Do polskich fanów MMA
Napisano Ponad rok temu
Zacznijmy od tego, że nie dzielę nikogo na strony My i Wy. Wypowiadam się po prostu o zjawisku, które dostrzegam na naszym krajowym podwórku. Jestem otwarty na wszystkich i nie patrzę na to kto skąd do mnie przychodzi. Oczywiście oczekuję, że dana osoba nadaje się do tego co chce robić: organizator do organizacji, trener do szkolenia, zawodnik do walki. To najważniejsze kryterium selekcji. Jeżeli ktoś coś potrafi robić i chce się w tym zrealizować to należy połączyć siły i pomagać mu to robić i działać dla dobra wspólnego.
Zresztą, ja przecież nie muszę tego nawet pisać, wystarczy spojrzeć kogo promuję. Czy na przykład Grzegorz Jakubowski ma coś wspólnego z Shidokanem? Uważam go za świetnego zawodnika - dlatego współpracujemy razem. Jest to inteligentny i trzeźwo myślący człowiek, któremu przez kilka lat nikt nie stworzył szansy na pokazanie się na zewnątrz. A stać go było na wiele. Tą szansę otrzymał ode mnie i myślę, że jest z tego zadowolony. Ja jestem i Wy także być powinniście.
Tak, piszę o sobie (na niektórych działa to jak płachta na byka ale to już nie mój problem), ponieważ w chwili obecnej na moich barkach skupia się większość pracy, którą wykonujemy.
Nie tędy jednak droga i dlatego powstała Polska Federacja Mieszanych Sztuk Walki BUSHIDO. Nie jest to moja organizacja ale organizacja nas wszystkich - klubów i osób, które chcą promować w Polsce MMA jako sport. Przyłączają się do nas nowe kluby i jestem przekonany, że wkrótce wspólnymi siłami zbudujemy coś wielkiego. Ja tylko dałem temu początek, resztę będziemy realizować wspólnie.
Oczywiście nie znaczy to, że chcemy wrzucić do jednego worka wszystkich. Mamy pewne założenia i standardy, których się trzymamy i trzeba się do nich dostosować. Tylko dzięki temu otwieramy się na świat, a w kraju zaczynamy być poważnie traktowani przez władze sportowe. I tej drogi będziemy się trzymać. Dlatego ludzi nieodowiednich nie będziemy wpuszczać w swoje szeregi. Co do tego panuje między nami pełna zgodność.
W ciągu najbliższych miesięcy będzie można zobaczyć pierwsze efekty naszej pracy. Prawdzimych fanów polskiego MMA oraz działaczy, trenerów czy zawodników efekty te powinny zadowolić i cieszyć.
Drodzy fani. Po prostu bądźcie z nami. Wasze zainteresowanie wpływać będzie na tempo rozwoju ruchu MMA w Polsce. Interesujcie się zatem naszymi zawodnikami, zwracajcie większą uwagę na ich sukcesy, niech ich sukcesy będą Waszą radością. Pisząc to mam na biurku breloczek ze zdjęciem Grzegorza Jakubowskiego, który wyprodukowano na Litwie po turnieju Król Bushido etap 1.
Jeżeli będziemy już gotowi na to, żeby coś takiego powstawało dla polskich fanów tutaj w Polsce to znaczy, że udało się to, co chcieliśmy osiągnąć. Sporo pracy przed nami ale wszystko jest możliwe. Zależy to od nas wszystkich.
Pozdrawiam,
Mariusz Radliński.
Napisano Ponad rok temu
Szkoda tylko, ze wszystko rozpoczelo sie od opisu komicznego w konstrukcji swojej zawartosci zestawienia najlepszych zawodnikow MMA na swiecie - a zakonczylo kolejna autoreklama Shidokanu.
Prawda jest taka ze Pan Radlinski faktycznie dobrze wykonuje swoje zadanie jako promotora - nie ma teraz w moich slowach ni krzty zlosliwosci - taka jest prawda i chwala mu za to.
Niestety postawa jaka z gory przyjmuje ww. osoba jest skrajna forma samoreklamowania sie - rece opadaja kiedy pare slow padnie ze strony jego wyimaginowanych wrogow a ten od razu przyjmuje postawe obronna - jakby niewiadomo co sie dzialo.
A teraz wymienmy - jakie sa rezultaty ostatniej wymiany zdan, ktora miala miejsce:
1. M.R znowu bedzie postrzegany jako poszkodowany obronca godnosci S.W w tym kraju i jedyny sluszny promotor.
2. Wogole cos sie zaczelo dziac na tym forum - do ktorego zaglada tylko on i pare osob - bo przeciez nic sie tu nie dzieje, oprocz marketingowego gledzenia.
3. Calosc wplynie napewno in plus jesli chodzi o jego byt materialny, co tu duzo mowic - po treningu trzeba cos zjesc i isc do knajpy.
Dziwne natomiast jest to ,ze zamiast napisac ze faktycznie smiesznie sie patrzy na zawodnika z wszystkimi walkami przegranymi figurujacego obok Silvy, Minotauro itp.
to lepiej napisac jakim to sie jest dobrym czlowiekiem i jak wszyscy chca mu robic na zlosc.
Panie Radlinski - niekiedy naprawde trzeba odejsc od spraw biznesowych - i z przymruzeniem oka spojrzec na otaczajaca nas rzeczywistosc - bo przeciez nie sama kasa czlowiek zyje- nieprawdaz???
Napisano Ponad rok temu
Wiem już po co ktoś wymyślił tu opcję ignorowania. Choć ten post u góry jest nawet w kilku miejscach zabawny. Nie miejsce to jednak na zabawy także dla mnie już cię nie ma, kolego Anonimie.
Napisano Ponad rok temu
Bosz.... litości :nie:Szkoda tylko, ze wszystko rozpoczelo sie od opisu komicznego w konstrukcji swojej zawartosci zestawienia najlepszych zawodnikow MMA na swiecie - a zakonczylo kolejna autoreklama Shidokanu.
Napisano Ponad rok temu
Nie ma mnie juz dla Ciebie? o Jezu, co ja narobilem!!
Nie tylko wiesz dlaczego wymyslono opcje ignorowania ale takze opcja kasowania postow nie jest Ci obca - tak jak poprzednim razem - kiedy usunales moja wypowiedz, ktora wyrazala moje osobiste zdanie czyli byla zgodna z odwieczna zasada istnienia takich miejsc jak to tutaj.
Pozostalo mi jedynie zaapelowac do nieswiadomych osob wierzacych w obiektywizm tego dzialu, aby uwazali bo ich posty moga przez przypadek zniknac bez sladu, nawet gdy sa praktycznie nieszkodliwe. Zawsze ktos moze stwierdzic, ze owe wypowiedzi moga zaszkodzic Shidokanowi i usunac post. To tak jakby kogos zakneblowac za posiadanie odmiennych pogladow na dany temat.
A wypowiedz dotyczaca ilosci moich postow to juz odrebna sprawa - jaki wogole jest zwiazek moich 60 postow i calej tej sprawy - prawdopodobnie taki jak bilans walk Ligizynskiego do waszej dziwacznej reakcji na moja opinie na temat umieszczania jego sylwetki w omawianym zestawieniu fighterow.
Napisano Ponad rok temu
P.S. Sprinter skoncz juz swoje glupie wywody i nie oceniaj innych tylko po postach :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To bylo mocne i takie zyciowe :-)trzeba by chyba ochrony POLICJI aby zneutralizowac ludzka agresje...
Napisano Ponad rok temu
To zmien reke, ktora piszesz.Mam juz dosc tego chorego pierdol**** :blus:
Napisano Ponad rok temu
Jesli masz dosc to nie czytaj - pozatym co Cie tak nagle rozzloscilo w moim ostatnim poscie? Wyluzuj stary.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co do nicka to daj sobie spokoj kolego Randori - bo to tak jakbym ja podejrzewal, ze jestes Japonczykiem.
Napisano Ponad rok temu
Zestawienie o ktorym mowa niestety jest ubogie w moje dane - a to jedynie z tego wzgledu, ze nie startowalem nigdy na zawodach organizowanych w formule MMA
Jezeli dla Ciebie to jest tylko "jedynie" to gratuluje samopoczucia.
Co do calej Twojej postawy odnosnie katalogu z zawodnikami.
Kogo zaproponowalbys, zeby wstawic na miejsce w.w. Panow??? Dla profesjonalnego MMA, japonskiej organizacji i oficjalnych rankingow tacy zawodnicy jak z Areny Bersekersow, imprez Vale Tudo w Warszawie poprostu nie istnieja! I nie chodzi teraz o to, ze Ci z katalogu sa lepsi, czy nie. Chodzi o to, ze na dzien tworzenia katalogu bylo tylko dwoch zawodnikow posiadajacych oficjalny rekord walk. Zostali w nim opisani i tym samym pokazano, ze MMA w Polsce jest ale na razie na jeszcze niskim poziomie. Zreszta widac, ze tem poziom rosnie!
WIEC PROSZE CIE BARDZO ZROZUM TO WRESZCIE!!!!!!!
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Gratulujesz mi samopoczucia?? - dzieki, faktycznie jest niezle :-)
Jesli chodzi o sklad osobowy zestawienia to w 100% sie z Toba zgadzam ALE wlasnie w taki sposob jak Ty powinien zalozyciel tematu o tym zestawieniu poinformowac forumowiczow - stalo sie inaczej - post wygladal jakby niewiadomo jaki sukces odniesli Polacy w MMA bo znalezli sie u boku najlepszych - potem jak zwykle kupa gratulacji i zachwalanie jak to jest super - a tu w rzeczywistosci blada d.
Nie chcialbym aby ktokolwiek uznal mnie za wroga rozwoju MMA - bo tak nie jest. Wszystko rozpoczelo sie od uzasadnionej ironii a konczy klotnia - ale skoro tak ma byc to coz - bede musial odpierac ataki coraz to nowych wojownikow spod choragwi Shidokanu - ciekawe czego nastepnego sie uczepia - byla ogolna ilosc moich postow, teraz nick - naprawde jestem ciekaw :-)
Napisano Ponad rok temu
No comment jeżeli chodzi o twoje beznadziejne wywody....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pzdr 8)
Brat Pit
Napisano Ponad rok temu
Oznajmiam, ze koncze moja dzialalnosc w tym dziale - do czasu az ponownie naplyna jakies ciekawostki ze strony "profesjonalistow w MMA".
Odetchnijcie z ulga coponiektorzy! Nie bedziecie MUSIELI juz bronic honoru swojego mistrza!
A wlasnie...trzeba by jakis literowek znowu poszukac na VT.pl :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Randy - Belfort clip
- Ponad rok temu
-
Leko w Pride
- Ponad rok temu
-
Polacy wśród najlepszych zawodników świata
- Ponad rok temu
-
Silva przed Pride Bushido 2 zapowiada...
- Ponad rok temu
-
Artykul o Vale Tudo w LOL
- Ponad rok temu
-
Leka - the lion killer
- Ponad rok temu
-
Soca w Japoni
- Ponad rok temu
-
Shidokan.pl i emers.shidokan.pl