Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ostrzalka kieszonkowa?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
23 odpowiedzi w tym temacie

budo_rybak
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4174 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Ostrzalka kieszonkowa?

Dołączona grafika
prawie ten.

fajnie sie otwiera, bardzo szybko.
Tnie puszki po piwie jak zyletka papier.
Orzech kokosowy otworzylem szybciej niz do tej pory siekiera.
Jest super. Moj przyjaciel :-)

no qrcze, tak mi jakos niewygodnie - najpierw d... zawracam, a potem nawet nie napisalem "ale faajnyyy..." albo cos w tym stylu.

no to pisze: ale faajnyy... ;)

ja go sobie tez ogladalem, ale folder juz mam - tactical :) - taki:
Dołączona grafika
jak juz pisalem kosztuje dziesiec dolcow i po krotkim uzytkowaniu - kupilem go wlasciwie po to, zeby zobaczyc "czym to sie w ogole je" - stwierdzilem, ze niepotrzebny mi taki "fighter" :) tylko raczej EDC.

no i na pewno powyzej 20 dolcow, moze nawet powyzej 30 ;)
i stad tez monochrome.

ale ten Twoj Kasper folder jest piekny.
  • 0

budo_wiko
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 204 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A ja kupiłem dużą ostrzałkę ceramiczną z IKEI i jestem bardzo zadowolony. Teraz chciałbym dokupić coś:
- mniejszego, do zabierania w teren
- o bardziej agresywnym zbieraniu stali, ale nie szorstkiego jak osełka do kosy

w sklepie widziałem dwie diamentowe ostrzałki Lansky'ego - jedną płaską z plastikowym uchwytem, kolor czerwony (MEDIUM) i drugą - coś a'la pilniczek z czarnym oznaczeniem (COARSE). I teraz się zastanawiam co lepiej wziąć do podostrzania w terenie małych noży. Pilniczek pewnie poradzi sobie z ząbkami, ale czy nie jest zbyt 'gruby' jako jedyna ostrzałka?
Jest też dość krótki i wydaje mi się, że ta płaska byłaby bardziej skuteczna. Co radzicie?
  • 0

budo_brisban
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1132 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Zaczne od tego, ze ten czerwony kamien jest czescia wiekszego zestawu do ostrzenia i sluzy on raczej do odnawiania ostrza, likwidowanie szczerb i tego typu rzeczy.
  • 0

budo_wiko
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 204 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Zaczne od tego, ze ten czerwony kamien jest czescia wiekszego zestawu do ostrzenia

To co wiedziałem to samodzielna ostrzałka. Ma długi, wyraźny uchwyt nachylony pod kątem do powierzchni z pyłem diamentowym. Przypomina typową tarkę do skóry na piętach ;)

Nazywa się to EZE-Lap. Ostatnie na tych zdjęciach:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

U mnie jest dostępna tylko MEDIUM i zastanawiam się, czy nie jest za agresywna do podostrzania.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024 : 2025