FORMOZA
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Szkoda A mogło być tak fajnie...
Napisano Ponad rok temu
Ceny za suchy skafander zaczynają się od 3 tys. PLN wzwyż. Taki suchacz jakim dysponuje Formoza jest z pewnością o wiele droższy. Generalnie- elitarne jednostki wojskowe dysponują bardzo dobrym, zaawansowanym i drogim sprzętem. Np. aparaty z obiegiem zamkniętym były stosowane w wojsku od paru ładnych lat, natomiast w cywilu dopiero zaczynają się pojawiać. Nurkowanie w suchym skafandrze wymaga jednak skończenia bardziej zaawansowanych kursów, obojetne czy to PADI, CMAS czy innym systemie. Na to ze dostaniesz suchacza od ręki na kursie- zapomnij. Pływanie w czymś takim wymaga doświadczenia które przychodzi po długiej praktyce. W większości przypadków na polskie wody wystarczy mokra pianka o gr. 7-7,5mm. Do tego rękawice, skarpety lub buty i możesz się chlapać w wodzie o temp. 6*C przez 2 godziny. Pamiętaj tylko o najważniejszym- pianka MUSI być dopasowana do ciebie. To jest priorytet. Szeroki temat.
pozdrawiam wszystkich nurasów na forum :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Manos, czy ktos tu pieprzyl jakies glupoty nie z tej ziemii, o ktorych nie ma pojecia?
I co to za filozofia znac kogos, kto byl w piaskach?
ok, juz nic nie mowie;)
Ty jestes komandosem nie ja :wink:
Napisano Ponad rok temu
Nie znacie wujka Stefana? Co wy wiecie o zyciu... :roll:
Napisano Ponad rok temu
no coz dobrze ze podzieliles sie z nami tym ze znasz takich ludzi a teraz prosze podziel sie swoja wielka wiedza na ten temat z chcecia posluchamSpójrzcie na mój avatar! Wiecie co to. to jest moneta Jednostki specjalnej GSP Formoza. Gówno wiecie o tajnej bazie i o innych rzeczach w Iraku było 18 ludzi z Formozy 14 znam osobiscie. I nie wypowiadajcie sie o rzeczach o ktorych nie macie pojęcia!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Spójrzcie na mój avatar! Wiecie co to. to jest moneta Jednostki specjalnej GSP Formoza. Gówno wiecie o tajnej bazie i o innych rzeczach w Iraku było 18 ludzi z Formozy 14 znam osobiscie. I nie wypowiadajcie sie o rzeczach o ktorych nie macie pojęcia!
hehe... terz sobie mogo wżucić na avatar dowolną fotke i twierdzić że znam bóg wie kogo....
Tak na marginesie to taka "moneta" to sie chyba "check coin" nazywa
Napisano Ponad rok temu
Tak tylko pragnę sprostować błąd.
POZDRAWIAM !!!!!!!!!!!!
Napisano Ponad rok temu
A ja znam wujka Stefana. Mam nawet znaczek pocztowy który go trochę przypomina z profilu.
Nie znacie wujka Stefana? Co wy wiecie o zyciu... :roll:
A ja znam ciocie Klocie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
post niejakiego jaldaba traci z daleka dziecinna i co tym idzie po calosci kretynska prowokacja rodem z komentarzy na onecie... takze chlopcze mniej graj w counter strike prosze...
moneta formozy.... powalilo mnie z nog !
jak dzieciak pospi na kompanii to nabierze rozumu.... ale kto odkopal ten zapomniany temat??
Napisano Ponad rok temu
Po tej lekturze powiem jedno. Z calym szacunkiem dla was spora czesc komentarzy traca dziecinada i ma poziom "a ja mam koze na zlotym lancuchu", ale czesc informacji nawet ciekawa szkoda, ze niewiadomo, ktora czesc z nich jest prawdziwa
Napisano Ponad rok temu
Formoza jest najmniej znaną polską grupą sił specjalnych i ponieważ nie stanowi ona samodzielnej jednostki wojskowej, trudno o niej znaleźć jakiekolwiek informacje, dlatego pospolity mieszkaniec naszego kraju nie ma pojecia o istnieniu takiej grupy.
Jak już mowilem Formoza nie jest samodzielną jednostką wojskową, a stacjonuje w Gdyni. Formoza podlega dowódcy Grupy Okrętów Rozpoznawczych (GOR), wchodzącej w skład 3. Flotylli Okrętów w Gdyni. Nie jestem pewien, ale wcześniej chyba przez 15 lat, Formoza była samodzielną formacją. Podobno GSP (Grupa Specjalna Płetwonurków) składa się z sześciu grup. Formoza najczęściej współpracuje z oddziałem wodnym GROM-u, oraz kompanią płetwonurków 1. Pułku Specjalnego.
Gdzies slyszałem że ci płetwonurkowie m.in poddawani sa testowi tolerancji tlenowej (bo pod ciśnieniem wyższym od atmosferycznego tlen staje się toksyczny).
pozdr
Napisano Ponad rok temu
Bardt: widac nie doczytales tamtej strony do konca bo z tego co pamietam bylo tam jasno napisane ze FORMOZA NIE JEST samodzielna jednostka wojskowa ... i jak pisalem o niej do szkoly to tez zawsze pisalem ze nie jest, a ty mi tu pierdolisz ze jest :roll:
pozdrawiam
[EDIT] znalazlem ta stronke: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czy Bryl wypowiadał się kiedyś o bjj???
- Ponad rok temu
-
Trener wie lepiej...
- Ponad rok temu