znacie jakies uklady do cwiczen (KATA) ?!
Napisano Ponad rok temu
mozecie podac mi jakies kombinacje technik ktore cwizcycie na treningu?
przykladowo:
1. pozycja lewa noga z przodu;prawe mae-geri; obrot o 90 stopni w lewo, gyaku -zuki. i ta kw kolo macieja..
2. oi zuki, oi zuki,prawe mae-geri i obrot w lewo o 90stopni - i tak w kolko..
chodzi o to, zeby nie bylo jakies straczne trudne.. moze sie skladac z blokow, ciosow tsuki i podstawowych kopniec (yoko/mae/mawashi/kin-geri)...
trudno opisac te zwroty.. trzeba troche wyobrazni..
a moze zna ktos strony www z takimi rzeczami..
w serii "best karate" sa takie cwicznia? w ktorej czesci/ moze uda mi sie zalatwic.. albo gdzies indziej..
Napisano Ponad rok temu
Naucz się jakiegoś kata (przynajmniej jednego) i je sobie trenuj... :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tutaj cos jest.
mimo wszystko moglbys podac kilka przykladow..
pozdro
Napisano Ponad rok temu
trenuje jujitsu.. nie mamy tam treningu kata.. ale do egzaminow mamy techniki karate - bloki,ciosy,kopniecia.. no i chcialbym to zlozyc jakos do kupy.. wlasnie przez takie jakies kata - zebym mogl sobie cwiczyc
zaraz, zaraz - to kopnięcia, uderzenia czy bloki to już nie jest ju jitsu??? 8O
O RAAAANNNYYY!!!
Tyle lat żyłem w nieświadomości....
Dzięki za info
:roll:
Napisano Ponad rok temu
chyba sie nie rozumiemy.. czasem cwiczymy jakis blok.. kopniecie.. i to wszystko..
Napisano Ponad rok temu
troche mnie uspokoiłeś :wink:
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
To też mogą być elementy jujitsu. W dodatku mogą być ćwiczone zupełnie inaczej niż w karate, więc chyba nie tędy droga. Tym bardziej, że nie wiemy co dokładnie ćwiczysz.Reven:
chyba sie nie rozumiemy.. czasem cwiczymy jakis blok.. kopniecie.. i to wszystko..
Napisano Ponad rok temu
Swoją drogę - jestem zdziwiony - że instruktor nie nauczył Ciebie jakiejś konkretnej kombinacji jeżeli jej wymaga na egzaminie. A swoją drogę - jeżeli chcesz ćwiczyc kombinację uderzeń, bloków i kopnięć to sprubuj sam coś wykombinować. To rozwija wyobraźnię.
A propos kata w ju-jutsu - całkiem niedawno miałem możliwość rozmowy i nie tylko z osobami - instruktorami ju-jutsu - mówili, że w tej odmianie walki również istnieją kata!!! - więc znów nie rozumiem dlaczego tego nie uczy instruktor a wymaga na egzaminie???
No może czegoś nie zrozumiałem 8O
Powodzenia w treningu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
na egzaminach mamy pojedyncze techniki.. np kopniecie mae-geri, czy np oi-zuki..to wszystko.
nie wiem ja kto fachowo sie nazywa (renzoku/kihon/...) - te cwiczenia ktorych szukam. oczywiscie moge sam cos wykombinowac, ale wolalbym sprawdzone kombinacje..
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
PO CO TRENUJECIE KARATE ?!?!?!
- Ponad rok temu
-
[kumite] zmyłka+mawashi_geri czyli jak walczyć z głową
- Ponad rok temu
-
Wielkanoc