Wstyd panie Kubacki
Napisano Ponad rok temu
Chyba studia i próba załapania się do europarlamentu zasłoniła mu umysł.
Wstyd.
O kurde, gość jest w samoobronie i startuje z tej listy!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oglądałem przed chwilą program kryszaka, był w nim rafał kubacki, wyobraźcie zobie że nie wiedział co to K1 i walki w klatkach!
Nie on jeden pierwszy i ostatni. Zresztą dlaczego miałby wiedzieć? Tak sobie myślę, że jakby odpytać czołowych zapaśników czy judoków, to stan wiedzy byłby zbliżony. Jak się jest olimpijskim sportowcem, to się o takich z przeproszeniem popierdółkach nie myśli
K.
Napisano Ponad rok temu
Ano właśnie tego że wypowiada się niepochlebnie na temat którego nie zna i to znany judoka.Nie bardzo rozumiem czego się miał wstydzić
Napisano Ponad rok temu
Swoją drogą to nawet dziwne,że w tak krótkim czasie "zafundowano" tej dyscyplinie taki negatywny wizerunek.Naprawić to będzie bardzo trudno(szczególnie po filmie(?)"Klatka")
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bo zapewne nasz fuhrer niedlugo oglosi ze startuje i widzi sie na podium.
Napisano Ponad rok temu
Pzdr.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie on jeden pierwszy i ostatni. Zresztą dlaczego miałby wiedzieć? Tak sobie myślę, że jakby odpytać czołowych zapaśników czy judoków, to stan wiedzy byłby zbliżony. Jak się jest olimpijskim sportowcem, to się o takich z przeproszeniem popierdółkach nie myśli
K.
Nie dziwie sie wcale to tylko swiadczy o popularnosci tych rzeczy na szersza skale
Osoby nie zwiazane ze sztukami walki po prostu odruzniaja co najwyzej Judo - karate i kung-fu innych rzeczy nie. Druga sprawa tego rodzaju turnieje sa po prostu smieszne w skali dyscyplin olimpijskich i nie kazdy musi sie nimi interesowac.
A zarazem prawda jest taka ze czesto osoby ktore sa utytulowanymi judokami w polsce po prostu nie zaczely cwiczyc tej dyscypliny dlatego ze ja pokochaly ale ze np bylo w szkole i okazalo sie ze akurat mialo sie predyspozycje do cwiczenia np sila, waga itp troche wlozonej pracy i szybko sie zdobylo jakies medale i potem coraz wieksze nagrody. Traktoeane jest to przez nich jako okres przejsciowy do zdobycia tylko okreslonego celu a nie cwicza dla samej przyjemnosci cwiczenia. Takim osobo nawet nie da sie wytlumaczyc tego ze na mate nie wchodzi sie w butach to nie sa fascynaci sportow walki a po prostu rzemieslnicy w tym co cwicza.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a ile zarabiają olimpijczycy ? ( bo ja w sumie myśłałem ze oni dostaja tylko jakies stypendium olimpijskei a to chyba nie najwyzsza kasa)mam paru znajomych ci sie interesują sztukami walki ale teoretycznie, mówią coś podobnego co powiedział Martius, turnieje K1, Pride, czy UFC nie mają żadnej renomy, zarobki w porównaniu z boksem czy sportami olimpijskimi też są śmieszne. No i mało kto o tych turniejach słyszał spoza środowiska MA, o turniejach judo, prawie każdy
Napisano Ponad rok temu
a ile zarabiają olimpijczycy ? ( bo ja w sumie myśłałem ze oni dostaja tylko jakies stypendium olimpijskei a to chyba nie najwyzsza kasa)
Idea sportowa olimpijczykow jest inna niz mamona (przynajmniej powinna byc inna) - ale przynajmniej u nas olimpijczyk jesli zdobedzie medal na olimpiadzie ma juz zapewniona emeryture. Nie sa to ogromne pieniadze ale jest o co walczyc. Druga sprawa wiekszosc mistrzow swiata i wszelakich turnieji ma jedno marzenie - medal olimpijski. Olimpiade relacjonuja najwieksze media z calego swiata (nie tak jak jakis turniej czy nawet mistrzostwa swiata) - jest wtedy mozliwosc wybicia sie na calym swiecie ipokazania sie calemu swiatu. Dla tej satysfakcji wlasnie warto ciezko pracowac aby zasluzyc na ten start.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Vale Tudo W-wa--kiedy kolejne eliminacje???
- Ponad rok temu
-
Co w jakie dni w emersie-katowice
- Ponad rok temu
-
ARUZE K-1 WORLD GP 2004 (6 czerwiec)
- Ponad rok temu
-
rodrigo gracie w k1
- Ponad rok temu
-
Konfrontacja Sztuk Walki II
- Ponad rok temu
-
Gala IMPACT (Bełchatów 25 czerwiec) Klub Manhattan
- Ponad rok temu
-
Ogladal ktos wczoraj reportaz na tvp1 o vale tudo?
- Ponad rok temu
-
Mirko Highlights
- Ponad rok temu
-
Pride Bushido 3 - wyniki i fotki
- Ponad rok temu
-
Video(mpg) z K1 Romanex (MMA)
- Ponad rok temu