Czy ktos byl na seminarium w Namyslowie(13-14.03.2004)
Napisano Ponad rok temu
czy byl moze ktos na tym seminarium w Namyslowie?
Czy moze ktos podzielic informacja co na nim bylo?
Pozdrawiam milosnikow budo
Napisano Ponad rok temu
czy byl moze ktos na tym seminarium w Namyslowie?
Czy moze ktos podzielic informacja co na nim bylo?
Witam,
Byłem na seminarium tylko w sobotę i niedzielę. Jakich informacji oczekujesz ?
Fotki z seminarium będą prawdopodobnie już jutro na www.
... :-)
Napisano Ponad rok temu
Co sie dzialo na seminarium?
Czy miales treningi kenjutsu z Toshimichi Takeuchi?
Niestety moj wyjazd do Namyslowa trezba bylo odlozyc, strasznie tego zaluje, a fajnie by bylo wiedziec co sie na nim dzialo?
Byly egzaminy uczniowskiew kenjutsu?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
byłem tylko na treningu kenjutsu, i wole jak najszybciej o nim zapomnieć
Wolno zapytać, kiedy byłeś ? Teraz...w piątek ?
I co się stało, że tak entuzjastycznie wypowiadasz się o kenjutsu ?
Nie dali poćwiczyć czy też nie egzaminowali i stopnia nie dali ? Hmm?
Kto był z prowadzących i gości ?
pozdrówka....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Marcin, ile lat juz czwiczysz i co? Skoro troche znasz sie na szermierce? :twisted:
ćwicze siedem lat i znam się na temacie na tyle by nie dawać się oszukiwać. Ćwiczyłem u niejednego nauczyciela, różne style szermierki (iaido, kenjutsu - katori shinto ryu, oraz jiu-jitsu i aikido), i mam jako pojęcie o tym kiedy ktoś sią na tym zna a kiedy nie.
Po Waszych postach widzę że założyliście kółko wzajemnej adoracji, poćwiczcie sobie co nieco u kogoś innego, a może zmienicie zdanie, tylko krowa nie zmienia zdania, poza tym matkę ma się jedną, style i nauczycieli można zmieniać, to nie dożywocie.
aha. mamy demokrację nie zapominajcie o tym, poza tym ja jestem z tych co jak im się cos nie podoba to o tym mówią. Treningi to nie prasa, tu mam prawo wyboru co chcę robić z kim, ten pan pech jego nie mój nie podpasował mi i tyle.
Napisano Ponad rok temu
Zobaczcie łaskawcy, że nie tylko mnie się ten Pan niepodoba z tym co robi, jakbym był jedyny to bym Was rozumiał, przyczepił się jak rzep koziej dupy, kiedy wszyscy inni mówią co innego.
pozdrawiam i życzę szerszego otwarcia oczu, macie takie możliwości, jak jesteście z tamtej okolicy (Namysłów).
Napisano Ponad rok temu
Co do szermierki to zapomniałem o kendo, ze dwa też je ćwiczyłem :-)
Zobaczcie łaskawcy, że nie tylko mnie się ten Pan niepodoba z tym co robi, jakbym był jedyny to bym Was rozumiał, przyczepił się jak rzep koziej dupy, kiedy wszyscy inni mówią co innego.
pozdrawiam i życzę szerszego otwarcia oczu, macie takie możliwości, jak jesteście z tamtej okolicy (Namysłów).
To nie oznacza ze mozesz kogo kolwiek osmieszac i pisac o nim co ci sie zywnie podoba.Wyraziles swoje zdanie ze ci sie nie podoba i ok.Wiec zamilknij, a nie wypisujesz bzdury i prowadzisz jakies dziwne prywatne wojny.
A piszesz ze u wielu mistrzow cwiczyles i pewnie zaden cie nie chcial bo za duzy cwaniak byl z ciebie.skoncz z tym oskarzaniem innych i zajmij sie sztukami walki,a nie udawaniem kogos wielkiego.Skonczmy na tym temat.
Napisano Ponad rok temu
To nie oznacza ze mozesz kogo kolwiek osmieszac i pisac o nim co ci sie zywnie podoba.Wyraziles swoje zdanie ze ci sie nie podoba i ok.Wiec zamilknij, a nie wypisujesz bzdury i prowadzisz jakies dziwne prywatne wojny.
A piszesz ze u wielu mistrzow cwiczyles i pewnie zaden cie nie chcial bo za duzy cwaniak byl z ciebie.skoncz z tym oskarzaniem innych i zajmij sie sztukami walki,a nie udawaniem kogos wielkiego.Skonczmy na tym temat.
nikogo nie ośmieszam, gośc sam się osmiesza, zresztą więcej na ten temat tutaj http://budo.net.pl/v...der=asc&start=0 przeczytasz kilak rzeczy to sam sobie opuinie wyrobisz, ludzie by nie mieli powodów by bajerować.
co do ćwiczenia, cwiczyłem u wielu, ale widzisz, z mieczem miałem tego pecha że najbliżej do kogos kto się na tym znał było 220 kilometrów (Poznań), mam nauczyciela, od kilku lat jednego, bynajmniej nie uważa mnie za cwaniaka, ani ja jego (K. Górnicki 4 dan iaido z Opola), on mnie własnie nauczył jak patrzeć na trening i na sam miecz, w końcu ćwiczył u sensei Sagawa (9 dan iaido), podobnie jak mój kumpel co prowadzi naszą sekcję w Szczecinie.
Skoro mnie rozliczasz to ci powiem, że zbierałem też doswiadczenia od takich ludzi jak A. Kustosz, J. Wolny obaj kendocy oraz od wielu aikidoków ze Szczecina i nie tylko, nie wspominając o sensejach z zagranicy (Wim van Mourik, Sylvia Ordynski, Takakazu Ishii, Giampietro Savegnago, Antonio Garcia i inni), takze jakieś doswiaczenia mam i ogląd też. mistrzem nie jestem, ale tępakiem też nie.
Ciekawy jestem u kogo Ty ćwiczyłeś, jak tylko u Takeuchiego to nie masz co specjalnie gadać, bo nie masz skali porównawczej.
pzdr z grodu Trzygłowa i zapraszam jak chcesz na jakiś staż 8)
marciniak
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"PRZED PODJĘCIEM KAŻDEGO KROKU ZADAJ SOBIE PYTANIE, CZY NIE GODZI ON W SPRAWIEDLIWOŚĆ"
Witam tenrai!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wyniki III OMP Kempo Tai Jutsu
- Ponad rok temu
-
WYNIKI III OTWARTYCH MISTRZOSTW POLSKI W KEMPO TAI JUTSU
- Ponad rok temu
-
ideogram ju-jitsu
- Ponad rok temu
-
Turniej w Ne-waza Ju-jutsu 03.04.04 - COZJJ
- Ponad rok temu
-
Jak już o historii jj w Polsce ... (Martius odpowiesz?)
- Ponad rok temu
-
czy w trójmieście naucza ktoś akijutsu lub kenjutsu?
- Ponad rok temu
-
Kto byl teraz na stazu z Krauze
- Ponad rok temu
-
Shinden Fudo Ryu
- Ponad rok temu
-
oblałam egzmin
- Ponad rok temu
-
28.II-sobota, walki w parterze-Katowice