microtech hawk
Napisano Ponad rok temu
Czy noze te beda jeszcze produkowane? Gdzie teraz mozna je dostac?
Jak Waszym zdaniem wypada on w porownaniu do MOD Hornet?
Czy ktos z Was mial z tym do czynienia osobiscie - kocham sie w nim od pewnego czasu i jestem ciekaw opinii.
Dzieki.
Napisano Ponad rok temu
Jak chcesz porównywać go z Hornetem??????? 8O 8O 8O 8O
Nie mam pojęcia.... Jest wielki, bardzo silny i zwala z nóg. Przy profilu nadającym się do Prucia. I Odcinania.
Nie ukroisz pomidora...
Pozdr
Mithr
Napisano Ponad rok temu
Wlasnie znalazlem Hawka..
$330...
Napisano Ponad rok temu
I to ci troszkę mrozi krew w żyłach.
Musiałbyś to zobaczyć... On jest wielki! Bardzo zakrzywiony!
Oglądałeś Jurrasic Park?
Zaczekaj na Pitera, ja w sumie nie śmiem... Ale jest zaiste niesamowity, tyle że raczej do mania, niźli użytku...
Pozdr
Mithr
Napisano Ponad rok temu
Hawk to jak dla mnie piękno prostej, acz wysmakowanej formy. Jest duży, wygodny, w dłoni leży jak ulał i aż się prosi o chwyt "reverse". Za to do noszenia na codzień jako "EDC do wszystkiego" ten sierp nie za bardzo się nadaje... to typowy "defender", szpon do cięcia i tyle! Nie jest łatwo go kupić... i prawdę mówiąc nigdy specjalnie łatwo nie było (szczególnie wersji all-black sterile tactical). To typowy nóż z charakterem. Z pozoru zły i agresywny, a jednak z pewną dozą elegancji (Reese Weiland to jeden z nielicznych makerów, którzy potrafią to połączyć)! Płynne linie, świetny balans, aż się chce go wziąć w rękę. I w większości przypadków do tego służy... zaspokaja chęć posiadania czegoś innego - złego, ale doskonałego. Ja to rozumiem. Choć oczywiście z powodzeniem może być podręcznym obrońcą...
Hornet zaś to kompaktowy składany taktyczny EDC. Ostrze zaprojektowane przez Keatinga łączy w sobie klasyczną linię bowie z nowoczesnością. Jest nieduży, ale na pewno "napakowany". niewątpliwie mocny nóż, o czym piszę też w recenzji na swojej stronie. Osoby o dużych dłoniach nie będa miały takiego komfortu w trzymaniu jak w przypadku Hawk'a, ale za to Hornet bez problemu zmieści się w kieszeni. Nie zawiedzie, to pewne. Jeśli ktoś szuka połączenia niewielkich gabarytów i mocy drzemiącej w klindze, to Hornet powinien na pewno znaleźć się na krótkiej "liście zakupowej"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zwyczajnie szukam noza dla siebie, czegos na co moglbym dluugo zbierac :wink:
Idealny noz dla mnie to :
karambit,
automat,
stal s30v, ew. 154cm,
ostrze okolo 4 cali,
glass breaker.
Niestety dwie pierwsze cechy wykluczaja sie. No chyba, ze OTF ale takiego nie ma. Szukam, jak to napisal Piter, 'defendera', ktorym mozna walczyc w reversed, ktorego nie mozna wyrawac z reki ( karambit ), ktory mozna zawsze nosic przy sobie ( folder ), nie traca czasu na otwieranie ( automat ) i na przekladanie..
To, co mnie pociaga w Hawku, najtrafniej opisal Mithrandir. A nawiazujac znowu do Pitera - chce miec cos zlego :twisted:
Dzieki.[/quote]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Spyderco Native III - modyfikacja klipa
- Ponad rok temu
-
kydex ??