kevinem Randelmanem (zapaśnik własnie).
Napisano Ponad rok temu
Zapaśnicy czasmi wygrywają, czasami przegrywają, tak samo jak ludzie z Bjj.
Dużą rolę odgrywa to jak jest sędziowana walka (tj różne kryteria w UFC i PRIDE). Bez przesady, czołówka Bjj jest też całkiem niezła.
Napisano Ponad rok temu
więc pytanie w tym temacie nie ma chyba sensu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nowa strona Pride
- Ponad rok temu
-
Gdzie to oglądać??? (faQ DC++)
- Ponad rok temu
-
Wywiady po pride gp (video)
- Ponad rok temu
-
Pride gp cc - kilka gifów
- Ponad rok temu
-
rekawice mma po ra kolejny
- Ponad rok temu
-
Pride GP Critical Countdown 2004 - filmiki
- Ponad rok temu
-
Pride GP 2004 Critical Countdown - wyniki i fotki
- Ponad rok temu
-
UFC 48 - wyniki i fotki
- Ponad rok temu
-
UFC 48 - relacja na żywo
- Ponad rok temu
-
Mam pytanko (Ricardo Almeida-26 sek. jego highlighta)
- Ponad rok temu