SPYDERCO Herbst Plainedge---prosze o opinie
Napisano Ponad rok temu
Ps. ma to byc moja pierwsza taka zabawka
Link do tego modelu zamieszczam tutaj :
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Tutaj nawet cena jest nizsza (prawie 50$).
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sam miałbym właściwie parę pytań - głównie, to czy strona Spyderco jest tu ostatecznym wyznacznikiem specyfikacji? A może Herbstów było więcej? Bo gdzie nie zajrzę, tam inne informacje
Na nóż trafiłem w "Discontinued Spyderco" na NewGraham, gdzie za $80 jest Herbst opisany jako VG10 + StainlessSteel. Kliknięty pierwszy z brzegu link doprowadził mnie do SharperThings - a tam jest Stainles Steel + Tytan, $100. No to krótka wycieczka na stronę Spyderco, a oni znów piszą ATS55 + Aluminium, jedyne $50.
Gdzie leży prawda?
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Co ciekawe, tytanowe rękojeści Herbst'ów były robione w Niemczech. Efekt był niestety taki, iż była to wersja, że tak powiem, niezbyt udana. Jakość obróbki rękojeści była po prostu na tyle zła, że noży tych nie było można dobrze spasować. W efekcie sporo ich wstrzymano i sporo wycofano ze sprzedaży... po prostu wszystko się luzowało i puszczały blokady! Oczywiście nie dotyczy to wszystkich noży, a tylko części dostaw tytanowych Herbst'ów! Z tego co wiem to wersja z rękojeścią ze stopu alu nie miała już tych problemów... i ta mi się w związku z tym podoba
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
rozne noze polecacie - a dlaczego nie scyzoryk ?
- Ponad rok temu
-
Nóż mi się ułamał -(
- Ponad rok temu
-
Chce kupic mocny noz.
- Ponad rok temu
-
Crocodile Dundee knife
- Ponad rok temu
-
max 100 USD SPR