List otwarty VT Polska do Dojo Budokan
Napisano Ponad rok temu
ul.J.Chełmońskiego 10
05-820 Piastów
Szanowni Państwo
Zgodnie z wcześniejszą zapowiedzią na Forum Budo zapraszamy Państwa klub do współzawodnictwa sportowego w ramach organizowanego przez nas turnieju w BJJ i Submission Wrestling 22 listopada 2003 roku.
Szczegóły znajdziecie Państwo na stronie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Jednocześnie pragniemy potwierdzić, że od wychowanków Państwa klubu nie pobierzemy na tej imprezie opłat startowych.
Bardzo liczymy na Państwa udział w zawodach. W razie jakichkolwiek pytań prosimy o kontakt.
Łączę wyrazy szacunku
Mirosław Okniński
Vale Tudo Polska
ps: tę wiadomość wyslaliśmy wcześniej listem poleconym oraz e-mailem
pozdrowienia
Brat Pit
Napisano Ponad rok temu
Trzeba przyznac ze chlopaki sie ucza i zaczynaja postepowac zgodnie z zasadami dobrego wychowania.
To nie jest oficjalna odpowiedz ktora musze odpowiednio sformulowac moge tylko napisac ogolne jej zalozenia.
Dam teraz tylko ogolne uwagi:
1. Listy oficjalne organizacji powinny zawierac numer wpisu do rejestru poczty wychodzacej danej organizacji ktora powinna prowadzic lsiege poczty wychodzacej i przychodzacej wraz z kopiami. Mam nadzieje ze jest to spelnione w liscie wyslanym poczta tradycyjna.
2. Dobry wychowanie nakazuje zeby wszelkiego rodzaju zaproszenia byly wysylane conajmniej miesiac wczesniej. Profesjonalne organizacje i kluby nie wysylaja zawodnikow na kazde zawody w ostatniej chwili. To jest lekcewazenie swoich zawodnikow i lekkomyslnosc bez przygotowania odpowiedniego pod przepisy narazac ich na kontuzje w szczegolnosci kiedy wazniejsze rozgrywki sa ustalane ponad pol roku wczesniej a nawet rok wczesniej.
3. Wysylajac zaproszenia nowym osobom wysyla sie regulamin zawodow calosciowy - czyli zawierajacy czas - dozwolone techniki - zabronione techniki - pole walki - punktacje - gesty sedziowskie itp - na stronie ww.budokan.pl mozna znalesc regulaminy kilku organizacji i mozna zobaczyc jak to wyglada. Ewentualnie podaje sie linka do miejsca na stronie gdzie to mozna znalesc - przeszukalem cala strone [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i nigdzie nie widze regulaminow - jesli jest prosze o podanie linka ewentualnie przeslanie mailem - nie jestem z tych ktorzy beda Was naciagac na kolejny znaczek pocztowy
4. Kluby profesjonalne unikaja startow w nielegalnych zawodach aby nie lamac prawa razem z ich organizatorami. Jak Panstwa organizacja zostanie zarejestrowana i zawody beda organizowane zgodnie z zaleceniami wladz nie widze przeszkod wspolnej dzialalnosci na tym polu.
5. Pomijajac punkt 4 prosze przysylac mi na e-mail informacje o kolejnych zawodach a byc moze znajdzie sie troche mlodych zawodnikow ktorzy beda chcieli sie pokulac i wystartuja nieoficjanie
- w szczegolnosci ze to na bliskim terenie
No to chyba na razie tyle.
pozdrawwiam
MD
Napisano Ponad rok temu
2. Powiadomienie w walkach ZAWODOWYCH to jest np 6 tygodni - zawodnicy nie potrzebuja na to az pol roku albo roku.
3. Pracowalem w kilku miejscach, znam tez dosc dobrze dzialalnosc pewnej miedzynarodowej firmy konsultingowej (najbardziej ekskluzywna w swojej branzy) i tam jakoś numerów referencyjnych w momencie wysylania listów poleconym nikt nie pisał.
4. Info o tym było znacznie wcześniej
5. Zawody mają standardowe przepisy bjj / sw
Ponieważ kwestia finansowa nie wchodzi w gre (brak startowego)
to jest tak naprawde kwestia "chcemy walczyc" (vide zawodnicy Strefy Walki Poznań startujący tydzień po Huzar Cup w Lidze BJJ 3) czy "nie chcemy walczyc i znajdziemy jakis powod (brak numeru referencyjnego np :? ) Wystarczy wpasc i sie pokulac, w szczegolnosci ze to na bliskim terenie...
pozdrawiam
Brat Pit
Napisano Ponad rok temu
1. Działamy już w pełni legalnie
Gratuluje - mozna wiedziec jako co ? Stowarzyszenie - Zwiazek i czy mozna prosic o kopie Statutu ?
2. Powiadomienie w walkach ZAWODOWYCH to jest np 6 tygodni - zawodnicy nie potrzebuja na to az pol roku albo roku.
Zawodnicy ci tylko do tych walk sie przygotowuja a 6 tygodni to nie kilka dni. A terminy ustalane sa i tak wczesniej niz 6 tygodni.
3. Pracowalem w kilku miejscach, znam tez dosc dobrze dzialalnosc pewnej miedzynarodowej firmy konsultingowej (najbardziej ekskluzywna w swojej branzy) i tam jakoś numerów referencyjnych w momencie wysylania listów poleconym nikt nie pisał.
No to znaczy korespondencja byla nie spisywana czyli albo wysylane byly pisma nieoficjalne albo firma lamala zsady dokumentacji urzedowej.
4. Info o tym było znacznie wcześniej
Tak ja wiedzialem 2 tygodnie wczesniej - info o drugim etapie ValeTudo tez umiesciliscie z 2 tygodnie wczesniej na forum
5. Zawody mają standardowe przepisy bjj / sw
Pytam sie gdzie te przepisy sa ? - kazda organizacja ma przepisy spisane i udostepnione.
Ponieważ kwestia finansowa nie wchodzi w gre (brak startowego)
to jest tak naprawde kwestia "chcemy walczyc" (vide zawodnicy Strefy Walki Poznań startujący tydzień po Huzar Cup w Lidze BJJ
Budokan o kwestie finansowe sie nie martwi czesto nawet sponsoruje swoich zawodnikow - nie mowiac ze wyrozniajacy sie zawodnicy maja treningi za darmo - co mi przytaczasz zawodnikow Strefy Walki - gdybys mi przytoczyl zawodnikow Valetudo to by bylo co innego ale oni sie nie pojawili.
3
) czy "nie chcemy walczyc i znajdziemy jakis powod (brak numeru referencyjnego np :? ) Wystarczy wpasc i sie pokulac, w szczegolnosci ze to na bliskim terenie...
W tym roku odbyly sie zawody jj i graplingu w Kobylce i Piastowie (na bliskim terenie) - jakos ani jeden zawodnik Valetudo nie zaszczycil tych imprez - chociaz nawet graplerzy ze Szczecina i Krakowa dojechali - zawody byly otwarte dla wszystkich.
Masz teraz odpowiedz - olewacie innych inni olewac beda Was.
Inni znajda sobie zawody i turnieje na ktorych beda startowac Wy bedziecie sie bawic w swoim gronie. To jest wlasnie ta roznica. Zreszta zapewne juz to zauwazylisci jesli nawet obserwatorow na zawody ligii wysylacie
pozdrawiam
Brat Pit
Rowniez pozdrawiam
martius
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wygląda na to że Maritus i tak nie ma zamiaru sie dogadać, i będzie mącił dalej szukając coraz to innych wymogow, kopi statusów, numerów jakis tam itp... Zawracanie Dupy :?
Tak teraz jeszcze napisz ze chociaz dostalem zaproszenie to sie nie pojawilem na zawodach bo zapewne sie obawialem itd
Nie antonjo - przeslijscie mi przepisy lub pokazcie gdzie moge znalesc a z czasem moze i przygotuje ludzi do grapplingu jest troche mlodych ktorych to interesuje. I w okresie wolnym od naszych zawodow moze sie pobawia - dla mnie niewazny jest wynik jak dostana wciry to lepiej beda trenowac Ale musza znac przepisy pod ktore maja walczyc i nie kolidowac to z ich cyklem przygotowan.
Jestescie juz legalna organizacja zapewne w statucie macie tez organizacje zawodow nawet jak przepisy mi nie odpowiadaja to moge uwzglednic takie starty w cyklu przygotowawczym. Pisalem o statucie wtedy kiedy napidsane tu bylo ze jestescie zalegalizowani a nie widzialem innego postu ze macie juz stowarzyszenie a stowarzyszenie samo w sobie musi miec statut. O statut napisalem aby sie upewnic ze zalegalizowani jestescie jak ostowarzyszenie bo pisac sobie mozna wszystko.
A dostep do statuty w kazdej chwili moge miec i tak w urzedzie gdzie jest jego kopia.
Numery itp o ktorych pisalem to tylko przyklad profesjonalnego dzialania organizacyjnego o ktory nie powinienes sie rzucac a powinienes przyjac jako porade oficjalnego dzialaniea ktore Was czeka wspolpracy z urzedami itp.
Zreszta nie mam czasu teraz pisac wlasnie wrocilem z zajec a jeszcze mnie czega nocna sluzba.
pozdrawiam
martius
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
[b]Gorzów lub okolice - czy jest tu cos chwytanego?[/b]
- Ponad rok temu
-
'Soca' Carneiro nadal w Polsce :-)
- Ponad rok temu
-