kasa za trening i egzamin
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nasz trener zdaje na 4 dana i powiedział, że egzamin kosztuje 250 euro. sporo no nie? szczególnie dla polaka...
stąd właśnie zainteresowanie opłatami za egzamin. a może spotkaliście się (ja na szczęście nie) z dziwadłami typu obowiązek kupowania broszur, albo gi za pośrednictwem klubu (przymus to za mocne słowo, ale nakłanianie zbyt łagodne...)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I to mi sie podoba, raczej kazdy moze sobie pozwolic na takie koszty i tka powinno byc (trenuje judo)
Napisano Ponad rok temu
Ale zdajesz sobie sprawę, że ktoś do tego interesu musi dopłacać?Egzaminy free, treningi 11 zl/msc
I to mi sie podoba, raczej kazdy moze sobie pozwolic na takie koszty i tka powinno byc (trenuje judo)
Napisano Ponad rok temu
Ale zdajesz sobie sprawę, że ktoś do tego interesu musi dopłacać?Egzaminy free, treningi 11 zl/msc
niekoniecznie.
koszty wynajmu sali nie są aż tak wysokie, i na prawde są jeszcze ludzie (tu: trener) którzy nie muszą robić dla pieniędzy a jedynie z powołania i dla satysfakcji.
pzdr
charlie
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Przy oplacie 11PLN/msc musialbys miec kolo 90 osob na sali (przy 80 PLN/h). Troche duzo
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Acha mate najczesciej trzeba samemu kupowac bo szkoly raczej nie maja ;(
a to inwestycja kilkudziesieciu lub kilkunastu tysiecy zl w zaleznosci od jakosci i ceny.
Napisano Ponad rok temu
Juz to kiedys napisalem...
jesli cena jest tak niska, to klub dostaje dofinansowanie od Panstwa, jesli tak jest, to jest to z naszej kieszeni bo z podatkow...Nie ma wiec sie czym chwalic...Poza tym jesli to jest judo, to trener wyksztalcil sie za DARMO, na koszt nasz, czyli podatnikow...
Wiekszosc instruktorow nie ma takiego luksusu...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Tang soo do-ktokolwiek widział,ktokolwiek wie...
- Ponad rok temu
-
Festival sztuk walki a K1...
- Ponad rok temu
-
Zabawne momenty
- Ponad rok temu
-
Stres przed zawodami
- Ponad rok temu
-
Co grozi?