Do czego służą te elementy noża...
Napisano Ponad rok temu
[/img]
2. Są noże które mają ząbki do piłowania (ostre,odpowiednio zakończone), ale są też takie których ząbki nie nadają się dopiłowania (jak w tym powyżej), bo nie są...przystosowane to bycia ostrymi (mają krawędzie kwadratowe (?)) - więc do czego służą ???
Nóż poniżej posiada obydwa typy ostrzy do piłowania i ... te drugie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gdy są głębsze wcięcia, to podczas walki wręcz przy ich pomocy można zaklinować nóż atakujacego i go wyrwać z dłoni.
Napisano Ponad rok temu
Chciałbym zobaczyć Jumbo jak blokujesz tym nóż przeciwnika i wytrącasz... razem ze swoimi palcami :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chciałbym zobaczyć Jumbo jak blokujesz tym nóż przeciwnika i wytrącasz... razem ze swoimi palcami :wink:
No cóż, to nie jest mój pomysł, przytoczyłem tylko znane mi zastosowanie tych zębów.
Napisano Ponad rok temu
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Działa to ponoć po odpowiednim wykombinowaniu sposobu "przewleczenia" liny jak popularna ósemka.
Ale ile w tym prawdy .... ?
Przy zastosowaniach noża jak noża to bałbym się o ręce ...
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No cóż, to nie jest mój pomysł, przytoczyłem tylko znane mi zastosowanie tych zębów.
mimo ze wciecia sa w tym kierunku?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
The spikes can be attached to the knife and be used for trapping or other field craft. The top of the blade has serrated edges that are great for cutting limbs of trees. Heavy duty construction provides durability for the rugged use you will put it through.
Napisano Ponad rok temu
Ogólnie spotykane we wzorze survivalowym buckmaster, dwa bolce i ruskiej maczecie bóbr trzy bolce. Ruscy twiedza ze to ma służyc jako czekan, amerykanie ze jako pomoc przy klinowaniu liny... pobnie jak takie ucho przy uprzężach. Jak ktos to sie wspina niech opisze.
wniosek: pomysł do dupy
Napisano Ponad rok temu
The spikes can be attached to the knife and be used for trapping or other field craft. The top of the blade has serrated edges that are great for cutting limbs of trees. Heavy duty construction provides durability for the rugged use you will put it through
Szpliki mogą być przyłączone do noża i użyte do robienia pułapek ( ) [w sensie zastawiania sideł itp]. Góra ostrza posiada ząbkowane krawędzie które znakomicie sprawdzają sie przy cięciu konarów, odnóg drzew oraz samych drzew. Mocna konstrukcja wykazuje się wytrzymałoscią na "surowe" uzywanie.
To takiemoje tłumaczenie - pewnie nie jest w 100% własciwe kilka słow pominąłem ale myśle ze ogolny sens jest zachowany
Napisano Ponad rok temu
A powaznie, do celow wspinaczkowych raczej bym tego noza nie uzyl - jelec ma ostre krawedzie z tego co widze, przy obciazeniu lina moglaby byc narazona na zbyt duze tarcie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
nóż do garnituru :-)
- Ponad rok temu
-
Nóż NDR 93
- Ponad rok temu
-
Nowe foldery Extrema Ratio
- Ponad rok temu