Zgadzam się z Czadersem, ale nie cieszmy się przedwcześnie może to tylko chwilowe unieśenie, poczekamy zobaczymy. Mam wrażenie, że potrzeba zmiany w sposobie myślenia osób zarządzających w stacjach TV, a to może potrwać...Bardzo dobra wiadomość! Od dłuższego czasu wkurza mnie przesyt prasowy i telewizyjny piłki nożnej, siatkowej i kosza. Po prostu PRZESADA. Może TVP opamietają się i też zaczną coś nadawać?
Sporty walki w Eurosporcie - nowy blok programowy!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wystarczy, że poczują kasę.Mam wrażenie, że potrzeba zmiany w sposobie myślenia osób zarządzających w stacjach TV, a to może potrwać...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To są płatne kanały w Stanach, płacisz za każdą transmisję i siadasz sobie w fotelu przed ekranem...Poraz któryś się jóż pytam, na jakim kanale lecą pridy, ufc, mix i inne, zawsze jak soie demówki z sherdoga zgrywam to tam są jakieś stacje, jeśly by ktoś wiedział na jakich platformach w polsce są one dostępne, może cyfra albo polsat mają to w swojej ofercie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No to lipa straszna dobrze powiedziane. Chociarz kiedyś pamiętam, że jak leciał wrestling to na cyfrze leciały jakieś walki tego typu ale to było ze 4-5 lat temu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
już sobie podcinam żyły - nie mam euroszportu!!!!
ja tez...
Napisano Ponad rok temu
Dokładnie! Jakie to jest denerwujące, jak kupujesz "Przegląd" a tam ponad połowa poświęcona jest łajzom uganiającym się za piłką. Jeszcze rozumiem, jakby mieli jakąś swoją godność, dumę, odrobinę patriotyzmu. Jednak tak nie jest. Piłkarze zarabiają grube miliony a prezentują sobą często bardzo mierny poziom. Jeszcze do tego gwiazdorzą: płacą- gram, nie płacą- nie gram... Do czego to jest podobne, żeby reprezentanci Polski grali tylko gdy im się chce?Nareszcie! W końcu ktoś pomyślał o tych , którzy nie do końca są "sympatykami" piłki nożnej i Adama M
Tacy byli wielcy, jak jechali do Korei! Tak kozaczyli i co? -Właśnie, nic! A ja od początku optowałem za tym, żeby zadzwonić do Korei i ich w porę wycofać, zanim ośmieszą siebie - to pół biedy oraz naród, który reprezentują - to już ciężko będzie zapomnieć! Narobili nam tyłów na kolejne 16 lat.
Popatrzcie tylko na zniewieściałych pilkarzy. Jeden kopnie drugiego a ten już leży i płacze. Zaraz pojawia się na boisku pięciu sanitarjuszy, spiker ubolewa nad losem biednego gracza, który 3 minuty później dalej hasa po murawie - zapewne dzięki jakiemuś cudownemu ozdrowieniu. U nas coś takiego jest niedopuszczalne.
Dlaczego piłkarz z drugiej ligi zarabia więcej niż medalista Mistrzostw Europy w judo? Załóżmy, że jestem to jeszcze w stanie ścierpieć - piłka jest bardziej popularna. Ale dlaczego pedał narzeka, że jest biedny a judoka cieszy się z tego co ma? Po prostu oni nie doceniają pieniędzy i innych korzyści, na które (nie oszukujmy się) nie zasłużyli. U nas masz coś jak sobie na to zapracujesz...
Inny przyklad: włączasz wiadomości sportowe a tam tylko piłka, kosz i siatka. Odbywają się Mistrzostwa Europy albo Świata w judo a w TV pokazują pedała, który wrzuca piłkę do kosza (bo nawet wsadu nie potrafi zrobić) w jakimś tam meczu ligowym. To paranoja!
Albo czy to ma jakikolwiek sens, że nazwiska takie jak Pochwała, Skupień, czy Tajner są dobrze znane nawet osobom, które w ogóle się nie interesują skokami? Kto słyszał o Krawczyku albo Wilkomirskim? - Niewiele osób, mimo, że wymienieni judocy już wiele osiągnęli a mają szansę jeszcze na dużo więcej a w przypadku skoczków trudno mówić nawet o dobrych perspektywach... Nie żądam rozgłosu dla judoków. Chciałbym tylko dożyć czasu, w którym dyscypliny z prawdziwymi tardycjami i wieloma szlachetnymi cechami zostaną postawione co najmniej na równi z opanowanymi przez komercję i wielkie pieniądze grami.
Tutaj byłbym bardziej ostrożny z używaniem wyrażenia "sport" w odniesieniu do aikido czy taekwondo. Myślę, że określenie "forma aktywności ruchowej" jest bardziej na miejscu. 8)Bedzie to program o sportach tylko typu K1 czy bardziej tradycyjnych takich jak karate , TKD , Aikido , Kung-Fu itp. rowniez mozna sie spodziewac ?
Napisano Ponad rok temu
Taekwondo jest dyscypliną olimpijską i według ciebie nie zasługuje na miano sportu? 8OTutaj byłbym bardziej ostrożny z używaniem wyrażenia "sport" w odniesieniu do aikido czy taekwondo. Myślę, że określenie "forma aktywności ruchowej" jest bardziej na miejscu. 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozwól, że opowiem Ci krótką anegdotkę: raz u nas był jakiś turniej w TKD, pomyślałem, że przyjdę popatrzeć jak się biją. Przyszliśmy a tam była szopka tego typu, że dwie osoby stały na polu walki i robiły jakiś taniec godowy pigmejów. Jestem w stanie zrozumieć, że to nie jest kontaktowy sport. Jeszcze jakby jakoś fajnie skakali czy coś. Ale oni wyczyniali tam taką miernotę, że aż żal dupę ściskał...Taekwondo jest dyscypliną olimpijską i według ciebie nie zasługuje na miano sportu? 8O
Ostatnio były u nas otwarte Mistrzostwa Warszawy Seniorów i to nie przypominało wcale sportu walki a bandę klonów Svena Hannavalda.
Czy uważasz, że wszystkie dyscypliny, które wyróżniono wprowadzając je do programu Igrzysk na to zasługują? Wyrzucili zapasy - konkurencję, która była rozgrywana od pierwszych Starożytnych Igrzysk (776 p. n. e.), na ich miejsce wprowadzając golf! Czy to ma sens?
Komercja, stary, ot co... Rzygać się chce 8O
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Legendy K1 09.XII.03 Eurosport
- Ponad rok temu
-
szkoleniowki
- Ponad rok temu
-