Mam takie tam sobie wakizashi (nic szczegolnego, ale czasami pomachac sie da
 ). Nie zadawala mnie jakosc oprawy, poza tym chcialem je przerobic na shira-saya. Rozwalilem pochwe na pol, wyjalem ostrze z tsuki, zaczalem sam sobie strugac z pochwe przy pomocy imadla, dlutka i papieru sciernego z pilnikiem. Wynikiem tego byly jeno obolale palce i dwie krzywe deseczki
  ). Nie zadawala mnie jakosc oprawy, poza tym chcialem je przerobic na shira-saya. Rozwalilem pochwe na pol, wyjalem ostrze z tsuki, zaczalem sam sobie strugac z pochwe przy pomocy imadla, dlutka i papieru sciernego z pilnikiem. Wynikiem tego byly jeno obolale palce i dwie krzywe deseczki   Poszukuje wiec kogos zeby mi zrobil saye i tsuke pod to ostrze. Czy sadzicie ze mozna sie z tym udac do pierwszego lepszego stolarza, czy szukac kogos, kto sie zajmuje konkretnie wykonywaniem opraw? W jednym i drugim przypadku uprzejmie prosze o jakies namiary na takiego osobnika. Najchetniej w Wawce badz okolicach, bo tam chwilowo mieszkam. :-)
  Poszukuje wiec kogos zeby mi zrobil saye i tsuke pod to ostrze. Czy sadzicie ze mozna sie z tym udac do pierwszego lepszego stolarza, czy szukac kogos, kto sie zajmuje konkretnie wykonywaniem opraw? W jednym i drugim przypadku uprzejmie prosze o jakies namiary na takiego osobnika. Najchetniej w Wawce badz okolicach, bo tam chwilowo mieszkam. :-) Papa i thx

FaceBook
 FaceBook