Skocz do zawartości

Zdjęcie

Egzaminy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
51 odpowiedzi w tym temacie

budo_gizmo
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2337 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Egzaminy
Taaak, na letnich zjazdach są fajne egzaminy :)

Gizmo
  • 0

budo_sakal
  • Użytkownik
  • 2 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

hey a ja mam pytanko nieco z innej mańki...
Jak to jest na pierwszym egzaminie?? :roll: Czy egzaminatorzy np. dają jakieś fory by zmotywować młodych delikwentów do dalszych trenningów, czy raczej poprostu jest tak że pierwszy egzamin jest taki w miare prościutki że raczej nie ma żadnej wpadki i wszyscy zasłurzenie zdają... :twisted:
  • 0

budo_gizmo
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2337 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Pierwszy egzamin jest dość prosty i trzeba być wybitnym, niereformowalnym antytalentem, żeby go nie zdać... :)

Gizmo
  • 0

budo_sakal
  • Użytkownik
  • 2 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

heeh to spoky :-) a to na którym egzaminie według was zaczynają sie "schodki" (trzeba trennować dzień i noc bez obijania żeby zaliczyć kolejny pasek 8) ) najlepiej niech ktoś napisze który egzamin musiał powtarzać :wink: ja trenuje zaledwie pare mieśięcy i nie wiem jak to z tymi egzaminam jest... :X
  • 0

budo_piotrus_tkd
  • Użytkownik
  • Pip
  • 19 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Czesc No ja tez mam niedlugo egzamin jak zreszta wiekszac z was :-) i kolega mi mowil ze starszej grupy ze ten egzamin jest podobny w sumie do treningu tez zdaje sie w 5 osob chyba stoja c w szeregu i wykonuje sie polacenia egzaminatora...podobno co s tam jeszcze pyta z teorii...wiec ttrzeba zaglebic sie w lekturze :wink: i wykonuje sie 2 uklady chyba pompki i wymachy i kopniecia podstawowe wiec mam nadzieje ze mi dobrze pojdzie :P Cwicze od niedawna:-)
Pozdrawiam.
  • 0

budo_piotrus_tkd
  • Użytkownik
  • Pip
  • 19 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

no napiszcie cos o tych egzaminach plizzzzzz.......thx z gory
  • 0

budo_picachu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 660 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Sam sobie odpowiedziales na pytanie co jest na egzaminie.
  • 0

budo_piotrus_tkd
  • Użytkownik
  • Pip
  • 19 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

no tak ale hmmm.......na co najwieksza uwage zwracaja egzaminatorzy u poczatkujacych na technike czy moze tez na rozciagniecie i predyspozycje....i czy zwracaaj uwage iel czasu ktos chodzi???? :?: :!: :?
  • 0

budo_picachu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 660 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

No wiesz napewno rozciagniecie na poczatek moze byc wazne a nawet i jest, ale techinka ponad wszystko głownie kopniecia i uklady (ale to poczatku, pozniej to wash&go wszystko naraz).
  • 0

budo_moro
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4585 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

zaangazowanie 8)
  • 0

budo_carpediem
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 349 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Witam,

Zauwazylem ze u mnie w klubie jest taka nieoficjalna zasada: chcesz zdawac o 2,3 stopnie to egzaminator sobie mysli: jak taki cwaniak z ciebie to albo to udowodnisz albo ja ci udowodnie ze tak nie jest... Raz bylo ze gosc chcial zdac z 9 cup na 7 cup... zdal na 8 cup z 3 minusami (jeden minus= odpuszczenie jednego egzaminu).... albo kiedys powiedzial dla goscia ze zdal na swoj stopien ale na nastepnym egzaminie widzi go dopiero za 3 lata. Zawsze wpisujcie ze chcecie zdac tylko o 1 stopien, to egzaminator oceni czy zaslugujecie na wiecej. Nie, nie zdaje kazdy, takze widzialem wiele osob, ktore mialy zbyt wygorowane mniemanie o swojej technice i.... po prostu nie zdaly..... a i raz widzialem goscia co zdal na 10 cup z minusem 8O o tym zeby nie zdac na bialy pas jeszcze nie slyszalem, ale teraz to juz wszystko jest mozliwe (jak Hussajna wypuszcza na wolnosc to uwierze nawet w to, ze "honorowe dany" sa odzwierciedleniem realnych umiejetnosci :wink: )
Jak cwiczyliscie z pelnym zaangazowaniem na treningu, to na pewno te litry potu i krwi wylane na podloge nie poszly na marne...

Pzdr Carpe Diem
  • 0

budo_zyxwu
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 172 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ja jak na razie nie spotkałem się z przypadkiem, żeby kogoś egzaminator oblał na egzaminie, ale minusy się zdarzają i to całkiem często. Widziałem analogiczny przypadek do tego, ktory opisuje Carpe Diem, że gość zdał na 10 Cup z minusem. U mnie w klubie jest taka zasada, że jak dostaniesz minusa, to jak przez następne pół roku wymiatasz na treningu to czasami trener pozwala ci podejść do następnego egzaminu, ale to zawsze zależy od twojego zaangażowania, ale jak dostaniesz takiego minusa i wcale się nie przykładasz to masz bana na kolejny egzamin. Jeśli chodzi o młodzików i juniorów młodszych to oni najczęściej zdają jeden egzamin w roku, bo trener uważa, że mają jeszcze sporo czasu, żeby dojść do wysokich stopni, a jak zadają raz na rok to lepiej dopracują sobie wszystkie elementy.
  • 0

budo_piotrus_tkd
  • Użytkownik
  • Pip
  • 19 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

no wlasnie macie racje............bo jesli wpiszesz ze chcesz zdawac na 2 cup'y od rau to wiadomo ze sie wywyzszasz nawet jak jestes dobry, lepiej byc skromnym i tak to zostanie dostrzezone na 110%.. ja mam egzamin tuz przed feriami.....i czy kondycja sie przyda czy to bedzie jak trening jakis i jakie moga byc pytania z teorii jesli chodzi o poczatkujacych??!! z ory THX.
  • 0

budo_picachu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 660 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Co do teorii przeczytaj od deski do deski "ABC Taekwon-do" Z. Bujaka. Jest tam wszystko wymagane z teorii niemal az do dana a książka obszerna nie jest.
  • 0

budo_carpediem
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 349 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Piotrus_TKD: Przede wszystkim staraj sie byc wyluzowany i nie spinac sie. W ukladach nie wystrzel jak rakieta, tylko spokojne tempo - wszystko tak jak na treningu. Przy technikach noznych bedziesz kopal technike lewa prawa noga, zmiana techniki i tak w kolki az egzaminat kaze wam przekopac wszystkie wymagane techniki. Kondycha sie przyda, ale najbardziej spokoj ducha i pewnosc siebie (ale bez przesadyzmu).

Pzdr Carpe Diem

Co prawda kazdy egzaminator jest inny, ale wszyscy oni lubia patrzec na ludzi na egzaminie pewnych swoich umiejetnosci, ktorymi zasluguja na wymarzony pas :wink:
  • 0

budo_piotrus_tkd
  • Użytkownik
  • Pip
  • 19 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

dzieki za rady napewno sie zastosuje....a teraz aczynam dwa razy wiecej trenowac do egzaminu i wogole.....trening trening....ale bez przesady :lol: :wink: u nas trener cos mowil o punktach za kazde cwiczenie....a ABC taekwodno juz przeczytalem :P 8) ale tam jest ogolnie napisane i teoretycznie mi chodzi bardziej o rady praktyczne a nie ksiazkowe.... :lol: bo narazie to ja zabrddzo nie czaje tego nazewnictwa :roll:
Pozdrawiam.
  • 0

budo_zyxwu
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 172 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Mam pytanie, jest może na forum ktoś z klubu pana Tomasza Szczepaniuka , bo chciałbym się dowiedzieć na co zwraca największą uwagę na egzaminach? Miałem z nim jak na razie jeden egzamin, ale nie zdążyłem zaobserwować co jest dla niego najważniejsze przy sprawdzaniu zdających. Proszę o wpisy, bo do egzaminu w moim klubie pozostało 20 dni, a więc jeszcze można trochę popracować nad niektórymi elementami :D Z góry dziękuję! Zyxwu
  • 0

budo_batonn
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 226 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Oj pracuj pracuj zyxwu bo egzaminek się zbliża :)
  • 0

budo_kowal
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 57 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Czy może mi ktoś wytłumaczyć o co dokładnie chodzi z tymi punktami? Nie wiem czy sie dobrze orientuje w tym "systemie" zdawania ale uważam że to jest troche bez sensu. Na dany stopien masz jak najlepiej wykonać dane techniki. Jeśli zrobisz je idealnie to możesz być z siebie dumny bo dostajesz pas, na który zasłuzyłeś a nie na wyższy na który są już inne techniki i inne wymagania. Jeśli się myle prosze o wyjaśnienie. Pozatym to trener powinien decydować kiedy bedzie egzamin i kto może do niego przystąpic. Stajesz do egzaminu a po nim dowiadujesz sie ile tak naprawde umiesz i na jaki pas otrzymujesz nieważne stopien, dwa czy trzy. Właściwie powinienem napisać nie na jaki pas umiesz a na jaki zasługujesz. Zgadzam się z Moro zaangażowanie, to jest najważniejsze są osoby, które może maja jakieś drobne braki ale ich postawa wypełnia te braki. Widziałem kiedyś jak upośledziony chłopiec zdawał egzamin moze nie robił wszystkiego super ale wszyscy widzieli, że daje z siebie wszystko a inni nie wkładali tyle serca co on. Nikt nie miał wątpliwości, że zasługuje na ten pas bez żadnego ale. A na koniec powiem, że za dużo osób ćwiczy dla egzaminów i pasów. Ważne jest to co umiem a nie jaki mam pas. Ja cały czas ćwicze by poprawiać umiejętności jeśli dowiaduje sie że mam jutro egzamin to ide wcześniej spać i tyle. Jesli umiem to zdam, jesli nie to znaczy że trzeba więcej ćwiczyć i moim zdanie to naprawde sie liczy:)
  • 0

budo_dzik
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 173 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ja pracowalem ciezko przez pol roku, wykonywalem wszystkie cwiczenia bez szemrania i staralem sie trenowac jak najlepiej i...........i.......

przed dwoma godzinami zdałem na 9 CUP. :paker:

Taki maly Off Topic zapodalem. Przepraszam i pozdrawiam. :) :)

DZIK
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024