Kontuzjogenny suples?
Napisano Ponad rok temu
Jakis menel (lekki z 70kg, ja 85kg) cos sie pultal i chcial sie lac.
Popchnal mnie. Zszedlem do nog, ale w ostatniej chwili zmienilem zdanie i wszedlem do klamry i pociagnalem suplesa (klatka w klatke). Dobrze podkrecilem i nisko zszedlem na nogach, tak zeby typ nie spadl na glowe i z nie duzej wysokosci (nie chcialem krzywdy zrobic). Potem parter i duszenie, az mial dosc. Przy rzucie wypadl z butow, hehe ;-)
Trenuje BJJ, a nie zapasy (pewnie jakbym byl zapasnikiem to bym go w ziemie wbil tym suplesem, hle hle)
Ale z pelna amplituda ruchu na betonie bym sie bal ze krzywde zrobie jemu albo sobie. Nie polecam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gruba kurtka super do duszen, mozna nia dusic jak kimonem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Odpowiedz mi tylko czy chodzi o elstyczność kręgosłupa,czy o zerwanie klamry w trakcie rzutu?(o ile to możliwe z tego co wiem to strasznie ciężko takie cholerstwo zerwać)
Zapaśnicy zawsze wzbudzali u mnie podziw i szaunek.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja trenuje bjj i na jednym treingu bjj caly czas cwiczylismy takiego niby suplessa ale przez bok(takie wyniesienie ze skreceniem sie w powietrzu w taki sposob ze upadasz na zawodika przodem a on laduje na plecy i po tym treningu zaczepilo mnie 2 kolesi i jednemu go wyciagnelem,choc razczej nie jestem specjalista od rzutow,sam nie wiem dlazcego sie zdecydowalem na niego,naprawde go nie umiem ale wyszedl mi!
choc robilem go na slizgiej powierzchni i lekko sie wy....em ale koles ten co upadl zaczal wyc ze mu zlamalem reke a ten drugi krzyczal to tego co dogorywal ze "MOWILEM ZEBYS GO NIE ZACZEPIAL!!!TO JAKIS ZAPASNIK"
Napisano Ponad rok temu
no cóż pogratulować sprawności.:-)
A o błędy przy suplesach łatwo, wystarczy lekkie zachaczenie o nogi aby rzut się nie udał :-)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
"Zapaśnik" sterydy
- Ponad rok temu
-
kim jest Alireza Dabir
- Ponad rok temu
-
Jak szybko powstają kalafiory i u ilu % ich wcale nie ma
- Ponad rok temu
-
Setphen Abas USA
- Ponad rok temu
-
Kick Boxing - Gdzie trenowac w Warszawie ( Ursynów )
- Ponad rok temu
-
MŚ Creteil - WYNIKI - SYLWETKI Mistrzów - ZDJĘCIA
- Ponad rok temu
-
Porażka Zawadzkiego :-(
- Ponad rok temu
-
Darek Jabłoński walczy o medal !!!
- Ponad rok temu
-
MŚ klasyk - NA ŻYWO
- Ponad rok temu
-
Mistrzostwa Świata w Creteil - styl klasyczny!!
- Ponad rok temu