Czy was to nie irytuje?
Napisano Ponad rok temu
"To jest do dupy. Wogóle do niczego się nie nadaje. Byłem na kilku treningach i wiem."
No to normalnie jest tak, jak ktoś by powiedział np.:
"Matematyka jest do dupy. Byłem na trzech lekcjach i w sumie to się wcale nie przydaje. No można sobie dodać 2+2 i wyjdzie albo nie wyjdzie 4 ale poza tym to taka rekreacja dla główki."
generalnie pytanie brzmi - czy jest zasadne wypowiadanie takich opini, przez osoby które tylko dotknęły tematu.
pozdrawiam
kurm
p.s.
oczywiście głównie myślę o AIKIDO, ale czytałem również wypowiedzi dotyczące np. KARATE itp.
r.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W dodatku internet sprzyja tworzeniu "osobowosci virtualnej" - przewaznie falszywej. Ale powoli, w miare dyskusji, mozna dokladnie rozpoznac kto co i ile umie. Majac pewne doswiadczenie wykrywasz trolle po pierwszych dwoch zdaniach.
Oraz w/w demokracja, daje ci z kolei prawo do IGNOROWANIA kolesia naduzywajacego wolnosci slowa. Takie ignorowanie to straszna bron na forum. Lepsza niz wszystkie SW razem wziete
Szczegolnie, jak wiekszosc ludzi dyskutujacych sie pozna na gosciu, i nikt juz mu nie odpowiada na bzdury ktore wypisuje. 8)
Napisano Ponad rok temu
Liczyłem, że kiedyś to nastpi, ale ze tak szybko.........
Ok - ale wracając do meritum. W zupełności się zgadzam z prawami demokracji czyli miedzy innymi z prawem do gadania bzdur. Niestety jakoś mimo tego takie wypowiedzi mnie irytują.
Może dlatego, że nie lubię "autorytetów" i sam nie wyrażam autorytarnych opini (no chyba, ze się naprawdę znam i wiem co mówię :wink: )
Hmmm - a skoro został wywolany temat skuteczności - ciekawe jak skuteczne na ulicy było by ignorowanie. 8)
Napisano Ponad rok temu
Ja np nie mam czasu na cos co lezy poza moim systemem wartosci.
Napisano Ponad rok temu
Chyba dużo pracy przede mną aby się wznieść.
Generalnie jednak zgadzam się z Tobą - lepiej skupić się na sprawach ważnych.
pozdrawiam
rafal
Napisano Ponad rok temu
no to jest klamstwo.. moderator podkresla wieloktornie ,ze tu nie ma demokracji i on tu rzadzi.. jak napisalem prawde to spotkala mnie blokada nicka..Taka juz jest natura demokracji, ze kazdy moze wypowiadac swoje zdanie bez obawy represji policyjnej
Inna sprawa ,ze takiepostepowanie zaniża poziom merytoryczny forum, bo pisza tylko ludzie , ktorzy pisza tak jak chce moderator.
Generalnie to tak.. tez mnie wqurza takie podejscie ,ze cos jest do dupy.. ale bardziej wqurza brak swobody wypowiedzi - zwłaszcza gdy sie ma inny niz moderator poglad na aikido.
Napisano Ponad rok temu
Taka juz jest natura demokracji, ze kazdy moze wypowiadac swoje zdanie bez obawy represji policyjnej, o ile respektuje regulamin Vortalu.
Bo Vortal to prywatna wlasnosc Fiodora i sie nalezy to szanowac.
Napisano Ponad rok temu
W toku przemyśleń (czasami tak mam ) naszla mnie jeszcze jadna myśl: moze ludziom, którzy długo trenują SW wystarczy kilka treningów aby móc określić, czy dany system jest przydatny.
Sam od bardzo niedawna trenuję AIKIDO (wcześniej żadnych SW nie trenowałem) i być może czegoś nie wiem.
Co do wolności wypowiedzi - jak słucham niektórych w telewizji to bywa, że jestem przeciw
pozdrawiam
raf
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ludzie, którzy trenują długo na pewno nie oceniają innych SW po paru treningach. Raczej poznają inne SW aby móc lepiej rozwijać własną.
nie chcial bym wywoływać po nazwisku/nicku, ale widziałem wypowiedzi mocno siedzących na forum ludzików, którzy wydaje się nie sa laikami a wygłaszają tkie opinie.
mało tego - niektórzy nie zadali sobie trudu aby przynajmniej raz zjawić się na treningu innej SW a wypowiadają się, zę ho ho ho. wystarczy wejść na forum ULICA i trochę pogrzebać. (nie wiem jak jest na innych bo nie czytałem.
generalnie jednak zgadzam się z przedmówcą z tym, że raczej w zakresie "jak powinno być" niż "jak jest"
pozdrawiam
kurm
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zapewne mają do tego prawo, ale potem jakiś ćwok wejdzie na forum poczyta i pomyśli: "Aha, skoro tak to.....", lub "Oni się muszą znać więc....". A potem człowieka spokojnego krew zalewa.
Litości....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wolność słowa ma tą wadę, że i głupki się wypowiadają. z tym się nic nie zrobi, ale ponarzekać można :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Staż Aikido dla dzieci
- Ponad rok temu
-
joke
- Ponad rok temu
-
Nowy numer Budojo
- Ponad rok temu