Unia Europejska - import z europejskich sklepow intern.?
Napisano Ponad rok temu
Jak teraz wyglada procedura/koszty po wejsciu PL do UE?
Zmienilo sie cos (mam nadzieje na korzysc - czyli potanialo)? W sumie powinno - nie ma cla itp
Napisano Ponad rok temu
ale to byl import wewnetrzny do Niemiec
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Swoją drogą ciekawe ile może kosztować przesyłka do Polski... ???
Pozdrawiam
K.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
ale oni na razie tylko do "West-Europa" wysylaja.
wlasciciel mowil mi, ze do Polski jeszcze nie posylal niczego, nie wie, jak tam dzialaja banki, logistyka itd.
jesli szprechasz, albo piszesz cos po angielsku, to mozesz go spytac - ale podejrzewa, ze tak koszty przesylki, jak i ewentualne oplaty celne (nie wie, jak to wyglada po otwarciu granic) moga sprawe niepotrzebnie podrozyc.
Napisano Ponad rok temu
to?rybak a w jakims neimieckim sklepie nerowym maja BK7 moze ?? bo ja za cholere nie umeim po niemieckiemu czytac - ale jaky mieli to bym kogos "zmusil" do pomocy przy przesylce - moze by taniej jak ze stanwo wyszlo
maja - dokladnie w tamtym. ale trudno mi cos powiedziec, nie wiem, jakie sa koszty takiego sprowadzenia z USA do Polski.
tylko, ze oni tez sprowadzaja ze Stanow - a wiec przesylka ze Stanow do RFN, zarobek sklepu, no i potem droga do Polski.
adres masz w kazdym razie powyzej, jesli napiszesz po angielsku, to on Ci odpowie na pewno.
Napisano Ponad rok temu
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
tylko pytanie, co to znaczy "dobrze zaopatrzone", bo mnie to raczej trudno ocenic.
zaraz wrzuce liste, a obejrzysz sobie sam
Napisano Ponad rok temu
adresow to Ci moge troche sypnac, wrzucilem tylko Wolfstera, bo u niego kupowalem.
tylko pytanie, co to znaczy "dobrze zaopatrzone", bo mnie to raczej trudno ocenic.
zaraz wrzuce liste, a obejrzysz sobie sam
ok, tak bedize lepiej. sam sobie potem najwyzej przesortuje :-)
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
no i Wolfster, poprzednio.
jak Ci malo, to wrzuc sobie do jakiego gugla "messer, internetshop", albo cos podobnego i moze Ci wyrzuci cos jeszcze
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Uuu....a nie ma nic po angielsku/francusku??
Nie ma chyba czego zalowac (poza brakiem znajomosci jezyka :-) ) bo ceny maja i tak wyzsze niz za oceanem.
Przynajmniej w tych shopach ktore przejrzalem
Napisano Ponad rok temu
Co do przesyłek z UE, to pierwszą paczkę już dostałem (służbowo). Wysłana z Niemiec w piątek, dotarła w poniedziałek rano. Mr UPS powiedział, że teraz procedury sprawiają że proces stał się lekki, łatwy i przyjemny
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
pewnie tak, ale ja to raczej nie bede do Warszawy jezdzil do sklepu SharqZajrzałem na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i sprawdziłem cenę tego, co to akurat pamiętałem - Spyderco Military. Cena (BEZ przesyłki) jest wyższa niż w Warszawie w sklepie Sharq. Taki sobie biznes
ale chlopakom sie zapewne takie informacje najbardziej przydadza.
Napisano Ponad rok temu
Chodziło mi o to, że sprowadzanie noża z Niemiec może być średnio sensownym pomysłem... jeśli można po prostu pójść do sklepu obok domu i kupić taniej
Zdrówka,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
ale jako dobrze wychowany mlody czlowiek odpowiadam, kiedy pytaja
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jak zahartowac siekiere?
- Ponad rok temu
-
jaki to nóż? ;>
- Ponad rok temu
-
opinia o kaliber
- Ponad rok temu
-
Buck Diamondback
- Ponad rok temu
-
c.d. Tactical Folder (w rozsądnej cenie)
- Ponad rok temu
-
Benchmade 630
- Ponad rok temu
-
czy ktoś zamawiał z http://www.knifeworks.com ??
- Ponad rok temu
-
Jak nazywa sie ten noz ?
- Ponad rok temu
-
Strider - grubość??
- Ponad rok temu
-
taki tam benchmade...
- Ponad rok temu