'Pasazer 027' czy cos takiego :? puszczali to w kinach bodajze w 1984-85 rokua jaki to byl tytul z ta garda???
Pamietasz li ten film?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A śmierć dzieki kulce łożyskowej to chyba był film "Tajemnica Buddy" czy cóś takiego... :wink:
"Tajemniczy Budda" chyba. Zresztą był to bodaj najgorszy z tej serii chińskich filmów puszczanych wówczas w kinach, pamiętam, że zaraz przechrzciliśmy go na "Tajemnicza buda"...
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Zgadza się, , wiedziałem, że coś na D.nie dawalo mi to spokoju wiec sprawdzilem: - ten gluchoniemy mial na imie Adzaya, przynajmniej tak w polskiej tv lektor czytal a w oryginale brzmi ono Dyak
Napisano Ponad rok temu
czy ktoś pamięta tytuł? chyba jej imię?
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
A śmierć dzieki kulce łożyskowej to chyba był film "Tajemnica Buddy" czy cóś takiego... :wink:
A no wlasnie, to byl "Tajemniczy Budda"! A mi sie to kojarzylo z "Karatekami...". Tyle juz lat temu to bylo. Ten "Tajemniczy Budda" nie byl w sumie taki zly. Glowny negatywny bohater z tymi kulami lozyskowymi, treningiem i potem zastosowaniem ich robil pewne wrazenie, tak samo jak pozytywna bohaterka cwiczaca i potem walczaca biczem. Tak na marginesie kule lozyskowe to grozna bron. Miala swoje zastosowanie podczas tzw. Powstania Bokserow w Chinach w roku 1900. Bokserzy walczac przeciwko wojskom tzw. 8 Mocarstw panoszacych sie wowczas w Chinach (Wlk.Brytania, Niemcy, Rosja, Francja, Japonia, USA, i bodajze Holandia oraz Wlochy) nie mieli prawie wcale nowoczesnej broni i stosowali glownie tradycyjne bronie chinskie oraz rozne wynalazki. Zostali oczywiscie wystrzelani chociaz w wielu starciach z zaskoczenia i w walce bezposredniej troche interwentow wybili. Jednym z ich wynalazkow byly kule lozyskowe... Przed wybuchem powstania bylo scisle embargo na towary trafiajace do Chin i mogace byc zastosowane jako bron ale nikt sie nie zorientowal po co Chinczykom takie ilosci kul lozyskowych :-) A ci cwiczyli rzucanie nimi... i w sumie w niektorych przypadkach bezposredniej walki troche szkod nimi narobili...
Wosiu
Napisano Ponad rok temu
eee tam bokserzy, ja znam autentyczne historie z naszego slaskiego podworka:...Tak na marginesie kule lozyskowe to grozna bron. Miala swoje zastosowanie podczas tzw. Powstania Bokserow w Chinach w roku 1900...
znam kilku oszolomow ktorzy nocami i w przebraniu ninja po drzewach w parku skacza. ale to jeszcze nic... w latach 80-tych ow oszolomi angazowali sie w demonstracje 'Solidarnosci' i rzucali ciezkimi srubami, nakretkami a nawet gwiazdkami ninja w szwadrony owczesnej Milicji i ZOMO :2gunfire:
Napisano Ponad rok temu
znam kilku oszolomow ktorzy nocami i w przebraniu ninja po drzewach w parku skacza. ale to jeszcze nic... w latach 80-tych ow oszolomi angazowali sie w demonstracje 'Solidarnosci' i rzucali ciezkimi srubami, nakretkami a nawet gwiazdkami ninja w szwadrony owczesnej Milicji i ZOMO
:-) Ci z Rudy Sląskiej czy o jakichs innych chodzi?
Wosiu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dobra, wracajac do filmow - pamietam pewien naprawde fajny (niski budzet i domalowane brody i wasy!!! ) w ktorym glownym zlym bossem byl jakis czarownik co latal i druzyna smialkow co i rusz dostawala od niego lomot, dopoki pustelnik nie powiedzial smialkom, ze zlemu bossowi nie wolno myslec o kobietach. Zatem w trakcie kolejnego lomotu jeden z pokiereszowanych smialkow wyjal kawalek papieru na ktorym naszkicowal pedzelkiem schematyczny rysunek nagiej kobiety, i rozwinal go przed latajacym bossem, ktory w nastepstwie tego spadl, przestal latac i dostal dlugo zasluzone manto. Tylko jak to sie, do cholery nazywalo... Widzial to ktos? Wydaje mi sie ze tytul byl "Siedmiu niesmiertelnych", ale pewny nie jestem.
Inne dobre filmy z tego gatunku to np. "Zelazna malpa" albo trylogia "Chinskie duchy".
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moim zdaniem film niewypal ktory z karate nie mial nic wspolnego ale coz taka byla wtedy moda.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ufonurek
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zbroja Boga.
- Ponad rok temu
-
Sobowtor w TVP1
- Ponad rok temu