Zawody dla amatorów
Napisano Ponad rok temu
Wiem że dla mnie to jeszcze daleka droga ale chciałem spytać czy w Polsce są organizowane jakieś zawody dla takich ludzi jak ja - czyli starych pryków rozpoczynających dopiero trening Judo? Czyli takich ludzi którzy trenują Judo powiedzmy "rekreacyjnie", nie sportowo bo zaczynając treningi nie spełniali już kryteriów wiekowych.
Czy jeżeli takie zawody są organizowane to prowadzona jest jakaś weryfikacja zawodników?
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Witam
Wiem że dla mnie to jeszcze daleka droga ale chciałem spytać czy w Polsce są organizowane jakieś zawody dla takich ludzi jak ja - czyli starych pryków rozpoczynających dopiero trening Judo? Czyli takich ludzi którzy trenują Judo powiedzmy "rekreacyjnie", nie sportowo bo zaczynając treningi nie spełniali już kryteriów wiekowych.
Czy jeżeli takie zawody są organizowane to prowadzona jest jakaś weryfikacja zawodników?
Pozdrowionka
Oczywiscie takie zawody sa organizowane. Szczegoly zaleza od woli lokalnych klubow Judo.
W trojmiescie na AWF'ie rozgrywane sa zawody poczatkujacych "turnieje zielonych pasow" i inne. Kryterium bycia studentem nie jest konieczne.
Na ogol nie startuja w nich zaawansowani zawodnicy, wiekszosc staertujacych to ludzie z niewielkim stazem.
Napisano Ponad rok temu
W takich zawodach uczestniczy dużo ludzi trenujących judo.
Pozdr., M.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja gdzieś szukam i wogóle się rozpytuję a takie zawody mam pod nosem. Właśnie wczoraj (wtorek 27.04) byłem na Podkarpackich Akademickich (Amatorskich) Zawodach w Judo organizowanych w Rzeszowie. Znaczy jako widz na razie byłem ale za rok jeszcze będe studentem i wystartuję (: Pochwalę tylko naszych ludków z Sanoka którzy w naliczniejszej kategorii wagowej do 73 kilo zdobyli złoty i srebrny medal (((:
Dodam że te zawody organizowane są cyklicznie co roku.
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Z gory dzieki.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Informacji o nich szukaj i swojego trenera w klubie.
Regulamin Judo w calej polsce czy na swiecie jest taki sam, roznice moga byc jedynie w kategoriach wagowych ktore moga sie zmienic.
Na zawodach tego typu nie ma podzialu na stopnie. Na ogol nie startuja w nich starsi zawodnicy (2 kyu w gore) pozwalajac poczatkujacym nabrac doswiadczenia.
Napisano Ponad rok temu
W sumie nie widziałem nikogo powyżej 4 kyu. Wyjątkiem była kategoria open gdzie walczyli ludzie z brązowymi i czarnymi pasami. Do tej kategorii zaliczeni zostali również amatorzy o wadze powyżej 90 kilo ale nikomu nic się nie stało (:
Za rok napiszę poinformuję z wyprzedzeniem o tych zawodach - oczywiście jak sam będe wiedział (:
Może by też reszta ludzi zaczęła pisać o takich imprezach? Można by zrobić kalendarium imprez dla amatorów.
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
A interesuja Ciebie zawody lokalne na np. pomorzu ?
Nie sadze.
Najlepiej zwyczajnie jest sie dowiadywac w swoich klubach tudziez w okregowych odzialach zwiazku.
Napisano Ponad rok temu
Najlepiej zwyczajnie jest sie dowiadywac w swoich klubach tudziez w okregowych odzialach zwiazku.
No tak ale niektore sekcje zwyczajnie nie wystawiaja ludzi na takie "amatorskie" zawody, wiec trenerow to raczej srednio interesuje.
Dlatego trzeba razczej samemu znalezc, a to nie jest takie latwe. :wink:
Hast a o co chodzi z tymi okregowymi oddzialami zwiazku???
Napisano Ponad rok temu
Te zawody lokalne to tylko dla pomorzan rozumiem???
Napisano Ponad rok temu
Zawody calkiem mile co roku sa gdzies koncem kwietnia albo na poczatku maja za rok pewnie tez wiec startuj nastepnym razem.
Napisano Ponad rok temu
Hast:
Na razie jestem zainteresowany ale wyłącznie miejscem na trybunach w takich turniejach (: Ale za rok coś tam już będe umiał, złapie kondychę, zrzucę wagę do jakiejś ludzkiej kategorii (:
Ja nie muszę być zainteresowany zawodami na pomorzu ale ludki z pomorza na pewno. A trochę ludzi czyta to forum z różnych części Polski.
Zawodnicy doskonale wiedzą gdzie są jakie zawody. A dla amatorów nie ma takiego kalendarium czy oficjalnych powiadomień o zawodach. Jak ktoś wie o takich zawodach i napisze to na pewno trochę ludzi z tego skorzysta.
Baku:
W Rzeszowie nawet miałem startować. Ale powiedziano na początku że ludzie powyżej 90 kilo będą walczyć w kategorii open. To obie podarowałem. Potem się okazało że jednak nie walczyli w open, mieli swoją kategorię ale o tym dowiedziałem się po zawodach. Za rok na pewno wystartuję.
Pozdrowionka
ps. Langus7 to tylko dlatego że Langus był już zajęty. Jestem po prostu Langus (:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ochraniacze ?
- Ponad rok temu
-
"Pięciu przy nadziei" - Życie Warszawy
- Ponad rok temu
-
Polscy judocy będą walczyć w Tallinie i Mińsku
- Ponad rok temu