Gdzie trenowac??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Idź do Budojo. Tam będziesz mogła się pouczyć dodatkowo kenjutsu, a to jest doskonałe uzupełnienie aikido.Wiec po obejrzeniu paru filmow o aikido, stazu z Cognard i Wysockim, postanowilam zapisac sie na aikido. Tylko nie wiem gdzie?? Moj problem polega na tym ze znalazlam dwie sekcje blisko mnie : jedna to BUDOJO a druga to Marcina Velinowa. Nie wiem ktora wybrac, cenowo sie nie roznia ale slyszalam rozne opinie na temat tych dwoch prowadzacych, dlatego zwracam sie o pomoc w wyborze
Napisano Ponad rok temu
Ale najlepiej jest się przejść, zobaczyć i samemu zdecydować...
Pancer (szczęśliwy że jest daleko :wink: )
Napisano Ponad rok temu
Jak to ładnie w dwu słowach można wyrazićw Budojo będziesz uczony ....mhm w/g innego przekazu :wink: .
Ale najlepiej jest się przejść, zobaczyć i samemu zdecydować...
Odwiedź obie sekcje i pooglądaj treningi dla zaawansowanych, wybierz co bardziej ci będzie odpowiadać.
Napisano Ponad rok temu
Porozgladaj sie uwazniej i w troszke wiekszym promieniu od swojego miejsca zamieszkania.
Napisalabym, ktore kluby osobiscie polecam, ale boje sie, ze ktorys z warszawskich sensejow moglby poczuc sie pominiety :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przecież Pancer już napisał, że jest szczęśliwy, że jest daleko, a dziewczynie każesz tak na drugi koniec Warszawy jeździć.Ja polecam dojo na AWFie, ale to pewnie za daleko. Ale i tak polecam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wszedzie, ale nie do M.Velinowa!Please!
Jesli blisko masz do Budojo, to sie tam zapisz. Jesli mieszkasz w centrum,to tam masz wiekszy wybor, polecam dojo Pajaka.
Alenawet oplaca sie dojezdzac na AWF do Pancera, chociaz to styl zbyt trudny dla poczatkujacych
Napisano Ponad rok temu
Ellis,
Wszedzie, ale nie do M.Velinowa!Please!
szczepan a mozesz jakos to zargumentowac??
Wolalabym cos jednak na ursynowie zwazywszy na fakt ze trenuje juz karate a nie lubie biegac po warszawie od dojo do dojo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Aikido to jedyna sluszna droga, a Meian to moze byc najwyzej jeden z przystankow :wink:
Btw: za wklad za promowanie Meian powinnas sie upomniec u senseia o znizke w oplatach za treningi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przeciez Jusi juz od dawna chodzi za darmoche za zasługi marketingowe i promocje..hehehe :wink:Btw: za wklad za promowanie Meian powinnas sie upomniec u senseia o znizke w oplatach za treningi
Napisano Ponad rok temu
Co wy wszyscy mówicie...Meian Meian to jedyna słuszna droga
?? jestem totalnie zielona w temacie wiec bardzo prosze o jakies szersze wytlumaczenie
Napisano Ponad rok temu
Co do odłamu aikido - ćwiczysz karate, więc szukaj odłam Yoshinkan tam się trochę nogę dodaje, czy nie? :roll:
Albo odłam Kobayashi. Aikikai to ukryta forma tańca.
Przypomniał mi się staż z R. Hoffmanem (aikikai).
Był u nas w sekcji taki duuuuży zawodnik. Romuś se go wziął na środek i zaczął robić technike irimi nage. A nasz duuuży zawodnik stoi i patrzy. Romuś dokłada ręke i nic. Dużży patrzy. Romuś na to no dawaj. A duży co? Romuś - połóż się tak się robi. A duży po co? Romuś: To jest aikido miłość i jak robię irimi nage to uke się kładzie.
Mniej więcej tak było.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
staż w legnicy - relacja???
- Ponad rok temu
-
Krótka relacja ze stażu z Tamura shihan w Papendal..
- Ponad rok temu
-
Labaroche, Wiosenna Szkoła Birankai Inter. - relacja
- Ponad rok temu
-
Pokazy w Geancie ;)
- Ponad rok temu
-
Wysocki w Barze
- Ponad rok temu
-
Dlaczego trenowac Aikido??
- Ponad rok temu
-
Co myslicie o tym?
- Ponad rok temu
-
A jednak wiedziałem, że gdzieś istnieje...
- Ponad rok temu
-
Aikikai, Unia czy Akademia?
- Ponad rok temu
-
AIkido Ikeda Dojo TORUŃ lonczmy sie ;]
- Ponad rok temu