Jak się dostać do AT??
Napisano Ponad rok temu
Słyszałem tylko że jest mile widziane być po wychowaniu fizycznym.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jakie AT? Chodzi ci o pododdział AT Policji, ABW, czy Straży Granicznej?
Przedewszystkim chodzi mi o anttyterrorystów z policji, ale jak zachaczyłeś o ABW to tez chętnie wysłucham :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chłopaki z SOK Gdańsk po przeszkoleniu i tak zasuwają po kolejkach...
Napisano Ponad rok temu
1) jaki jest sens istnienia sok (tzn. co maja napisane w statucie, jakie cele, ochrona przed czym itp.)
2)czy inne kraje maja podobne sluzby?
3) jakie sa uprawnienia sokistow (ogolnie, a szczegolnie mnie interesuje dokonywanie zatrzyman i aresztowania)
Napisano Ponad rok temu
wraz z liniami kolejowymi, i dworcami musza powstawac słuby zajmujące się oddzielnie działaniem na danym terenie.
przypuszczam ze ich prawa są niemałe, jako że dwa lata temu był przypadek otworzenia ognia przez funkcjonariusza takich słuzb.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tak jak juz o tym mowa, to moze ktos mi odpowie na pytanie ktore mnie dreczy:
1) jaki jest sens istnienia sok (tzn. co maja napisane w statucie, jakie cele, ochrona przed czym itp.)
3) jakie sa uprawnienia sokistow (ogolnie, a szczegolnie mnie interesuje dokonywanie zatrzyman i aresztowania)
Np. tutaj masz, razem a "antyterorystami"
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Sens takich służb (np. straży przemysłowej) jest taki, że są jak to mawiają prawnicy, umocowani ustawowo (lub rozporządzniem Rady Ministrów itp.) i wolno im więcej niż ochroniarzom.
Np. ochrona w zakładzie pracy mogła (i może) dużo mniej od straży przemysłowej. O ile pracownicy jak się nie podporządkują, to mogą mieć sankcje od pracodawcy, więc się słuchają , to Ty nie masz żadnego obowiązku żeby słuchać ochroniarzy a oni legalnie ukarać Cię nie mogą.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a)nie moga przetrzymywac aresztowanych
b)nie ma nic o broni palnej...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pracownik i tak ma, ale Ty jako np. pasażer jesteś wolnym człowiekiem i będziesz łazil na skróty przez torowisko, albo obalał flaszkę na peronie. Wtedy leganie, to ochrona może tylko wezwać patrol policji, służby działające na mocy innych przepisów mogą więcej.mi sie wydaje ze to relikt przeszlosci troche jest. przeciez tez mozna zrobic tak ze jak pracownik nie slucha ochrony to ma problem od pracodawcy. wystarczy ze pracodawca tak powie.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Treningi Krav Magi
- Ponad rok temu
-
Kobieta musi umieć walczyć
- Ponad rok temu
-