cykl kreatynowy
Napisano Ponad rok temu
za nie dlugo zaczynam drugi cykl na kreatynie lecz chcialbym dodać do kreatyny dextroze oraz mass xxl. obecnie cwicze na dobrej diecie+ aminokwasy bcaa. kreatyne bede brał w DT: 2 kapsulki rano po przebudzeniu, 2 po treningu. w DNT: 2 kapsulki po przebudzeniu, 2 popoludniu po posilku. chcialbym aby ktoś wytlumaczyl mi jak mam stosowac mass xxl oraz dextroze aby bylo jak najlepiej. dextroze wiem ze stosuje sie do kreatyny dla lepszego wchlaniania wiec wystarczy tylko popijać takim płynem kreatyne czy stosowac jeszcze inaczej? do tego wszystkiego bcaa 10g pol h przed treningiem i bezposrednio po. i co z tym mass xxl?
Napisano Ponad rok temu
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
DNT: 2 kapsulki po przebudzeniu, 2 popoludniu po posilku.
jak juz to 30 minut przed posilkiem
WTF ?
Napisano Ponad rok temu
mass xxl według braków w diecie, dextroza możesz sobie darować, bcaa na masie też
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
chodzi Ci o CM3 ?w takim razie jak najlepiej dawkowac kreatyne treca w kapsulkach? dlaczego odpuscic dextroze oraz bcaa?
WTF ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
hmm niestety nie wiem do końca co to cm3 ale to jest taka kreatyna : [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
w dni treningowe 5 kap rano 30 min przed śniadaniem , drugie 5 kap po treningu
w ni nie treningowe 5 kap rano na czczo i ewentualnie drugie 5 kap 6-8 godz później
Napisano Ponad rok temu
jakbys brał w duzych dawkach kilka godzin przed kreatyną to podniosła by poziom insuliny we krwi co teoretycznie powinno polepszyć transport, ale badania pokazuja jednak ze to się nie sprawdza
Jesli chodzi o BCAA to działa antykatabolicznie a w przypadku robienia masy najwazniejsza jest dieta z dodatnim bilansem kcl i wówczas ta dieta zastępuje BCAA i ma działanie antykatabolicznie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
przed treningiem czesto jem np. makaron z bialym serem albo cos lekkostrawnego a po treningu np. ryz z bananem albo kurczakiem. wiec bedzie ok takie stosowanie gainera?
Przed treningiem jadł bym raczej pierś kurczaka bo twaróg to białko wolno wchłanialne dobre na noc po prostu za wolno się wchłania po treningu odrazu banan za jakieś pół godziny posiłek po treningowy czyli np.jakis tuńczyk + ryż . hmm a gainer to ogólnie pomiędzy posiłkami lub w zastępstwie posiłku gdzieś w szkole czy w pracy
Napisano Ponad rok temu
Przed treningiem jadł bym raczej pierś kurczaka bo twaróg to białko wolno wchłanialne dobre na noc po prostu za wolno się wchłania po treningu odrazu banan za jakieś pół godziny posiłek po treningowy czyli np.jakis tuńczyk + ryż . hmm a gainer to ogólnie pomiędzy posiłkami lub w zastępstwie posiłku gdzieś w szkole czy w pracy
dla mnie KURCZAK rządzi Twarożek na wieczór przed snem
WTF ?