jak wchodzicie do roda?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale przykład, wyobraź sobie ostry regional, ciężką jogo duro. Mestre na przeciwko Ciebie gra oszczędnie, meia lua, martelo, bencao, galopante, quiexada.... caly garnitur krotkich technik na unikaniu ktorych powinienes się skupic. i sruuuuu, nagle robisz salto. Osobiście uwazam cos takiego za deprymujące
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale trzeba jeszcze przyznac ze nad rasteira zrobienie au sen mao jest ok i fajne bo i tak cos takiego by sie zrobilo...ale np salto raczej nie robi sie w tak zazebiajacej sie grze...i wtedy jest to juz raczej cos neipasujacego i popisowego..
Napisano Ponad rok temu
Capoeira nie posiada regul, ktore by mowily, ze zawsze nalezy grac w ten lub inny sposob. Nie mam nic przeciwko akrobacjom, jezeli tylko sa wykonane "wewnatrz gry" i w odpowiednim momencie. Capoeira dla mnie jest dialogiem atakow i obron wykonywanych w odpowiednich momentach.(...)
Generalnie wszystko ma swoje miejsce i czas. Capoeira to dialog dwoch osob (ciezko mowic o dialogu jezeli jedna osoba tylko fika koziolki) jednak bez przesady tez z tym zabranianem.
Napisano Ponad rok temu
Wojtt moj kolega instruktor Piu Piu, ktory mieszka na stale w Porto. W chwili obecnej nigdzie nie cwicze bo niedawno mialem zwichnieta noge i jeszcze czuje tego skutki. Ostatnia grupa z ktora cwiczylem to Lagoa de Saudade II z Mestre Barao z Porto. Chetnie bym z nimi dalej cwiczyl ale w Polsce niemaja swojego przedstawicielstwa. Poza tym nikt nie nauczy tyle co mestre.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdro.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
2 pytania
- Ponad rok temu
-
"Ekstremalne sztuki walki" na Discovery
- Ponad rok temu
-
gdzie klub capoeira w KRAKOWIE????
- Ponad rok temu
-
allegro.pl cd...
- Ponad rok temu
-
(oszołomiłem)Byłem w Brazylii - Blog
- Ponad rok temu
-
Czy ktoś wie!!!!
- Ponad rok temu
-
Uniăo Internacional de Capoeira Regional
- Ponad rok temu
-
o capoeirze w radiostacji - konfrontacje z..
- Ponad rok temu
-
Czy na treningu capoeiry wystepuja sparringi?
- Ponad rok temu
-
Akrobacje
- Ponad rok temu