Do "WOLNIAKÓW" - dotyczy "męskości" ;-)
Napisano Ponad rok temu
mam pytanie głównie do "wolniaków", chyba że klasycy wiedzą coś na ten temat
otóż - ponieważ trener w moim klubie postanowił wystawiać naszych "klasyków" również na zawodach w stylu wolnym, od pewnego czasu chłopcy chcąc nie chcąc, muszą pewne "wolniackie" niuanse poznawać i trochę tego liznąć.
I tu zaczyna się problem , a właściwie wtedy kiedy muszą robić odwrotny pas za krocze ... śmiechu jest z nich wtedy co niemiara, bo biedaki jęczą, płaczą i klną i nie mogą sobie wyobrazić jak "wolniacy" są w stanie to wykonywać
Dlatego pytam - jak Wy sobie z tym radzicie może macie jakiś sposób
Pozdrawiam
Jo
Napisano Ponad rok temu
Bo tutaj trzeba zrobic dzwignie na dolną czesc kręgosłupa a nie złapać za jaja i w ten sposob robic chwyt
Poza tym na MP Juniorów startowali jacys klasycy w Zgierzu.Byl nawet Kwit.
Napisano Ponad rok temu
Ps. co ty masz za kumpli co sie na treningach po wackach dotykają???
Napisano Ponad rok temu
Nie odpowiedzieliście mi na pytanie łobuzy!
Napisano Ponad rok temu
Ode mnie walczył jeden chłopak na Pucharze w Białogardzie (był II), a później na OOM (V), jak się uda to wszyscy będą na przyszły rok walczyć w obu stylach. Trzeba szukać punktów
Pozdrawiam
Jo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale naprawde z reka na sercu.Nie przypominam sobie sytuacji na zawodach zeby akurat przy odwrotnym ktos mnie scisnął tam Proby rzucania odwrotnego były ale wlasnie bardziej polegały na dzwigni na plecy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jo ja nie zaprzeczam ze takie chwyty konczą sie czasami tak jak to sobie wyobrazasz Ale nie jest to czeste zjawisko.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Niech chłopaki popracują nad techniką to nie będzie problemu.
Ja nigdy w taki sposób nie ucierpiałem ani też krzywdy nie zrobiłem. Dzwignia idzie na kręgosłup, przy wynoszeniu jest tak samo.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No nie wiem Pietrass, czy jest tak samo przy wynoszeniu hmmm. Jak podniesiesz kogoś do odwrotnego pasa, tak żeby nie dotykał maty, to gdzie tu dźwignia na kręgosłup - raczej boli Cię w miejscu gdzie Cię ten ktoś trzyma Tak mi się wydaje. Zresztą my też to robimy na treningach, tyle że nic sobie nie ugniatamy
Żałujcie - ból uszlachetnia
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zapasy Kobiet
- Ponad rok temu
-
Magazyn "Zapaśnik" - opinie
- Ponad rok temu
-
:/