Zagadka...
Napisano Ponad rok temu
Zaznaczam ze nagrod niestety nie bedzie :-(
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
niestety zla odpowiedz
G10?? - bardzo bym chcial :-)
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wygralem??
Napisano Ponad rok temu
Brawo!!
dla potwierdzenia kolejna fotka
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
pozatym bylem wtedy w temacie bo w Broni przeczytalem artykul o spyderco starmate, a tera gdzies z miesiac temu widzialem oryginal Boba.
BTW zostalo naukowo dowiedzione moje uposledzenie pamieci wzrokowej, mam na to papiery! hi hi
Napisano Ponad rok temu
To znaczy rekojesc jest troche podobna, klinga ma tez falszywe ostrze, natomiast nie ma charakterystycznego garba na klindze z otworem do otwierania. Rozumiem ,ze ten Herbertz to tylko podroba, ale z tym jednostronnym badziewnym kolkiem do otwierania wyglada dosc nijako.
Swoja droga Starmate to jeden z moich najbardziej ulubionych folderow, mimo, ze jest dosc duzy to stosunkowo lekki i bardzo czesto go nosze jako EDC. Dla tych co nie wiedza jak wyglada oryginal zdjecie:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Rozumiem ,ze ten Herbertz to tylko podroba, ale z tym jednostronnym badziewnym kolkiem do otwierania wyglada dosc nijako.
jestes pewny ze podroba??
Czy moze terzuola tez zrobil dla herbertza projekt??
Szczerze mowiac nie trafilem na zadne obszerniejsze zrodlo wiedzy o tym nozu wiec chetnie bym sie dowiedzial skad herbertz wzial taki wlasnie noz i kto go robil itd. - za wszystkie informacje bede wdzieczny
A jesli chodzi o kolek to mozna go przekrecic na druga strone jak w wielu innych nozach z jednostronnym kolkiem
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Ostatnio widzialem w wykonaniu Herbertza ten noz- Duane Dwyer Custom D9, stal BG 42, cena circa 350$ (w wykonaniu Strider Knives oczywiscie). W wykonaniu Herbertza byl zrobiony z jakiejs gownianej 420A, rekojesc owinieta zielonym sznurkiem do bielizny :wink:
Strider wyglada tak:
Inny przyklad to TOPS CovertAntiTerrorist
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Kopia w wykonaniu Herbertza wyglada bardzo podobnie (tylko troche inne okladziny). I tu znowu stal 420A. Oba noze Herbertza byly w podobnych cenach-o ile dobrze pamietam ok. 150 PLN. Zreszta ten Strider to nie jedyna podroba w wykonaniu Herbertza-widzialem kiedys tez kopie Stridera BT. Mysle, ze Herbertz to troche taka firma-krzak ktora bez skrupulow zrzyna rozne znane projekty nozy, tak wiec zero szacunku dla tego szajsu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie twierdze ze to nie podroby znanych knifemakerow, ale bylbym ostrozny z oskarzeniami bo nie mam pewnosci co do ich zasadnosci.
Fakt, ze materialy herbertz stosuje nienajlepsze ale widzialem juz kilka solidnych konstrukcji tej firmy - przykladem sa balisongi ktore ktos zachwalal na tym forum. Zreszta ten na zdjeciu to tez dosc solidna konstrukcja jak na ostrze z 420 i okladziny z jakiegos stopu aluminium.
Oczywiscie nie nalezy porownywac tych nozy do konstrukcji znanych i markowych firm.
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Fakt, ze materialy herbertz stosuje nienajlepsze ale widzialem juz kilka solidnych konstrukcji tej firmy - przykladem sa balisongi ktore ktos zachwalal na tym forum.
Ja bym tak nie zachwalal balek Herbertza Mam takowa i co prawda jest o klase, moze dwie lepsza od chińskich motyli .... o tyle wcale nie sa takie wspaniale - łot mozna takim pomachac z tydzien dluzej.Blokada balisonga (kolki na ostrzu) po tygodniu wrzyna sie na tyle w rekojesc ze powstaje ... nie wiem czy to sie jeszcze nazywa bladeplay ale lata jak cholera. Jedyny plus ... to to ze ostrze tych motyli jest bardzo grube (ponad 4mm 8O ).
Wiec taki motyl Herbertza ... na EDC moze i owszem bedzie nawet lepszy od wielu "folderow" Herbertza (w koncu cena w miare rozsadna) ale dla przecietnego 'machacza' balkami jest juz raczej mocno ponizej sredniej.
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
noże podrasowane
- Ponad rok temu
-
FUSION BUSSE ! ! ! (duzo fotek)
- Ponad rok temu
-