Polskie filmy a MA :(
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
MA to tylko tlo! ani nie zacheca ani nie zniecheca do uprawiania SW
ja uwazam ze jest to niezly film: ma silny mazurski klimat - sielanka lamie sie z awanturami miejscowych scyzorykow, a final jest mocny!
zgadzam sie ze techniki byly na poziomie filmow amatorskich ale to film z broda...
Napisano Ponad rok temu
ale Karate po Polsku nie jest stricte filmem MA...
MA to tylko tlo! ani nie zacheca ani nie zniecheca do uprawiania SW
ja uwazam ze jest to niezly film: ma silny mazurski klimat - sielanka lamie sie z awanturami miejscowych scyzorykow, a final jest mocny!
zgadzam sie ze techniki byly na poziomie filmow amatorskich ale to film z broda...
Zgadzam sie z przedmowca - Karate po Polsku to zajebisty film. Niezla rola Buczkowskiego. A tak poza tym to jest film z 1982.
Jezeli chodzi o polskie filmy MA to poprostu nie ma na nie kasy.
Napisano Ponad rok temu
Niezla rola Buczkowskiego.
Buczkowski zawsze jest konkretny 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dobrym filmem gdzie sie pjawia watek sztuki walki byl "Przeprsazam czy tu bija", m.in. z Kulejem. Nie ejst wybitny, ale ma swoj klimacik. No i oczywiscie "Bokser", ze swietnie niegdys boksujacym, jak na nieprofesjonaliste i "tylko" aktora - Danielem Olbrychskim.
Napisano Ponad rok temu
Kurde, wam też się zdaje, że polskie filmy o tej tematyce są na strasznie słabym poziomie ?? I czemu SW są tylko tłem akcji !! Nie no, wpieniłem się jak zobaczyłem wczoraj "karate po polsku" Aaaaaa!!!
Bo my nie robiliśmy filmów kopanych, tylko rąbane. Masz jakieś zastrzeżenia do szermierki w "Czarnych chmurach" "Panu Wołodyjskowkim" itd. ?
Każda nacja ma swoją specjalizację.
BTW słyszałem plotkę, że "Czarne chmury" były szlagierem w krajach arabskich, konie szable, blond niewiasty - czegóż więcej trzeba wojownikowi do szczęścia ?
Napisano Ponad rok temu
Kurde, wam też się zdaje, że polskie filmy o tej tematyce są na strasznie słabym poziomie ?? I czemu SW są tylko tłem akcji !! Nie no, wpieniłem się jak zobaczyłem wczoraj "karate po polsku" Aaaaaa!!!
Jak poprzednicy "Karate po polsku" nie jest filmem o ma, tylko o czlowieku, o jego granicach, dla mnie swietny film (blondyna tez wymiata:), wiec to porownanie troche niezbyt dobre jest
Napisano Ponad rok temu
Panowie, moze zamiast narzekac powinniscie sami zabrac sie za pisanie scenariuszy i krecenie polskich filmow akcji (z MA) Jestescie mlodzi, kreatywni, pelni energii - wykorzystajcie to
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ps. Porównajcie polskiego rapera do Eminema
wtedy się okaże ,że "Karate po polsku" jak na tamte czasy i polską rzeczywistość to świetny film akcji
Napisano Ponad rok temu
w tej nazwie zawiera sie stwierdzenie: tacy jestesmy i mamy swoje "karate" (jako przenosnia)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
SHIRA - Wampir Samuraj
- Ponad rok temu
-
Ong-Bak Muai Thai Warior
- Ponad rok temu
-
Gazeta.pl: Kung Fu w stylu pop...
- Ponad rok temu