ROTFL - combat sombo & krav maga...
Napisano Ponad rok temu
I o ile czas otwarcia migawki jest w cyfrowkach taki jak w analogach (w aparatach tej klasy nawet 1/2000 sek) dzieki czemu mozna pstrykac foty sportowe,to opoznienie bedzie mialo w cyfrowce zawsze miejsce. no chyba ze sa jakies nowe technologie, ktore to wyeliminowaly- ale nie w tej klasie sprzecie.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
czy 1/18,000 sekundy cie zadowala, czy ciagle to jest za duzo?
Napisano Ponad rok temu
Po prostu się nie zrozumieliśmy, mnie chodziło o to opóźnienie, co doprecyzował Janusz. Tu nie chodzi o ściganie się z czasem otwarcia przesłony, bo tu i 1/2000 s jest całkowicie wystarczająca w większości przypadków. To, co dla mnie dyskwalifikuje większość cyfrówek, jakie miałem okazję macać, to właśnie to nieszczęsne opóźnienie. I stąd moje pytanie, czy są jakieś wyższej klasy aparaty cyfrowe, które rzeczywiście szybko pracują.
K.
Napisano Ponad rok temu
U mnie na recznej ostrosci ( niestety tylko 3 pozycje lapie od razu) chociaz to stary model jak widziales.
Napisano Ponad rok temu
K.
Napisano Ponad rok temu
To opoznienie nazywa sie shutter lag...Takze wielka bolaczka w cyfrowkach jest wolne ustawienie auto focusa (ostrosci auto) przy slabych warunkach oswietleniowych. Problem ten znanika ww DSLR-ach.
Napisano Ponad rok temu
Z AF to zauważyłem, ale sądziłem, że po prostu jestem rozbestwiony przez własnego focusa, który raczej szybki jest
Ale z tego po prostu widać, że dopóki nie zainwestuje się w cyfrową lustrzankę, to nie ma o czym mówić... tak jak myślałem.
Cóż, dzięki za informacje.
K.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do pokazywania treningów, to oczywiście masz rację, filmy wnoszą więcej niż fotki.
K.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przyciskasz, robisz zdjęcie.
A co do focusów, to bywają szybsze i wolniejsze, zależy to m.in. od silnika i od obiektywu.
K.
Napisano Ponad rok temu
mam minolte9 i canona 30.
i jestem szczesliwy. poczekam sobie az cyfrówki zaczna wymiatac tak zeby było mnie na nie stac.
minolta i tak kosztowala mnie fortune:)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Film z Otwartych Mistrzostw Polski KEMPO TAI JUTSU
- Ponad rok temu
-
"Cold Steel" autor Styers, Carl Cestari
- Ponad rok temu
-
Książki