Slowo do Combata
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No, ale jedno trzeba przyznac....przynajmniej post jest na wlasciwym forum - COMBAT :):):):)
Napisano Ponad rok temu
Dla ciebie moje posty sa glupie to zastanow sie czy post "Slub w klatce" swiadczy o wysokim poziomie intelektualnym zanim zaczniesz cos pisac spojrz krytycznym okiem na siebie
2) Słuchaj gościu. Jest coś takiego jak publikowanie postów aby zaznaczyć bezsensowność działań czy wręcz ich głupotę. Mój post nt "Slub w klatce" -jest właśnie po to. Uważam to za przegięcie. A dodawanie bezsensownych komentarzy jest nie na miejscu. Po co? Aby zwiększyć licznik? Jest to postrzegane jako działanie TROLLOWATE. A trolle to zaraza netu...
Wchodzi on w tematykę działu? Wchodzi! Inne rzeczy - KNAJPA.
3) Tekst "Kup miecz samurajski" -też ot tak rzucony - nie wiadomo po co.
Wierz mi nasmiewanie si z roznych stylow jak aikido czy kung fu pokazuje tylko ze tak naprawde nie masz szacunku dla ludzi ktorzy to cwicza i robia to z pasja.
Z nikogo się nie naśmiewam.
Jezeli uwazam Bryla za kogos kto cos na polskiej scenie sztuk walk dokonal i ze wiekszosc ludzi pewnie na to patrzy z zazdroscia to jestem pewny ze nie jest to tylko moje zdanie.
Słuchaj. O Brylu wiadomo niewiele konkretnych, potwierdzonych rzeczy - stąd ludzi wkurza marketing i mitomania.
1) [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
" Największych twardzieli oprawiał gołymi rękoma: dusząc, łamiąc kości, wyłupiając oczy."
" Opowiada: - Poligon w Drawsku. Naprzeciw grupie 20 najlepszych komandosów wychodzi Bryl. Mówi: "Niech każdy podejdzie i walnie jak chce, z całej siły. Nie oddam". Komandosi zaczęli go kopać: w brzuch, krocze, w twarz. Bryl jak skała. Komentował tylko: "najważniejsze przetrwać ból". "
To jest SMIESZNE FACET, to się właśnie ludziom nie podoba.
Napisano Ponad rok temu
jest rozsądne gdy ktoś pyta o wybór SW/systemu - droga wolna.
Aha - jak już rzucasz - to najlepiej z emotikonami.
Napisano Ponad rok temu
:dupa:MOze nie powinienem ale to jednak napisze. Mialem do Ciebie szacunek bo na swojej stronie zawarles mimo wszystko wiele ciekawych i slusznych spostrzezen. Widze jednak ze bardzo ci nie na reke jesli ktos ma odmienne zdanie. Wydaje ci sie ze jestes nieomylny ? Ciekawe ze jakos do tej pory na swiecie czy chocby w Europie nikt nie slyszal o mistrzu "Combacie": Dla ciebie moje posty sa glupie to zastanow sie czy post "Slub w klatce" swiadczy o wysokim poziomie intelektualnym zanim zaczniesz cos pisac spojrz krytycznym okiem na siebie, Moze owszm napisalem cos ironicznego i ludzie biora to nazbyt na serio ale na pewno nikogo nie obrazam. Jezeli pozjadales wszystkie rozumy i jestes wielki to pewnie niedlugo juz zaczniemy o tobie slyszec ja rowniez moglbym wiele z tego o czym piszesz wysmiac lub przedstawic wiele argumenzow ze nie zawsze masz racje. Wierz mi nasmiewanie si z roznych stylow jak aikido czy kung fu pokazuje tylko ze tak naprawde nie masz szacunku dla ludzi ktorzy to cwicza i robia to z pasja. Jezeli uwazam Bryla za kogos kto cos na polskiej scenie sztuk walk dokonal i ze wiekszosc ludzi pewnie na to patrzy z zazdroscia to jestem pewny ze nie jest to tylko moje zdanie. Cikawe czy ty mozesz pochwalic sie czyms wiecej. Teoretyczne piepszenie to nie to samo co czyny. Combat ile ty wydales ksiazek kogo przeszkoliles kto cie zna czlowieku ? Nie mam na mysli tego zeby cie obrazac czy osmieszac ale nie jest fair zebys ty obrazal mnie bo wcale mnie nie znasz. Tak na koniec mam szacunek do kazdego i cenie ludzi ale czasem ludzie tacy jak ty powinni sie zastanowic nad tym co pisza i przyjac odrobine samokrytyki.
Pozdrawiam
Kiedys jak nie bylem jeszcze zarejestrowany i czytalem to forum to byl tu jeden taki o tym stylu pisania.
A teraz jego postow juz nie ma :?
Napisano Ponad rok temu
Nie jest moim celem klotnia z toba bo jak powiedzialem wczesniej szanuje to co piszesz bo jest w tym duzo prawdy. Niepodoba mi sie jednak twoj lekcewazacy stosunek do niektorych ludzi i stylow. Zalatuje mi to troche nutka arogancji. Tylko tyle chcialem powiedziec i zakonczyc ten temat. Tez o wiele bardziej wole sensownie podyskutowac zamiast klocic sie bez sensu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
2) W kwestii skuteczności: polecam turnieje UFC, K1 - zobacz - z kung-fu ani jeden zawodnik nigdzie nie doszedł. Zbieg okoliczności? :roll:
3) Zawsze można powiedzieć, że to nie była walka realna etc. - ale kop w jaja i uderzenie w krtań by wiele nie zmieniło. Dlatego m.in. o krav-maga mam opinię podobną.
4) Pokaż mi choć jedną walkę gdzie gość z kung-fu wygrał z kick czy thai-boxerem.
5) Taekwon-do dla którego mam wiele szacunku - często dostaje w dupę od thai-bokserów. Wiem dlaczego. Ale i tak poszedłem - trenuję muay-thai.
6) Niektóre rzeczy są lepsze - to powszechnie wiadomo - dlatego nie trenuję wielu sztuk walki i systemów - szkoda mi czasu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale zes dojebal teraz...kravmaga to nie jest walka w klatce 1vs1 na trzy cztery w rekawicach. wez to wreszcie zrozum...
daj spokoj. zaraz zostaniesz spunktowany...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale zes dojebal teraz...kravmaga to nie jest walka w klatce 1vs1 na trzy cztery w rekawicach. wez to wreszcie zrozum...
No właśnie przyznaję Ci w pełni rację! :peace:
Krav-maga służy do walki np. na ulicy, w barze, w tłumie, w wąskich przestrzeniach: winda, schody - zawiera wiele ciekawych technik na wiele sytuacji (sami to wiecie - trenujący :wink: - info dla nie trenujących).
Krav-maga nie służy do walk w klatkach - dokładnie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
YAWARA - STAŻ
- Ponad rok temu
-
co tam ostatnio trenuja marines...