gryziemy
Napisano Ponad rok temu
czy w czasie walki, w parterze lub w zwarciu zdarza wam sie wprowadzic w ruch zęby?
Moim zdaniem gryzienie powoduje niezły szok u przeciwnika, który mozemy wykorzystac na swoją korzysc.
np. przeciwnik siedzi na tobie, duszenie oburącz- udaje ci sie go sciągnć, tak ze twoja twarze jest blisko jego.
ugryzienie w szyje?
Drapanie i gryzienie i walenie po "jajkach" to stały temat ataków na KM, jak to widac na forum czy na stronie. uwazam jednka ze jest to sensowne i dajace przewage.
wiec jak?
Napisano Ponad rok temu
na trenigach też nie.
Mimo to uważam, że gryzienie ma swoje ogromne zalety. Jak każda technika, która dochodzi do celu daje nam przewagę, a do tego jako jedną z niewielu można użyć przy ograniczonych możliwościach ruchu.
a więc zęby w ruch :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A u mnie na treningach mamy takie ćwiczenie, że podczas normalnego sparingu ugryzienia są akcentowane po przez przytknięcie szczęki do ciała partnera i głośne warknięcie. wygląda i brzmi śmiesznie, ale całkiem fajnie uczy. A gryzienia są zajebiście skuteczne, wiem z doświadczenia :wink:
Napisano Ponad rok temu
nie wiem ile razy zdazyło ci sie miec konfrontacje w ktorej zostales w jakis sposób przygwozdzony, lub jednym z wyjsc był cios w krocze, czy wlasnie gryzienie.
przeciwnik moze spodziewac sie wszystkiego. ale nie ugryzienia. to zawsze działa.
z własnego doswiadczenia stwierdzam ze jest to skuteczne i wole ugryz niz zostac rozmazany na podłodze...
poza tym nie ma czegos takiego jak ciosy ponizej pasa. to nie aikido to combat- przypominam.
ja stwierdzam ze jest to skuteczne i korzystam z tego, ty nie:) a spróbuj:) lbo zapamietaj moze ci to kiedys zdrowie uratuje.
3maj sie:) pzdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak on go uchamrał w tego palca? Dresu atakowal z otwartej i instruktor mu zlapal ręke i ugryzł czy jak?nie polecam gryzienia. moj kolega (notabene instruktor km) ugryz kiedys dresiarza w palec. ten zupelnie odruchowo krzyczac z bulu szarpnal reka. i wyszarpal mu gorna jedynke...
Napisano Ponad rok temu
nie polecam gryzienia. moj kolega (notabene instruktor km) ugryz kiedys dresiarza w palec. ten zupelnie odruchowo krzyczac z bulu szarpnal reka. i wyszarpal mu gorna jedynke...
Pojawia się pytanie - jeżeli gryźć, to jak? I w co? Wiemy już, że nie w palec :roll: I raczej chyba nie samymi siekaczami, ale głębiej, z udziałem kłów.
Skoro już do kravmagi przylgnęło obelżywe określenie "brudne triki", to nie będzie litości. Będziemy gorsi niż Tyson i Gołota razem wzięci !!! :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Klasykę poczytaj. Roy Harris pisał o gryzieniu, np. że czasem gryzie jak żółw, a czasem jak pitbull. Poszukaj. Nawet kiedyś wklejałem ten tekst na VB.Pojawia się pytanie - jeżeli gryźć, to jak? I w co?
Napisano Ponad rok temu
Powiedzmy ze dres siedział mu na klacie, jedną reką go dusil a drugą okładał po pysku...Jak on go uchamrał w tego palca? Dresu atakowal z otwartej i instruktor mu zlapal ręke i ugryzł czy jak?
Dwoch pozostalych wlasnie zabieralo sie do kujawiaka...
Atakowany ugryzl niefachowo, bo zlapal za palec duszacej dloni siekaczami, a nie zebami trzonowymi... Reszte juz znacie
Dodam tylko ze manewr odniosł zamierzony efekt...
Wymostowałem bydlaka i wstałem zanim pozostałych dwoch zdążyło sie pożądnie zacząć mnie kopać... Skończyło sie na jednym wyplutym zembie a moglo być naprawdę niesympatycznie
A co do gryzienia to polecam jak najbardziej...
Technika idealna do odwrócenia uwagi przeciwnika i przygotowania np. jakiejs kontry w parterze...
A jak gryziemy?
Mocno! I z nienacka... To najważniejsze...
Powinno sie starać złapać przeciwnika najlepiej za jakis miekki fragment zacisnąć zemby, przekręcić głowe na bok o jakieś 2 cm i ... jeszcze mocniej zcisnąć szczęki. Wtedy naprawde boli...
Idealna technika rozpakowywująca.
hehehehe
i wcale nie szpanuje metalowym uzebieniem
Powiedzmy ze to taka mała pamiątka.
Dziewczyny na niego lecą a jak jakiś podpity wyrostek coś do mnie warczy to wystarczy ze sie malosympatycznie uśmiechne i od razu zaczyna sie zupelnie inna rozmowa... :F
Napisano Ponad rok temu
wiadomo teraz zima kurtki te rzeczy. ale w zwarciu jak cie scisnie wiekszy to dobre w szyjke ugryzc
\poza tym w amoku jak masz masówke, walisz jednego drugi cie atakuje a trzeci do ciebie biegnie to gryzienie jest jeszcze jednym narzedziem poza łapkami i rączkami:).
Yak niezły instruktor. i tak celowo w jeden palec:))
przeczytajcie hannibala albo czerownego smoka. tam jest duzo o gryzieniu:)
gorsi niz tyson, jak tmmmy lee jones w sciganyma, albo jak to kiedys Combat pokazał w jakims znalezuionym texcie badzmy jak rotweeiler:)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
sadze wiec ze nie jest to, az tak ryzykowne:).
mimo ze sam ludzią rany w rekawiczkach obmywam:)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gryzienie polecam jako dość skuteczne. Przede wszystkim napastnik najczęściej się go nie spodziewa. Jest tylko ten minus, że można się czymś zarazić.
trafiles w punkt! :-)
jest to skuteczne: np. przy przytrzymaniu glowy w okolicach uszu gryzienie w nos, napastnik sie tego nie spodziewa, bo jest to dosc osobliwe.
ale jest w jakis sposob ryzykowne (np. zoltaczka, nie musi byc zaraz HIV), sama swiadomosc potencjalnego ryzyka, krew w gebie, sprawia ze mnie to jakos brzydzi - ale to na chlodno
z drugiej strony, w ostatecznosci, jesli moze pomoc i szybko zakonczyc starcie - w stresie i tak sie o tym nie mysli
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gryziemy, plujemy, szczypiemy, warczymy i szczekamy; hau hau!!, he he
w zyciu nie widzialem zeby pies szczypal. jak mialby to robic swoimi lapkami 8O
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
OT: Kurs pracownika ochrony I stopnia
- Ponad rok temu