Custom ładniutki c.d. - Odsłona
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Stal ponoć to D2 hartowana.
Wspaniała robota! Ostrze piękne, z duszą i w ogóle poklon
Jumbo - gdybyś miał namiar na taki tasak (do kupienia, nie darowania, rzecz jasna), pls daj znać. Spróbuję swoich sił ... :paker:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To może teraz pora na test wytrzymałościowy? :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Jumbo przyjmujesz zamowienia ? :wink:
szakunec i pelen podziw
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Brzeszczoty do metalu - najtańsze, kupione u dziadka jakiegoś na ryneczku, bo 2 zł za sztukę. Ładnie cięły, ale na tej stali szybko się tępiły.
Pilniki iglaki - dostałem od znajomego iglaki które są bardzo wytrzymałe. Takie klasyczne za kilka złotych szybko się tępiły.
Pilniki płaskie - jakiś stary z szafy wyciągnięty, jako tako dało się szlifować, chociaż po jakimś czasie zaczął się ślizgać.
Papier ścierny - od 60 do 320
Filc z podeszwy....
Pasta polerska z Castoramy, dwa kolory (gradacje)
Guma polerska (rzadko spotykana)
Wałek z drewna - też do polerowania, ale już takiego na sam koniec
Kamienie polerskie zakładane na wiertarkę - nie zdały egzaminu. Nie umiałem tego używać jakoś...
Wiertło do drewna od 1 do 6mm
Klej poxipol
Ściski różnorakie, jakie w domu były
W sumie wiele czasu bym zaoszczędził, gdybym robił na przystawkach do wiertarki, ale jakoś ambicje mnie wzięły i chciałem mieć prawdziwy HandMade...
Firmę TOPEX odradzam, to narzędzia do ... niczego. Szkoda pieniędzy tylko na ich produkty, które psują się szybko. Napaliłem się na iglaki Topexu, ale już w sklepie podejrzane było, iż wyginają się w rękach...
Dzisiaj kupiłem szlifierkę stołową niemieckiej firmy DWT z dwoma kamieniami. Cicha, dobrze wyważona i polecana mi w kilku sklepach. Kosztowała 165 zł.
Porobię jeszcze kilka zdjęć noża z każdej strony, tylko mi się akumulatorki naładują. Zrobię też zdjęcia niektórych narzędzi, żeby widać było jak to wygląda.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mozesz jeszcze pokazac druga strone noza + jakas linijka. Tak btw: twoj customik to mi strasznie Bucka przypomina
Zdjęcia później, jak obiecałem. Faktycznie, BUCKa przypomina, chociaż nie wzorowałem się na nim.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jumbo a co zamierzasz zrobić z "resztką" tasaka??... chyba można się spodziewać kolejnych takich cudeńek ....
Resztka tasaka na pewno nie zardzewieje!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
szacunek
zaczynam robic czystke w piwnicy (nie mam miejsca do pracy:(:( )
Ps. teraz tylko ładna grawerka Jumbo Hand Made i na eBay za 400$ wystawić :)
Pozdrawiam
mlodyraduh
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
5 następnych tematów
-
Custom ładniutki
- Ponad rok temu
-
Fallkniven a la Strider
- Ponad rok temu
-