Darts
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
yyy...
całkiem inna technika waga i praktycznie wszystko :-) no może tu i tu trzeba cela mieć
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]!affiliate!
(tam przewazaja gwiazdki - takze skuteczne).
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
O rzucaniu nożem było już n-razy, więc poszukaj w archiwum.A co sadzicie o gwiazdkach ninja? Bo mi sie wydaje, ze dzieki ruchowi obrotowemu wbijaja sie one z wieksza sila niz noz. Czy trening takimi gwiazdkami daje dobre podstawy do rzucania nozem? Po prostu wszystko co wiecie, bo ja jestem kompletnie zielony w tym temacie i nawet nie wiem o co powinienem sie zapytac.
Moim zdaniem prędzej gwiazdki niz rzutki, bo rzutki wypychasz, a gwazdki podrkęcasz, jednak gwiazdki sa inaczej wyważone niż nóż i chyba kup sobie nóż do rzucania i zacznij go powoli wyczuwać.
Dobrym ćwiczeniem też jest kupenie sobie gwoździa(największego w sklepie tj chyba 12cali), zaostrzenie i rzucanie... Miłego ćwiczenia
Napisano Ponad rok temu
O gwiazdkach natomiast co moglibyscie powiedziec? Widzialem bardzo wiele ich rodzajow i nie wiem czym sie kierowac przy ich wyborze i ogolnie nic o nich nie wiem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ciekawym pomysłem są natomist rzutki tzw torpedos - czyli "gwóźdź" zaostrzony z obu stron. jeżeli mnie pamięć nie myli to dawno temu Seiken pisał, że są goście którzy tym polują 8O .
Napisano Ponad rok temu
@after: jak lubisz rzucać przedmiotami dla rekreacji (jak ja) to podejrzewam, że będziesz miał taką samą frajdę z rzucania nożem co gwiazdkami, choć może ciut większą bo trudniej. Jedno i drugie tak samo miłe.
niestety się nie zgodzę, bo żeby poprawnie rzucać trzeba rzucać powtarzalnie - ładuję ile pary w garści, dopuki się nie zmęczę rzucam tak samo.do walki sposrod rzutek lepsze sa gwiazdki, jako ze trzeba uzyc mniejszej sily do ich wyrzutu, ale dla osoby, ktora nigdy rzutek nie uzylaby w walce (m. in. ja), ale po prostu chce zaczac trenowac, to lepiej niech kupi sobie noz do rzucania, gdyz wtedy sobie miesnie rak bardziej wycwiczy. Czy zgodzicie sie ze mna?
a że gwiazdki lepiej stosować w walce bo można użyć mniejszej siły? to już paradoks kompletny, potem zanim światło zgaśnie roztrząsać czy tych pare niutonów siły zaoszczędzone przy rzucie dały by odpowiednią penetrację?
pomijam oczywiście aspekt zdroworozsątkowy prowadzenia walki poprzez rzucanie innymi przedmiotami niż np. kamienie
Napisano Ponad rok temu
@after: jak lubisz rzucać przedmiotami dla rekreacji (jak ja) to podejrzewam, że będziesz miał taką samą frajdę z rzucania nożem co gwiazdkami, choć może ciut większą bo trudniej. dla mnie jedno i drugie tak samo miłe.
niestety się nie zgodzę, bo żeby poprawnie rzucać trzeba rzucać powtarzalnie - ładuję ile pary w garści, dopuki się nie zmęczę rzucam tak samo.do walki sposrod rzutek lepsze sa gwiazdki, jako ze trzeba uzyc mniejszej sily do ich wyrzutu, ale dla osoby, ktora nigdy rzutek nie uzylaby w walce (m. in. ja), ale po prostu chce zaczac trenowac, to lepiej niech kupi sobie noz do rzucania, gdyz wtedy sobie miesnie rak bardziej wycwiczy. Czy zgodzicie sie ze mna?
a że gwiazdki lepiej stosować w walce bo można użyć mniejszej siły? to już paradoks kompletny, potem zanim światło zgaśnie roztrząsać czy tych pare niutonów siły zaoszczędzone przy rzucie dały by odpowiednią penetrację?
pomijam oczywiście aspekt zdroworozsądkowy prowadzenia walki poprzez rzucanie innymi przedmiotami niż np. kamienie...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
trening z patnerem
- Ponad rok temu
-
Poszukuje podrrecznika do Nunchaku
- Ponad rok temu
-
Kalis Ilustrisimo video clipy
- Ponad rok temu