Bjj i odzywki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie liczac wlasciwiej diety.
O ile pamietam to stosowanej odrzywek mija sie z celem o ile nie zadba sie o podstawe czyli o wlasciwa diete.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
- gainer o zawartości białka koło 30%
- kreatyna
- HMB
- glutarol
Powinno wystarczyć. Odnośnie diety, moja recepta jest prosta, eliminuję wszystko co zbędne, więc po pierwsze zero fastfoodów, zero słodyczy. Posiłki częste a niewielkie. Jak zbijam wagę, zero posiłków po 18-tej. Jak nie zbijam, wieczorem ewentualnie owoce - jabłka, banany, grapefruity. Wg mnie, ważne jest, by posiłki były lekkostrawne. W przeciwnym razie jest się ociężałym i traci sie mnóstwo energii na trawienie. A szkoda. :wink:
Napisano Ponad rok temu
"ale mnie dzis balaha nosi" albo "nizle mnie wczoraj laska wziela w garde"
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli chodzi o odżywianie - obowiązkowo witaminy, "zdrowa żywność" z zachowaniem proporcji węglowodanów, białek, tłuszczy. Suplementy w zależności od typu budowy fizycznej, jeżeli jeśteś szczupły polecam gainery, jeżeli masz problemy z nadwagą co najwyżej odżywki białkowe. Kreatyna i hmb dają dobre rezultaty.
Jeżeli jesteś jednak osobą początkującą to przez pierwszy miesiąc - dwa zrezygnuj z odżywek. Pamiętaj, suplementy nie zastąpią właściwego pożywienia!
I to wszystko.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Słoniak, ale jak się trenuje 6x w tygodniu po 2 godziny i to naprawdę ciężko, to można się trochę dożywić, nie? Oczywiście masz rację, przy treningu nie powodującym stanów przemęczenia dopychanie odżywkami nie ma żadnego sensu. Odżywki powinny służyć temu, by po dojściu do granic wytrzymałości organizmu, granice te nieco przesunąć. Więc najpierw dużo ciężkiego treningu, potem odżywki i jeszcze więcej ciężkiego treningu. Natomiast nie ma to sensu, gdy nie ma w perspektywie zawodów, bo po cholerę?Proponuję unikać gotowych odżywek (chyba że jesteśmy zawodowcami), żeby nie rozleniwiać siebie i organizmu. Minimum wysiłku w przygotowanie posiłków i w jego prawidłowe wykorzystanie wyjdzie i nam i jemu na dobre.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chcialem sie was zapytac, bo nie mam o tym zielonego pojecia: w jakim wieku mozna bezpiecznie zaczac zazywac odzywki ( tzn. bez szkody dla organizmu? ) I czy one cos daja jak sie nie chodzi na silownie, tylko na treningi ( np. 6 razy w tygodniu po 2,3 godziny?)
Odzywki to nie sterydy. Zwyczajne bialko , witaminy i inne urozmaicenia ktore masz w schabowym czy w pomaranczy
Tak wiec zasadniczo nic nikomu nie grozi ich stosowanie jednakze pojawia sie pytanie czy naprawde jest to nam do czegokolwiek potrzebne ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tematem jest bij i odzywki a nie odżywki:)
ja mohe jedynie dodac ze nie zwracam uwage na to jakie padaja odzywki na treningu ale czesto slysze w miescie berserkerow nie klep!!!wyrwij mu glowe,turlaj,albo kakarigejko.....
pozdrawiam
DOBRZE BYC ODWAZNYM JESZCE LEPIEJ SPRYTNYM....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
KOLOROWE SNY KIEDY JA DOTYKAM ......
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Maty?
- Ponad rok temu
-
Gdzie w Polsce mozna zrobic oboz treningowy ?
- Ponad rok temu
-
Filmy istrzuktarzowe BJJ, LUTA LIVRE, SAMBO, JJ itp. w dc++
- Ponad rok temu
-
BJJ w Warszawie
- Ponad rok temu
-
do szpecow kulania sie!!pomocy
- Ponad rok temu
-
Trening BJJ a kregoslup