Proca Dawida
Napisano Ponad rok temu
Imagestation strasznie zepsuł jakość rysunku i jest nieostry. jak jakieś problemy, to może przepiszę, co tam jest w tych objaśnieniach.
I jak wam się podoba?
Napisano Ponad rok temu
ustawiasz się naprzeciwko celu i machasz. Jak jest na odpowiedniej wysokości - puszczasz jeden sznurek. No i siła machania= odległość
łatwo dojść do wprawy, polecam, super zabawa.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
przyznam się szczerze - nie wykonywałem tego, zrobił kolega, ja się tylko tym bawiłem i mi się spodobało, myśle, że niedługo sobie zrobie, jak się nauka skończy (właśnie, teraz przez te wasze noże nie mogę sięskupić na nauce :twisted: )A jak to wykonales ? Glownie chodzi o materialy i jak "pojemnik" na pocisk zrobiles ?
pojemnik ze skóry nalepszy, sznurki dowolne, byle miękkie, najlepszy chyba rzemień. połączenie z cienkich sznurków, robisz dziurki w skórze (można wzmocnić dziurki takimi jakby nitami - takie coś jak w trampkach z aluminium) i przywiązujesz sznureczki, a potem do głównego sznurka (rzemienia).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wiadomo, zdolny jestemKurcze masz talent plastyczny jak to sam rysujesz
Ale 100 razy lepiej rysuję na papierze, tradycyjnie, szczególnie, jak mam ołówek b6 - b8, kartke z bloku tech. i dużo czasu (a nie myszkę, Painta i 3 min. )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wykonanie zajmuje jakieś 2 min.(z tym że na jednym ze sznuków-tym który zostaje w ręce po "strzale" trzeba zawiazac supeł lub zrobić pętelkę na palec-inaczej dziwnie często wylatuje z ręki wszystko ) A POTEM...
zaczynają się schody.Tygodnie ćwiczeń...
Ja doszedłem ,pamiętam do etapu 8 \10 trafień w pień drzewa z około 20 m.Gorzej było z rozrzutem pionowym..he,he..
Ale faktycznie zabawa super..
A potem czas na "bolas"...
pozdrawiam
fraktal0
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
fraktal0
Napisano Ponad rok temu
To już trzeba być "zdolnym inaczej" Ale pomysł mocnyPionowo to sie można wykastrować niechcący..
pozdrawiam
fraktal0
Napisano Ponad rok temu
Niekoniecznie..To już trzeba być "zdolnym inaczej" Ale pomysł mocnyPionowo to sie można wykastrować niechcący..
pozdrawiam
fraktal0
To ustrojstwo ma dziwne własciwości.Np. nie należy przesadzać z predkoscia obrotów bo celność drastycznie siada..i robi się z tego narzędzie masochistyczne lekko...
A na powaznie-w pionie-to trzeba sie cholernie wygiąć.I łatwo walnąć sobie tuz pod nogi albo wręcz w nogę.
Pamiętam z doświadczenia.
Ogólnie nie jest to wcałe "łatwa"zabawa.
pozdrawiam
fraktal0
Napisano Ponad rok temu
jak to - wygiąć schylić?? czy wygiąć na bok (to już bardziej) ja nic o tym nie wiem Cóż, może masz rację, ale jak dla mnie jest to fajna zabawa, na tej stronie jest jeden filmik prezentujący technikę rzutu pionowego, raczej bezpieczny....A na powaznie-w pionie-to trzeba sie cholernie wygiąć.I łatwo walnąć sobie tuz pod nogi albo wręcz w nogę.
W każdym razie mi się tak nie zdarzyło, a celność jest dużo większa.
Napisano Ponad rok temu
Smoku - zrób se i poćwicz -przekonasz się sam.
Miłej zabawy
fraktal0
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Nie widziałeś mojej księgowejA drzewo (jak i człowiek) jet raczej wyższe niż szersze. I oto chodzi, oto chodzi
8O
pozdrawiam
fraktal0
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Seitei naginata kata ?
- Ponad rok temu
-
Koszty kendo
- Ponad rok temu
-
ZAWODY W STRZELANIU Z BRONI KRÓTKIEJ (IPSC?)
- Ponad rok temu
-
seminarium Sayoc - relacja
- Ponad rok temu
-
seminarium Sayoc - relacja
- Ponad rok temu
-
co to za miecz ?
- Ponad rok temu
-
Bron (noz) i wyjazd za granice