Poszukiwany mały nóż kuchenny...
Napisano Ponad rok temu
rozglądam się z małym ale porządnym kuchennym nożem(po ang. nazywają taki typ: "paring knife"- jest jakiś polski odpowiednik tej nazwy?). Niestety zupełnie się nie znam na kuchennych nożach . Dlatego zwracam się do Was o pomoc.
Podczas wstępnego przeszukiwania sieci znalazłem kilka propozycji:
- [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Nóż ceramiczny, a więc podobno bardzo długo zachowuje ostrość
- [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]- Ładna stal damasceńska :roll: ,
- [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]-sprawia wrażenie całkiem porządnego :wink:
- [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]-noże tego makera są podobno baaaaardzo ostre
- [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]-nóż znanego nam(dzięki Piterowi :-) ) George'a Tichbourne'a
Która z powyższych propozycji wydaje się Wam najrozsądniejsza? Zależy mi na dobrym wyborze, gdyż nóż ten ma być prezentem :wink:
Napisano Ponad rok temu
bo jesli nie to mi sie te podobaja
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Fajne tez robi Kershaw
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Z mniej tradycyjnych Global np.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
albo taki
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Swingline
Napisano Ponad rok temu
Wolałbym, żeby ten nóż był już taki "na długie lata" :wink: więc chyba lepiej rzeczywiście będzie, jak zrezygnuje z ceramicznych ostrzy...z tego co sslyszalem - Kyocera dlugo zachowuje ostrosc, ale jak sie stepi (np. na kosci) to nie naostrzysz niczym
Nie musi być drogi, ale te noże camillusa jakoś nie przemawiają do mnie :roll:a musi byc taki drogi??
Napisano Ponad rok temu
Ja bym tam chcial miec w swojej kuchni komplecik camillusa.
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Wolałbym, żeby ten nóż był już taki "na długie lata" :wink: więc chyba lepiej rzeczywiście będzie, jak zrezygnuje z ceramicznych ostrzy...z tego co sslyszalem - Kyocera dlugo zachowuje ostrosc, ale jak sie stepi (np. na kosci) to nie naostrzysz niczym
nie no bez przesady - podobno ostrzy się, ino ostrzałkami diamentowymi
ale tak na pewno to Wam potwierdzę gdzieś tak za kilka miesięcy
a na prezent ... no wygląd ma świetny (i jest w pewnym sensie wyjątkowy - nie każdy odróżni lepsiejszy noż stalowy od hipermarketowego, a ceramiczny...)
http://www.forum-kul...showtopic=65954
[w dodatku jest półprzejrzysty, no może trochę mniej niż pół]
tylko powinieneś być gotowy na szybką reakcję, bo niektórym "nierozsądnie" może się skojarzyć z plastikowymi nożami jednorazowymi i ... nieszczęście gotowe
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Konserwacja nozy
- Ponad rok temu
-
PARACORD - WANTED!
- Ponad rok temu
-
Black Knight
- Ponad rok temu
-
Nowa kolaboracja Stridera z Buckiem
- Ponad rok temu
-
Ceny u Pitera na guns.com.pl
- Ponad rok temu
-
cos mi sie popieprzylo!
- Ponad rok temu
-
Doberman K1 Extrema Ratio - opinia
- Ponad rok temu
-
Sklepy w Zagrzebiu
- Ponad rok temu
-
Noże a Katowice
- Ponad rok temu
-
sklepy w Poznaniu?
- Ponad rok temu