rozglądam się z małym ale porządnym kuchennym nożem(po ang. nazywają taki typ: "paring knife"- jest jakiś polski odpowiednik tej nazwy?). Niestety zupełnie się nie znam na kuchennych nożach

Podczas wstępnego przeszukiwania sieci znalazłem kilka propozycji:
- [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Nóż ceramiczny, a więc podobno bardzo długo zachowuje ostrość
- [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]- Ładna stal damasceńska :roll: ,
- [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]-sprawia wrażenie całkiem porządnego :wink:
- [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]-noże tego makera są podobno baaaaardzo ostre
- [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]-nóż znanego nam(dzięki Piterowi :-) ) George'a Tichbourne'a
Która z powyższych propozycji wydaje się Wam najrozsądniejsza? Zależy mi na dobrym wyborze, gdyż nóż ten ma być prezentem :wink: