Mięśnie brzucha
Napisano Ponad rok temu
Polecam
Napisano Ponad rok temu
Pora sie odezwac po dluzszej nieobecnosci. Robilem cwiczenia z tego filmiku i bodaj jeszcze jednego. Efekty sa naprawde zauwazalne. Mam nieco wiecej niz ci ktorzy wpisywali swoje wagi ale po 3 tyg juz bedzie cos widac u wiekszosci, nawet u tych bardziej ze sie tak wyraze okraglych.
no ja mam 182cm i 70 kg ,ale tak troche tłuszczu się na bokach i brzuchu ostało i taka opona się zrobiła :roll:
ps. za dużo pączków
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
po co być kozakiem z nadwyrężonymi mięsniami brzucha
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A to bardzo ciekawea moze jakaś technika, np nogi mam ugięte, ale podczas podnoszenie je podnosze... co proponujecie??
Anyway, przylaczam sie do pytania o przeliczniki itd bo mam 190 wzrostu i jak zamontuje drazek to bede szural nawet kolanami po podlodze..
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
A to bardzo ciekawea moze jakaś technika, np nogi mam ugięte, ale podczas podnoszenie je podnosze... co proponujecie??
Anyway, przylaczam sie do pytania o przeliczniki itd bo mam 190 wzrostu i jak zamontuje drazek to bede szural nawet kolanami po podlodze..
Pozdrawiam
kurde... pomyliło mi sie. tam powinno być "je prostuje..." no... teraz dobrze
aha i czy to da taki sam efekt ja podnoszenie prostych nóg?? :>
Napisano Ponad rok temu
ja zawsze na kazdym poziomie jak miałem mało to dokładałem sobie troche ciwczen np. na poz.2 źle zapmietałem ilośc powtorzen i łupałem po 10 wiecej : PPPP potem sie dziwiłem co tak cieżko ; P
wiec zawsze sobei troche dokłądajcie te 5 powtorzen do np. podnoszen nóg w lezeniu do tej jakby swiecy
i warto też troche robić brzuszków skosnych tzn. prawy łokiec do lewego kolana i analogicznie na odwrót
ps. ja jestem na poziomie 4 zmodyfikowanym
Napisano Ponad rok temu
aha i tam nie jest napisane ze trzeba zaczynać od A albo 1 poziomu... mozna zaczynać nawet od 7 poziomu ale trzeba był masterem ;p
Napisano Ponad rok temu
i chce cie jeszcze troche znać więc sie nie przetrenuj
lepiej małymi kroczkami do celu niż wielkimi - łatwiej coś przeczoć i sie potknąć
Napisano Ponad rok temu
Qwert kurde znam cie już prawie rok
Kurde nie tak głośnio... ludzie patrzą!! kurde jaki wstyd!!! Moderator!! prosze o usunięcie tej wiadomości :) hehe zartuje . ale skupmy sie na moim pytanu... jak rozwiązać ten problem z zadługimi nogami??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Podnoszac proste, lub prawe proste cale nogi, sadzisz, ze cwiczysz glownie miesnie brzucha, a tak naprawde dolaczasz do tego okolice ledzwiowa, biodra, dwuglowe i trojglowe nog, a miesnie brzucha zamiast byc napietymi raz po raz rozluzniaja sie. W dluzszej perspektywmie grozi takie cwiczenie nieuchronnie kontuzjami dolnej czesci plecow. Dlatego zrezygnowano z takiego wykonywania, takze w pozycji lezacej.
Trzeba zastanowic sie jak pracuja miesnie brzucha? Sa lacznikiem miedzy klatka i biodrami. Kazdy ruch klatki w kierunku bioder i bioder w kierunku klatki powoduje (spiecie) prace miesni brzucha.
Zatem najlepszym i najzdrowszym cwiczeniem, ktore glownie bedzie angazowac miesnie brzucha (jesli gadamy o cwiczeniu na drazku), to jest wiszac - po podciagnieciu zgietych kolan do klatki - ruch miednicy (silowy, dymnamiczny jest lawtiejszy! )w gore (wtedy dopiero wlasciwie pracuja miesnie brzucha!).
Do takiego cwiczenia wystarczy drazek umocowany w standardowej futrynie.
Pozdrawiam K_P
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Co słychać na Różanej ?
- Ponad rok temu
-
TDK w Radomiu.
- Ponad rok temu
-
Obóz taekwondo i hapkido w Zamościu