"Popper", czyli jak otwierac piwo...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Żadne kowalstwo nie wchodzi w grę , tylko obróbka mechaniczna i elektroerozyjna,kowalstwo jest dobre na kraty w oknach, technologia poruszyła się trochę do przodu , mamy XXI w.
mrrr....to byla przenosnia 8) z tym kowalem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
2.nie ma to jak nowe technologie
Napisano Ponad rok temu
1.wszelkie zdjecia mile widziane
2.nie ma to jak nowe technologie
Fotki otwieraczy beda w niedziele
a technologia to wypoalarka cyfrowa + obróbka reczna ; )
Napisano Ponad rok temu
NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK WYPALARKA CYFROWA
Może być automat plazmowy ze sterowaniem CNC lub normalna wypalarka acetylenowa szablonowa.W pierwszym przypadku nie opłaca się ciąć plazmą blachy grubości 5mm w pojedyńczych sztukach , chyba że to nie twoja maszyna a twój szef o niczym nie wie lub ma za dużo pieniędzy, w drugim przypadku i tak kończymy na pilniku , bo po cięciu acetylenem nie uzyskasz dobrej chropowatości(czytaj -zadowalającej klienta).Można jeszcze próbować ciąć stromieniem wodnym , ale w Polsce są tylko 4 takie maszyny i godzina pracy na niej kosztuje 400 zł(przynajmniej tyle kosztowała pół roku temu), w każdym razie gratulacje za dobry kit :wypalarka cyfrowa hehehe
Napisano Ponad rok temu
Wypalarka cyfrowa-widzę że kolega zna się na technologii
NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK WYPALARKA CYFROWA
Może być automat plazmowy ze sterowaniem CNC lub normalna wypalarka acetylenowa szablonowa.W pierwszym przypadku nie opłaca się ciąć plazmą blachy grubości 5mm w pojedyńczych sztukach , chyba że to nie twoja maszyna a twój szef o niczym nie wie lub ma za dużo pieniędzy, w drugim przypadku i tak kończymy na pilniku , bo po cięciu acetylenem nie uzyskasz dobrej chropowatości(czytaj -zadowalającej klienta).Można jeszcze próbować ciąć stromieniem wodnym , ale w Polsce są tylko 4 takie maszyny i godzina pracy na niej kosztuje 400 zł(przynajmniej tyle kosztowała pół roku temu), w każdym razie gratulacje za dobry kit :wypalarka cyfrowa hehehe
a to pzrepraszam w obrobce i technologi to nie moja działka widocznie mi sie cos pobzdziło, jak mi o tym mówiona, mój bład, ale jestem pewien ze to jest wypalarka i tam sie w nia wprowadza dane wymiary itd. [pewnie stad te skojarzenie cyfrowa buehehe ] wiec to nie kit tylko moja prawie 0 wiedze na ten temat z pomyleniem ; ) wiem jeszcze ze to jakas nowa masyzna ; )
Pozdrawiam ; )))
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nawiercic dziury tam gdzie sa "kotwiczki" i dalej meczyc sie druciakiem tez by szło wykonczyc katówka, tylko ze by to troche potrwałoTaki kształt można druciakiem jeszcze sobie wyciąć w kanapce z 10 warstw stali chociażby.
Napisano Ponad rok temu
Gdybys podal chociaz rozmiary otworu na palec.....Jak napisałem wcześniej , zaczynam robotę po otrzymaniu minimum 15 zamówień na maila jablonamis@wp.pl. Pracuję sam , u mnie cena wynosi 30zł + koszt przesyłki.Jak nazbieram 15 zamówień to startuję z robotą żadna filozofia. Zdjęć nie mam ale jak będą pierwsze sztuki to zamieszcze zdjęcie na vortalu.Liczba zamówień jest istotna bo poniżej tej liczby nie opłaca mi się włączać maszyny. :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wystarczy że podasz obwód palcaPo prostu zwymiarowac ew. rys techniczny bo tez zainteresowany jestem skoro w takiej to cenie
Napisano Ponad rok temu
Po prostu zwymiarowac ew. rys techniczny bo tez zainteresowany jestem skoro w takiej to cenie
jak wyzej
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Mountaineer II, czyli walec z A2 po obróbce :-)
- Ponad rok temu
-
Chiński nóż policyjno-wojskowy Typ 88
- Ponad rok temu
-
Spyderco Native s30v
- Ponad rok temu
-
Fighter bez nazwy....
- Ponad rok temu
-
Taki tam Lightfoot...