Wysokie kopnięcia
Napisano Ponad rok temu
Chodzi mi o kopnięcia obrotowe na głowe. Wiadomo, że są to bardzo skuteczne uderzenia, ale pod warunkiem, że umie je się wykonać bez przeszkód. W moim wypadku przeszkodę stanowi ból w stawach jaki odczuwam wykonując ruch nogą na głowe. Gdzie jest tego wina? Czy za małe rozciągnięcie (choć uważam oraz moji koledzy z treningów, że jestem dobrze rozciągnięty). Czy spotakliście się z takim czymś? Może mam jakieś złe stawy.
Pozdrowienia.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Twoj problem to nie wykonywanie złych technik, czy tylko przy obrotówkach?moze przy kazdym gwałtownych ruchu i obziązeniu nogi całym ciałem, moze miałeś jakiś uraz, kontuzję?
Musze cię postraszyć ale wyjdzie ci to na zdrowie!
Jeżeli miałem jakiś czas temu drobną, niewielką kontuzję to sprawdz to dokładnie jeszcze raz u min. 2 lekarzy(usg).
Moim zdaniem masz problem ze ścięgnami,czy w obydwu nogach masz to samo?to wiele tłumaczy..........
Tak czy owak jezeli nie miałes robionego USG miękkiego (ścięgien) to radze zrób je dla pewności, chyba ze chcesz mieć potwierdzone na papierze zerwanie ściegna i uszkodzenie łękotki tak jak ja mam, ty mozesz miec naderwane, gdzies przegioles ostatnio na treningu, wystarczy osłabienie po chorobie i intesywny trening. Trenig połączony z chorobą i ANTYBIOTYKIEM = ZERWANIE ŚCIEGNA. Wiem z doświadczenia.
Odpisz na te pytania i napisz jak coś ci się przypomni .
Odpuść sobie intensywne treningi i zrób stary to diagnozy!!!!!!!!!!!
Zdrówko
Napisano Ponad rok temu
Mój problem to kopnięcia na głowe, a zauważyłem, że przy rozgrzewce stawów bidorowych, gdy wykonuje obroty kolanem coś mi właśnie strzela w biodrze i dotyczy to obu stawów. A i dotyczy to jedynie stawów, ścięgna mnie nie bolą. Może rzeczywiście jakieś badania na stawy by się przydały.
P.S trenuje KickBoxing
Dziękuję bardzo wszystkim za rady. Pozdrowienia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przy cwiczeniu tej techniki na spokojnie mozesz wykorzystac drabinki na sali cwiczen, wystarczy ze stajesz przodem do drabinek, lapiesz je. Teraz probujesz jakby "wlozyc" biodro. Nie wiem czy mniej wiecej rozumiesz o co mi chodzi. Bo to moze byc cos nie tak z biodrem, ktore swoja droga tez trzeba rozciagac. Mozesz miec swietnie rozciagniete nogi, ale biodra zastale i nic nimi nie zrobisz.
Może masz racje, może to wina żle rozciągniętych bioder. Tylko mógłbyś dokładniej wytłumaczyć to z tymi drabinkami; stoję na przeciwko drabinek i co z nim(biodrem) mam zrobić (napisałeś"włożyć" ale w jakim sensie)?
pozdrowienia.
Czyli musisz sie dokladniej rozgrzewac i porozciagac.
Na treningu się dobrze rozgrzewamy, może powinienm w domu za nim się porozciągam dłużej "pomachać nogami". W każdym bądź razie wypróbuje. Dzięki
Napisano Ponad rok temu
P.S. Jezeli bedzie Ci cale cwiczenie sprawialo problemy, zlap prawa reka za kolano ugietej nogi i staraj sie ja naciagac.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Stajesz na przeciwko drabinek. Lapiesz sie jedna reka dajmy na to lewa stajesz teraz lewym bokiem do drabinek. Podnosisz prawa noge, tak jak do kopniecia bocznego, zginasz ja w kolanie tak zeby pieta prawie ze dotykala posladkow. Tak stojac staraj sie samym ruchem biodra, przyciagnac kolano do brzucha a nastepnie maxymalnie do tylu. Musiszczuc napiecie biodra. Troche ciezko to wytlumaczyc przez net.
P.S. Jezeli bedzie Ci cale cwiczenie sprawialo problemy, zlap prawa reka za kolano ugietej nogi i staraj sie ja naciagac.
dzięki, już rozumiem, spróbuje na następnym treningu.
narcyz: czyli taki rodzaj kopnięć praktycznie odpada, przy złej miednicy. A czy twój kolega robił na to jakieś badania?
pozdrowienia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ps. mnie pomogło jak miałem kłopoty z miednicą
Napisano Ponad rok temu
dzieki
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Mocna szczęka
- Ponad rok temu
-
uderzenie pięscią
- Ponad rok temu
-
Kickbox - Kraków - prośba
- Ponad rok temu
-
świadomie unikam wielu bokserskich technik...
- Ponad rok temu
-
waga
- Ponad rok temu
-
Muay thai w Lublinie na Nlkowskich?
- Ponad rok temu
-
Filmiki z boksem i nie tylko
- Ponad rok temu
-
Bokas na Gwardii w Warszawie