Tsuba
Rozpoczęty przez , Ponad rok temu
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano Ponad rok temu
Tsuba
Za jakiś czas (jak bozia da) stanę się posiadaczem iaito. Chciałbym w nim od razu wymienić tsubę. Na tsubę chciałbym wkomponować jakiś motyw z niedźwiedziem. I tutaj rodzi się pytanie nr. 1: Czy nie popełnię świętokradztwa jakowegoś? Czy symbol niedźwiedzia coś znaczy i czy wobec tego byłby w pewnym sensie niedostępny dla takiego żółtodzioba jakim jestem? I pytanie nr. 2: Czy ktoś mógłby mi dać jakieś namiary na polskich rzemieślników zajmujących się wyrobem tsub?
Z góry thanx!
Z góry thanx!
Napisano Ponad rok temu
Re: Tsuba
Niedzwiedz na tsube hmmm gdyby go odpowiednio zakomponowac to chyba nie bylo by zadne swietokradztwo, z tego co ja sie orietuje jest to niezmiernie zadki motyw bo osobiscie nie spodkalem sie nigdy z nim ale hyba dalo by sie to zrobic.
Co do artystuw zajmujacych sie oprawami do mieczy to moge ci polecic takiego jednego konkretnie mnie :wink:
Mam jusz troche opraw na swoim koncie i do iaito i do antycznych mieczy a niedlugo jak sie uda powstanie moja strona poswiecona mojemu hobby.
Co do artystuw zajmujacych sie oprawami do mieczy to moge ci polecic takiego jednego konkretnie mnie :wink:
Mam jusz troche opraw na swoim koncie i do iaito i do antycznych mieczy a niedlugo jak sie uda powstanie moja strona poswiecona mojemu hobby.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
iaido - filmiki z formami i inne
- Ponad rok temu
-
Proca Dawida
- Ponad rok temu
-
Seitei naginata kata ?
- Ponad rok temu
-
Koszty kendo
- Ponad rok temu
-
ZAWODY W STRZELANIU Z BRONI KRÓTKIEJ (IPSC?)
- Ponad rok temu
-
seminarium Sayoc - relacja
- Ponad rok temu
-
seminarium Sayoc - relacja
- Ponad rok temu
-
co to za miecz ?
- Ponad rok temu
-
Bron (noz) i wyjazd za granice