Katori Shinto Ryu - Warszawa
Napisano Ponad rok temu
Witajcie.
Na początku chciałem sie przywitać, gdyż jestem nowy tutaj.
Słyszałem, że w Warszawie na ul. Miedzianej 8 jest szkoła Katori Shinto Ryu. Interesuje mnie sztuka Walki Mieczem (Ken Jutsu, Jai Jutsu itp), Słyszałem również, że ćwiczą tam techniki Naginaty i Kija.
Czy ktoś może coś powiedzieć na temat tej szkoły?
z góry dzięki.
Pav
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] a co do sekcji w Warszawie to prowadzi ja Rafal Salapski
cwiczy tam okolo 12-15 osob.Organizujemy tez staze o ktorych informacje znajdziesz na podanej wczesniej stronce.Co do treningu Katorii to obejmuje on przedewszystkim miecz,dwa miecze,kodachi,bo naginata,yari i wiele innych,oczywiscie kazda bron w swoim czasie.Na temat Katorii jest tez artykul w najnowszym Budojo,relacja z wizyty w dojo Ritsuke Otake.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jedno to Budojo na Bekasów ( [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] )-treningi prowadzi sensei J.Pomianowski
a drugie - LO im. Staszica na Nowowiejskiej - sensei A.Bazylko ( [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] )
pozdrowienia
P.S. jako nowy, witam wszystkich :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Co do sekcji w Warszawie prowafdzi ja Rafał , który uczy się u sesnsei Pawła Kliglicha , a wtrącenia Spajka dotyczą sekcji Nowqy Dwór gdzie Paweł Kliglich gościnnie kilka razy 10 lat temu prowadził treningi.
Więcej informacji na
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kerambit: noz czy kastet ?
- Ponad rok temu
-