LIGA BJJ i SW - WYNIKI
Napisano Ponad rok temu
kobiety open
1 Wawrzyniak (Berserkers)
2 Galinowicz (Berserkers)
3 Tomiak (Zielona Gora)
juniorzy -60
1 Moskalewicz (Krakow)
2 J. Szczudrawa (Krakow)
3 Rutkowski (Krakow)
3 Trzepialowski (Berserkers)
juniorzy +60
1 Tomaszewski (Berserkers)
2 Lepiarz (Krakow)
3 Marchewka (Krakow)
-61
1 M. Szczudrawa (Krakow)
2 Musiol (Lamator)
3 Lyczek (Krakow)
3 Kedzierski
-67
1 Polok (Tychy)
2 Ciszewski (Aleksandrow)
3 Lasota (Krakow)
3 Chylek (Krakow)
-73
1 Trzcionka (Tychy)
2 Antoniewicz (Strefa Poznan)
3 Szpak (Tychy)
3 Zudrak (Wroclaw)
-79
1 Kloc (Berserkers)
2 Abzailow (Tychy)
3 Ochniowski (Krakow)
3 Bartnik (Lublin)
-85
1 Siedziako (Berserkers)
2 Kowalczykiewicz (Berserkers)
3 Blicharski (Krakow)
3 Walas (Opole)
-91
1 Baginski (Berserkers)
2 Wrobel (Opole)
3 Koziej (Wroclaw)
3 Kubiszewski (Wroclaw)
-97
1 Regula (Opole)
2 Kalemba (Krakow)
3 Niedzielski (Krakow)
+97
1 Biskup (Strefa Poznan)
2 Golak (Tychy)
3 Kilanowski (Opole)
klasyfikacja druzynowa
1 Krakow
2 Berserkers
3 Tychy
SW
-67
1 Polok (Tychy)
2 Halman (Mighty Bulls)
3 Szczudrawa (Krakow)
3 Musiol (Lamator)
-77
1 Szamota (Tychy)
2 Trzcionka (Tychy)
3 Jakubas (Krakow)
3 Ochniowski (Krakow)
-87
1 Siedziako (Berserkers)
2 Buczko
3 Baginski (Berserkers)
3 Geszczak (Luta Livre)
-97
1 Turek (Luta Livre)
2 Kubiszewski (Wroclaw)
3 Szubarga (Luta Livre)
+97
1 Biskup (Strefa Poznan)
2 Kilanowski (Opole)
3 Cholcha (Mighty Bulls)
3 Krzyzanowski (Sambo)
klasyfikacja druzynowa
1 Tychy
2 Luta Livre
3 Krakow
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W kategorii kobiet tradycyjnie dominowaly Berserkerki. Mimo ze nie bylo najlepszej z nich - Marty ze Szczecina.
W juniorach tradycyjnie wymiatal Krakow:) Dla niektorych z nich chyba juz czas zaczac walczyc w seniorach, np dla mlodego Moskalewicza ktory regularnie w sparingach odklepuje kilkanascie kilo ciezszych seniorow a to samo robil na turnieju ne-waza w Katowicach.
W nizszych kategoriach rzadzili M. Szczudrawa "Animek" (Krakow) i M. Polok (Tychy). Animek jest wg mnie bezsprzecznie najlepszy w Polsce w najnizszej kategorii, niestety nie zawsze sie ja rozgrywa a do wyzszej czasem mu brakuje te pare kilo, co bylo widac w SW gdzie ulegl Mackowi Polokowi, ktory zdobyl dwa 1 miejsca (w BJJ i SW).
W srednich kategoriach R. Trzcionka (Tychy) zrobil na mnie niezle wrazenie. Myslalem ze przegrana z nim Michala Moskalewicza w Poznaniu byla jakims niezrozumialym przypadkiem, ale Robert dowiodl tez w Krakowie ze jest bardzo dobry. W SW ustapil w finale swojemu trenerowi Slawkowi Szamocie. G. Kloc "Yamabushi" (Berserkers) wygral swoja kategorie w BJJ.
W wyzszych kategoriach oczywiscie swietnie Berserkerzy. Siedziak dwa razy pierwszy chociaz walczyl ze spora niedowaga. Bagi pierwszy w BJJ, trzeci w SW w kategorii ktora wygral oczywiscie Siedziak. Bagi byl mocno zawiedziony, ze nie doszlo do rewanzu z jego przeciwnikiem z finalu turnieju w Poznaniu. W SW pierwsze miejsce wywalczyl tez R. Turek z Luta Livre co bylo zreszta do przewidzenia. W najwyszej kategorii nie do wyjecia byl Biskup ze Strefy Walki Poznan ktory zdobyl dwa 1 miejsca (w BJJ i SW).
Dzieki za przyjazd wszystkim zawodniczkom i zawodnikom oraz ich tenerom. Gratulacje dla zwyciezcow (szczegolnie dla ekipy z Tychow ktora zaprezentowala sie swietnie) i do zobaczenia na nastepnych zawodach - mam nadzieje ze juz w innej roli bo strasznie cierpialem jak widzialem ze inni walcza a ja musze sedziowac.
Napisano Ponad rok temu
łza się w oku kręci ...
Wlasnie sie dowiedzialem kto ty jestes EDIpro :wink:
Gratuluje, swietny wystep.
Przy okazji - zawodnicy z Octagon Opole to Kielanowski i Bregula a nie Kilanowski i Regula jak napisalem. Sorki za pomylke.
Napisano Ponad rok temu
Szczegulnie dla Marty i Oli !!
Napisano Ponad rok temu
:wink:
Napisano Ponad rok temu
Brawa także dla juniorów ze szczecina...bo także z dobrej strony się pokazali.... a kraków .... nawet nawet :wink:
Patrzcie jaki skromny
M.
Napisano Ponad rok temu
Najbardziej podobały mi sie walki Roberta Siedziako(I miejsca w bjj i submission) Przekozak
Oczywiscie były błędy sędziowskie. Co do mojego startu to wielkie LoL bo nie miałem na sobie kimona od miesiaca a od dwóch tygodni byłem tylko na jednym treningu. Spóźniłem sie i gdy przebierałem sie w szatni wpadł po mnie mkimura i wyciągnał za uszy na mate. "Saku, juz Cie 10 razy wyłowywali, walczysz!" Wskoczyłem na mate, stoje na przeciwko rywala, ale mówie, dajcie mi z 5 min. na rozgrzewke . Nie da rady. Ale jakoś poszło. (3 m. -79kg) Po bjj wiem ze nie dam rady na submission, ale nie zwracano forsy więc co ma być to będzie. A było duszenie trójkątne które odklepałem na początku walki
Było wiele osób z forum, tak wiele że nie z wszystkimi pogadałem
Z Lublina było nas tylko 4 - 8O Ale tak jakos wyszło, trudno.
Tafia(Marta) dzieki za masaż pleców
Czekamy na fotki, jak ktoś ma niech wrzuca
Gratulacje dla wszystkich medalistów
Napisano Ponad rok temu
Walka ze Sławkiem Szamotą o ile się nie mylęA było duszenie trójkątne które odklepałem na początku walki
Napisano Ponad rok temu
Walka ze Sławkiem Szamotą o ile się nie mylęA było duszenie trójkątne które odklepałem na początku walki
Tak z nim.
A co to był za zawodnik z Tych z tatuazami na plecach, który mówił po angielsku?
Napisano Ponad rok temu
Brawa także dla juniorów ze szczecina...bo także z dobrej strony się pokazali.... a kraków .... nawet nawet :wink:
Dziekuje w imieniu swoim i Michala. Mam nadzieje, ze na nastepnej lidze moge liczyc na rewanz :wink:
Do zobaczenia!
Napisano Ponad rok temu
To był Ian ja trenuje w Katowicach więc dopiero go poznałemWalka ze Sławkiem Szamotą o ile się nie mylęA było duszenie trójkątne które odklepałem na początku walki
Tak z nim.
A co to był za zawodnik z Tych z tatuazami na plecach, który mówił po angielsku?
Napisano Ponad rok temu
Gratulacje zwłaszcze dle dziewczyn ze Stargardu BRAWOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wielkie gratulacje dla zwycięzców !!
Szczegulnie dla Marty i Oli !!
dzięki wielkie dla wszystkich którzy w Nas wierzyli i trzymali kciuki zarówno tych którzy byli Nas blisko jak i dla tych którzy wspierali Nas telepatycznie!!!
jak na nowicjuszki chyba nieźle Nam poszło aczkolwiek Dudu wolałby chyba inne wyniki
W kategorii kobiet tradycyjnie dominowaly Berserkerki. Mimo ze nie bylo najlepszej z nich - Marty ze Szczecina
i pewnie tak by było.. ja także żałuję, że Jej nie było-mam nadzieje, że szybko wróci do zdrówka
i oczywiście raz jeszcze gratulacje dla wszystkich i dzieki za bardzo miłe przyjęcie ze strony krakowiaków
Napisano Ponad rok temu
jak na nowicjuszki chyba nieźle Nam poszło aczkolwiek Dudu wolałby chyba inne wyniki
E dlaczego? Z Krakowa w tej kategorii nikogo nie bylo wiec komu innemu mialbym kibicowac jak nie Berserkerkom? :wink:
Nie no, tak naprawde jako organizator musialem bezstronny :wink:
Napisano Ponad rok temu
Gratulacje rowniez dla moich przeciwnikow ktozy staneli na drodze do mojego zzwyciestwa! (kategoria 73 kg). Do zobaczenia nastepnym razem!
Gratulacje dla wszystkich startujacych! :wink:
Napisano Ponad rok temu
pomimo zmęczenia spowodowanego drogą(9h w pociągu ) oraz samymi walkami czuję się niesamowicie odprężona i zrelaksowana, może dlatego, że spełniły mi się jednocześnie dwa marzenia - uczestnictwo w lidze oraz zwiedzenie Krakowa...
Napisano Ponad rok temu
Oczywiscie były błędy sędziowskie.
Zapewne. Trudno się spodziewać aby było inaczej, skoro nie mieliśmy w tym temacie prawie żadnego doświadczenia. :roll: Były to również pierwsze zawody, w których brano pod uwagę punkty przewag. No, ale co tam... Będzie lepiej. Jeszcze nadejdą czasy, gdy będą mnie tytułować Pierluigi Colliną BJJ...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Turniej Ne-Waza (WaWa) 03.04.2004 - Fotki
- Ponad rok temu
-
Wydolność
- Ponad rok temu
-
zdjecia
- Ponad rok temu