griptilian
Napisano Ponad rok temu
KKamiLL
PS. a ta wersja sie wydaje calkiem przyjemna (s30v )
Napisano Ponad rok temu
PS. a ta wersja sie wydaje calkiem przyjemna (s30v )
i noryl na rękojeści
Napisano Ponad rok temu
Hmm, chyba właśnie dlatego nie mam zaufania do folderów. :roll:
Napisano Ponad rok temu
Marudy jesteście :wink:
Dosyć pękata (wcale nie przesadnie w świetle moich zastosowań tego noża) rękojeść bardzo przyjemnie i pewnie leży w dłoni. Osobiście tworzyw a-la Noryl nie lubię (sprawiają wrażenie tandetnego plastiku) ale trzeba przyznać, że kształt norylowej "kraciastej" rękojeści powoduje pewny chwyt, który sprawdza się przy pracy noża przy mięsiwie, rybach, ostrzeniu grubszych kołków etc. Nóż leży w dłoni stabilnie bez względu na warunki - obecność rybiego śluzu, wody etc.
Klinga .... - bardzo dobrze sprawdzający się przy cięciu, patroszeniu Drop-Point, nawet przez myśl mi nie przeszło, że za cienki. Bardzo dobrze wyważony do cięcia - choć ogólnie lekki.
Bardzo kulturalna praca blokady axis, po zaskoczeniu nie ma mowy o pracy ostrza na boki - ogólnie "0 blade play"
W kieszeni na klipsie czy w poziomie w pochwie nosić Griptiliana jest nie za wygodnie - uwiera. Natomiast w pionie na szelkach, w kieszeni naramiennej moro .... nosi się bez problemów i szybko można go wydobyć. 100% obsługa jedną ręką.
Uwaga jeszcze co do wykończenia satin-finish - szybko się zarysowuje, trzymanie ostrza standardowe jak na 440C w nożach Benchmade.
Uważam, że wart jest swojej ceny, ciężko go przy "normalnym" użytkowaniu "zarżnąć". Może nie ideał ..... chociaż, ..... za te pieniądze - ja nie żałuję zakupu. 8)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ostrzenie i ostrzalki -podwiesic???
- Ponad rok temu
-
Camillus Heat.
- Ponad rok temu
-
Fixed Resistor
- Ponad rok temu