co zrobić żeby barć udział w walkach wale tudo?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Uważam jednak że capoeira trenowana do walki nie jest mniej skuteczna od innych styli udeżanych i że w vale tudo brakuje pionierów tego stylu.
To typowe schorzenie trenujących capo. Myślą, że ich super taniec ma zastosowanie w praktyce. Niestety - tajski boks, a capo to zupełnie inna bajka. Jak to czytam to nie wiem - śmiać się czy płakać...
Skuteczność różni się dramatycznie. PATRZ TU: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] (KTORYS Z TAMTYCH STYLI / MIXOW MA ZASTOSOWANIE W VT)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
hehehe smieszne troche ze Brazilian Jiu Jitsu i Brazilian Jiu-Jitsu to co innego....PATRZ TU: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] (KTORYS Z TAMTYCH STYLI / MIXOW MA ZASTOSOWANIE W VT)...
Napisano Ponad rok temu
Doskonale zdaje sobie sprawę że muszę ćwiczyć parter i boks bo bez tego nie mam szans. Mój przepis na skóteczną walkę to BJJ + CAPOEIRA + BOKS.
Nienajgorszypomysl tylko wyeliminuj z tego capoeire
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nierozumiem dlaczego uważacie że capoeira jest nieskuteczna? Nie padły jeszcze żadne konkretne argumenty. Prawdą jest że w capoeira jest wiele pierdułek nienadających się do walki, ale nie powiedziałem że będę je robił w walce.
Nie padly bo juz nikomu nie chce sie 100 raz tego samego pisac, walczyles kiedys w zyciu ?? Z tego co piszesz wyglada ze nie przejdz sie na jakies sparingi kicka thaia czy boksu, obija cie to sam zrozumiesz
Napisano Ponad rok temu
No właśnie te pytanie gnębi mnie od dawna - co zrobić żeby barć udział w walkach wale tudo?.
Chodzi Ci o zmiane metodyki treningu czy o kontakty
Przejdz się na trening do jakiegoś klubu bjj. Posparuj troche z chłopakami.
Powiedz mi wogóle czy cwiczyłeś coś oprócz capo? Jeśli ktoś Cie dopuści8O to spoko. Tylko po co? Chciałbyś reprezentować capo i przegrać? Jak byś się czuł. Pamiętaj że ludzie walczący w MMA nie mają żadnych głupich nawyków, wszystko jest skierowane pod kątem pokonania przeciwnika. Każda najmniejsza słabostka zostaje wykorzystana. Niewiem co byś robił z capoeirą to i tak nie da rady, a jeśli tak to juz nie będzie to capoeira
Napisano Ponad rok temu
hehehe smieszne troche ze Brazilian Jiu Jitsu i Brazilian Jiu-Jitsu to co innego....PATRZ TU: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] (KTORYS Z TAMTYCH STYLI / MIXOW MA ZASTOSOWANIE W VT)...
Chodzi tu o różne podziały etc. Swoją drogą wiadomo jak jest
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Garda, metodyka, brak sparingów, techniki ...
Napisano Ponad rok temu
1. Garda
2. Akrobacje
3. Poruszanie się
4. Barak sparingów (z prawdziwego zdarzenie roda to jednak nie to samo)
5. Komplikacja technik
Szczerze nie znam się na capo jakoś specjalnie dobrze ale widziałem to i owo w związku z tym że znam pare nieźle zaawansowanych ludzi ćwiczących to. Jestam pare fajnych patentów ale "fajna technika" to na ring niestety nie wystarczy.
Napisano Ponad rok temu
capomiro a moze ty sie za duzo w Tekkena nagrales?
Napisano Ponad rok temu
Co do gardy to mogę się zgodzic, co do reszty to niebardzo. Nic nie stoi na przeszkodzie żeby sparować się z ludźmi od innych stylów. Po drugie - capoeirę też można ćwiczyć na tarczach i workach. Po trzecie - nikt nie jest na tyle głópi żeby odwalać akrobacje podczas walki . Po czwarte - w capoeira występują te same techniki co w taju i innych stylach (oczywiście jest też wiele innych, które nie nadają się do walki), doskonale wiem że najmniej skompilkowane techniki są z reguły najskuteczniejsze. Po piąte - poruszanie w capoeira jest moim zdaniem dobre.Z tego co wiem i widziałem:
1. Garda
2. Akrobacje
3. Poruszanie się
5. Komplikacja technik
Napisano Ponad rok temu
Nie twierdzę że jestem super fighter i wiem że Mestre Hulk jest lepszy niż ja. Uważam jednak że capoeira trenowana do walki nie jest mniej skuteczna od innych styli udeżanych i że w vale tudo brakuje pionierów tego stylu.
nie widzicie ze chlopak sobie jaja robi?
Napisano Ponad rok temu
8Oporuszanie w capoeira jest moim zdaniem dobre.
Napisano Ponad rok temu
Co do gardy to mogę się zgodzic, co do reszty to niebardzo. Nic nie stoi na przeszkodzie żeby sparować się z ludźmi od innych stylów. Po drugie - capoeirę też można ćwiczyć na tarczach i workach. Po trzecie - nikt nie jest na tyle głópi żeby odwalać akrobacje podczas walki . Po czwarte - w capoeira występują te same techniki co w taju i innych stylach (oczywiście jest też wiele innych, które nie nadają się do walki), doskonale wiem że najmniej skompilkowane techniki są z reguły najskuteczniejsze. Po piąte - poruszanie w capoeira jest moim zdaniem dobre.Z tego co wiem i widziałem:
1. Garda
2. Akrobacje
3. Poruszanie się
5. Komplikacja technik
Boks i thaibox to TE SAME techniki ręczne! Czemu boks jest lepszy w warstwie ręcznej??Bo robi się kilka razy więcej technik ręcznych.
CAPICHE?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
K-1 do 85kg
- Ponad rok temu
-
Foty z Colloseum
- Ponad rok temu
-
Reality