Co wybrac??
Napisano Ponad rok temu
Trenowalem pare miesiecy Jow Ga Kung Fu, ale przestalem. Teraz tego zaluje i mam dylemat co wybrac, dalej chodzic na Kung Fu czy na cos innego (moze karate?). Nie bardzo orientuje sie co jest jeszcze w Krakowie, wiem ze na 100% jest karate, kung fu i chyba kickboxing.
Jak oceniacie styl Jow Ga?? Jest skuteczny na ulicy, a moze przeciwnie.
To pytanie kieruje do ludzi ktorzy mieli stycznosc z tym stylem, lub tych co sie sztukach walki znaja.
Pozdrawiam.
P.S. Ile miej wiecej kosztuja treningi karate, kickboxing w Krakowie??
Napisano Ponad rok temu
Poćwicz muay thai+bjj+nóż
lub boks+bjj+nóż
Nie wiem czemu miałem wrażenie, że pojawi sie w tym wątku tajemnicze słowo Bjj, cokolwiek by nie znaczyło :wink:
Taaak tylko sobie piszę...
a tak na poważnie to sugeruję użyć wyszukiwarki...nawet czasem działa :wink:
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
lub boks+bjj+nóż
Nie wiem czemu miałem wrażenie, że pojawi sie w tym wątku tajemnicze słowo Bjj, cokolwiek by nie znaczyło
Taaak tylko sobie piszę...

Napisano Ponad rok temu
osobiscie nie lubie japonskich stylow, ale to kwestia gustów... więc nie pytaj tylko szukaj namiarów i chódź
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Trenowałeś pare miesięcy i nie wiesz czy jest skuteczny ? :twisted:
No tak. Piszac pare miesiecy chodzilo mi o 3-4 miesiace. Przez ten czas trudno mi bylo stwierdzic czy ten styl jest skuteczny. I dlatego pytam kogos kto sie na tym zna czy wlasnie taki jest.
Pozdrawiam i dziekiuje za odpowiedzi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu

to jak często są sparringi... jakie jest podejście do walki instruktora i innych ćwiczących... czy walczą z przedstawicielami innych sekcji... czy startują na zawodach... jaką część treningu zajmuje ćwiczenie technik do walki,a jaką ćwiczenia formalne...
to takie sugestie co do oceny skuteczności

a najlepiej faktycznie jak sugeruje Zapas, pochodź po sekcjach i porównaj :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Az zal ze tak daleko mieszkasz...może łatwiej niż skuteczność stylu będzie ocenić skuteczność ludzi ćwiczących w sekcji
![]()
to jak często są sparringi... jakie jest podejście do walki instruktora i innych ćwiczących... czy walczą z przedstawicielami innych sekcji... czy startują na zawodach... jaką część treningu zajmuje ćwiczenie technik do walki,a jaką ćwiczenia formalne...
to takie sugestie co do oceny skuteczności![]()
![]()
![]()
a najlepiej faktycznie jak sugeruje Zapas, pochodź po sekcjach i porównaj :twisted:
U nas odrazu sie nie sparuje... ale po jakims czasie... trzeba sie chociaz jakies podstawy opanowac...
Ale NIGDY walk nie odmawiamy (jako nieliczni w Szczecinie) !!!
Napisano Ponad rok temu

a na podstawie czego, drogi tsailifo będziesz oceniał "skuteczność" ? jak nie na podstawie walki (szeroko rozumianej :twisted: ) na podstawie oceny wykonania form ?

a co do tego, że daleko mieszkam ... to też żałuje

miałem okazje sparować z ludźmi z choy lee fut, a chętnie bym zobaczył co prezentują ludzie z waszej odmiany tego stylu :twisted:
btw. a często ktoś was wyzywa do walki, że piszesz że NIGDY nie odmawiacie ?

pozdrawiam :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
Smoki w Warszawie
- Ponad rok temu
-
Shi Deyang
- Ponad rok temu
-
Ktoś był kiedyś zainteresowany VCD o Choy Lee Fut!
- Ponad rok temu
-
Sparringi w kung-fu
- Ponad rok temu
-
Filmiki z Taiji (zastosowania)
- Ponad rok temu
-
SZUKAM VIDEO Z BRUCE LEE
- Ponad rok temu
-
Broń! Gdzie??